images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Пса Патрона нагородили дві ветеранські організації США. ФОТО

Середа, 13 липня 2022, 10:38

Зірковий пес-піротехнік Патрон, який працює у ДСНС, отримав пам’ятні відзнаки одразу від двох ветеранських організацій США.

Організації Veterans of Foreign Wars VFW та Bomb Techs Without Borders нагородили Патрона грамотою та бойовою монетою.

Відзнаки вручили засновник Bomb Techs Without Borders Метью Говард та представниця Асоціації військових офіцерів США Донна Кальп.

Про це повідомляють на особистій сторінці пса Патрона у Facebook.

 

Фото: Патрон/Facebook

Організація Veterans of Foreign Wars VFW (Ветерани зарубіжних воєн Сполучених Штатів) – одна з найстаріших організацій у США.

Її створили у 1936 році, а нині вона об'єднує близько 2 мільйонів людей.

"Структура має свої відділення у всіх штатах і у федеральному окрузі Колумбія, а також у 19 країнах світу, зокрема у державах Азіатсько-Тихоокеанського регіону, Європи та Латинської Америки", – розповідає Патрон.

 

Патрон отримав відзнаки від двох ветеранських організацій США

Bomb Techs Without Borders (Бомботехніка без кордонів) була заснована наприкінці 2018 року групою ветеранів армії США.

Одним із напрямків роботи організації є підвищення обізнаності про міни та інші вибухонебезпечні предмети – від Північної Америки до Європи.

Наразі організація співпрацює з українськими надзвичайниками.

 

Пса нагородили грамотою та бойовою монетою

 

Фото: Патрон/Facebook

 

Фото: Патрон/Facebook

Нагадаємо, раніше у Каннах Патрону присудили особливу премію Пальмовий пес – це найпрестижніша кінонагорода, яку отримують тварини.

Також зірковий пес-сапер отримав нагороду "Золота лапа" від ірландського кінологічного клубу.

Олена Барсуковажурналістка УП. Життя

 

Білоруський прикордонник під обстрілами своїх пробрався в Україну, щоб воювати з РФ

Середа, 13 липня 2022, 10:36

ФОТО ДПСУ

Білоруський прикордонник порушив кордон, аби доєднатися до Сил оборони України у війні проти Росії.

Джерело: речник Держприкордонслужби України Андрій Демченко у коментарі УП

Деталі: За словами Демченка, нещодавно прикордонний наряд одного з підрозділів Волинського прикордонного загону затримав чоловіка без документів. Він незаконно перетнув кордон України, пробираючись із Білорусі.

Пряма мова: "Затриманий повідомив, що є білоруським прикордонником та проходить службу у Брестській прикордонній групі. Він зауважив, що на порушення зважився, щоб доєднатися до Сил оборони України у війні проти російського агресора.

Чоловік також розповів, що відносно необхідності протистояти Росії мав однодумців. З одним із них білоруський прикордонник й вирушив в Україну, але в прикордонні дорогою до кордону їх виявили та зі стрільбою переслідували, тож перетнути державну межу зміг лише він один".

Деталі: Демченко додав, що наразі проводиться перевірка озвученої затриманим громадянином РБ інформації, після чого буде прийматися рішення щодо його подальшої долі.

Що передувало: 12 липня стало відомо, що в Україні затримали білоруського прикордонника за незаконний перетин кордону, і що суд покарав його дводобовим арештом.

У свою чергу, Державний прикордонний комітет Білорусі 12 липня повідомив, що інцидентів з прикордонниками не було: мовляв, жоден білоруський прикордонник не перетинав кордон з Україною.

За пропозицію патрульним неправомірної вигоди тернополянину загрожує до чотирьох років позбавлення волі.

Середа, 13 липня 2022, 10:21

40 євро житель обласного центру пропонував співробітникам сектору реагування патрульної поліції міста Збаража,  аби відкупитися від адміністративної відповідальності за керування транспортом у нетверезому стані. Натомість, окрім адміністративного протоколу, нестиме ще й кримінальне покарання.

На лінію 102 надійшло повідомлення від інспектора сектору реагування патрульної поліції Збаража про те, що за порушення правил дорожнього руху у селі Зарубинці Тернопільського району було зупинено автомобіль марки "Рeugeot". Спілкуючись з водієм, поліцейські помітили, що 42-річний чоловік перебуває у стані алкогольного  сп’яніння.  Під час складання адміністративного протоколу водій всіляко намагався «залагодити питання», пропонуючи патрульним гроші. Факт пропозиції неправомірної вигоди задокументувала слідчо-оперативна група, що виїхала на місце події.

Відомості за даним фактом внесено до ЄРДР за частиною 1 статті 369 (пропозиція службовій особі надати їй неправомірну вигоду) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає до чотирьох років позбавлення волі. Окрім того, чоловік нестиме адміністративну відповідальність за керування транспортом у стані алкогольного сп’яніння – стаття 130 КУпАП.

Відділ комунікації поліції Тернопільській області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/korupcziya/za-propozicziyu-patrulnim-nepravomirnoji-vigodi-ternopolyaninu-zagrozhuje-do-chotirox-rokiv-pozbavlennya-voli/

 

Житель області став жертвою шахраїв.

Середа, 13 липня 2022, 10:19

Працівники відділення поліції № 3 м. Теребволя відкрили кримінальне провадження за фактом шахрайства вчиненого щодо місцевого мешканця 1978 року народження.

Заявник звернувся до правоохоронців за допомогою. Він зазначив, що під час продажу транспорту, який він нещодавно придбав дізнався, що майно знаходиться у власності інших осіб.

Поліцейські територіального підрозділу поліції встановили, що предметом спору є сільськогосподарська техніка, яка знаходиться у власності у столичної фірми. Вони на підставі договору лізингу передали майно у користування чоловіку з Одеси, який зобов’язувався сплачувати обумовлену суму, аби набути право власності.  Однак лізингоодержувач до кінця не оплатив грошові кошти та перепродав транспорт особі з Рівненської області, а він в свою чергу вже жителю Тернопільщини. Заявник зазначив, що майно йому вартувало 14500 американських доларів.

Трактор працівники поліції вилучили та помістили на арештмайданик.

Відомості про подію внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 3 статті 190 Кримінального кодексу України. Проводиться досудове розслідування.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області


Здай кров — врятуй життя воїна. Поліцейські Тернополя стали донорами крові для поранених захисників.

Середа, 13 липня 2022, 10:15

Майже тридцять поліцейських Тернопільщини здали кров на потреби пораненим військовослужбовцям, котрі проходять лікування в ортопедії однієї з  лікарень обласного центру.

З проханням допомогти пацієнтам звернулися лікарі ортопедичного відділу. Поліцейські зорганізувалися оперативно.  Два дні співробітники Тернопільського обласного центру служби крові надавали медичні послуги донорам у погонах, аби дати шанс на повноцінне життя пораненим захисникам.

До слова, тернопільські поліцейські не вперше організовано здають кров для тих, хто потребує, це вже стало традицією. У центрі крові навіть створено банк донорської крові від поліцейських, котрий регулярно за потреби поповнюється.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/Informacziya/zdaj-krov-vryatuj-zhittya-vojina-policzejski-ternopolya-stali-donorami-krovi-dlya-poranenix-zaxisnikiv/

 

Сторінка 618 з 1427

«ПочатокПопередня611612613614615616617618619620НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер