images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Автомобіль від благодійного фонду отримали правоохоронці Тернопільщини.

Вівторок, 12 липня 2022, 10:07

Допомога бійцям Збройних сил України та спецпідрозділам поліції особливого призначення, відпочинковий благодійний табір для дітей військовослужбовців та переселенців, закупівля амуніції, необхідної воїнам - це лише частина того, чим займаються волонтери благодійного фонду "Розвиток Тернопілля". Війна згуртувала людей, які всіляко намагаються підтримувати наших захисників.

"Поліція - це структура, яка безпосередньо допомагає та пришвидшує нашу перемогу, тому ми намагаємося допомагати як ЗСУ, так і поліції, бо це спільна справа заради перемоги", - розповіла представник благодійного фонду «Розвиток Тернопілля» Тетяна Мельник.

Сьогодні в зоні бойових дій знаходиться близько сотні працівників поліції Тернопілля. Це, в основному, бійці спецпідрозділів, які виконують завдання за призначенням там, де ведуться бої. Підтримати правоохоронців волонтери вирішили, подарувавши транспортний засіб - легковий автомобіль марки AUDI. За допомогу подякував представникам фонду начальник поліції Олександр Богомол.

"Ми вдячні за допомогу фонду "Розвиток Тернопілля". Всі автомобілі, які нам передали волонтери, використовуються або на фронті, або готуються до поїздки в зону проведення бойових дій. Це і джипи, і легкові - автомобілі розвідки, евакуації та бойові. Дякую вам від себе особисто за допомогу."


 

600 жителів Тернопільської громади, які розмістили ВПО у своїх помешканнях, подали документи щодо нарахувань компенсації за житлово-комунальні послуги за червень

Вівторок, 12 липня 2022, 10:06

До 5 липня у тернопільському Центрі надання адміністративних послуг тривав прийом документів для компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб у попередньому місяці.

За період з 1 по 5 липня надійшло 600 звернень громадян, які розмістили ВПО у своїх помешканнях, щодо нарахувань компенсації за червень. Звернення  опрацьовані працівниками виконавчих органів міської ради, зокрема:

-  594 особам визначено обсяг компенсації витрат осіб що тимчасово розмістили ВПО, які перемістились у період воєнного стану на територію Тернопільської міської територіальної громади всього на суму  понад 716 389 грн.

- 6 особам відмовлено (причини – не вірно вказано кількість людино-днів, ВПО не зареєстровані в Єдиній інформаційній базі, або вибули в інше місце проживання, при перевірці встановлено факт не проживання ВПО за даною адресою, не вірно вказанні ін.код та розрахунковий рахунок, особи що розмістили ВПО є членами сім’ї у розумінні Сімейного кодексу України ).

Компенсація особам, що розмістили внутрішньо переміщених осіб, виплачується у безготівковій формі до кінця місяця з дня закінчення звітного місяця.

До слова, за березень, квітень та травень компенсацію за тимчасове розміщення ВПО загалом нарахували 2156 власникам житла на загальну суму понад 2 млн грн.

Нагадаємо, фізичні особи-громадяни України віком від 18 років, які є власниками житла або їх представниками, наймачами (орендарями) житла державної або комунальної власності, спадкоємцями, які прийняли спадщину і безоплатно розміщували в цих приміщеннях внутрішньо переміщених осіб, крім членів своєї сім’ї  для покриття понесених ними витрат, пов’язаних з розміщенням внутрішньо переміщених осіб, повинні подати адміністратору для сканування наступні документи:

  • документ, який посвідчує його особу. Особа, яка звертається по довіреності - оригінал довіреності та документ, що посвідчує особу, на яку оформлена довіреність;
  • документ, що підтверджує право власності або користування житловим приміщенням.

Додатково мати копії документів:

  • реєстраційного номеру облікової картки платника податків заявника;
  • номер банківського рахунку для перерахування суми компенсації (за стандартом ІВАN, який складається з 29 символів);
  • довідок внутрішньо переміщених осіб.

Детальніше ознайомитися з порядком подання документів для отримання компенсації можна за посиланням https://ternopilcity.gov.ua/news/59247.html

У Тернополі триває оновлення рухомого складу пасажирського транспорту

Понеділок, 11 липня 2022, 12:45

Впродовж трьох років у Тернополі триває оновлення рухомого складу пасажирського громадського транспорту.

Зокрема,  КП «Тернопільелектротранс» придбано:

  • у 2019 році - 21 низькопідлоговий автобус МАN А21;
  • у 2020 році - у лізинг 20 нових низькопідлогових автобусів МАЗ середньої вмістимості;
  • у 2022 році - 15 нових низькопідлогових автобусів середньої вмістимості Еталон А28118 «Троянда» для КП «Міськавтотранс». Ще 15 таких автобусів повинні надійти в підприємство згідно укладеного договору лізингу.

На вулицях міста Тернополя низькопідлогові автобуси працюютьна автобусних маршрутах №№1-А, 4, 6, 6-А, 8, 9, 16, 19, 20, 20-А, 21 ,23, 27, 29, 31, 32, 35, 37, 38. В КП «Тернопільелектротранс» на балансі є три низькопідлогові тролейбуси ЛАЗ-Е183 та три низькопідлогові тролейбуси Skoda-24TR, які працюють на маршрутах №№2, 3, 5, 9.

Для покращення якості обслуговування пасажирів придбано вісім низькопідлогових автобусів міського класу Атаман, які невдовзі вийдуть на автобусні маршрути №8 та №27.

В рамках співпраці з ЄІБ, проект «Міський громадський транспорт України –І планується придбаня 15 великовмістимих низькопідлогових міських автобусів. Також Тернопіль приймає участь в проекті «Міський громадський транспорт України – ІІ», згідно якого передбачається придбання для міста 30 нових низькопідлогових тролейбусів.

 

У Тернополі тривають поточні ремонти дорожнього покриття

Понеділок, 11 липня 2022, 12:39

Впродовж минулого тижня у Тернополі в різних мікрорайонах міста тривали локальні поточні ремонти дорожнього покриття, а також відновлення асфальтобетонного покриття на прибудинкових територіях.

Наразі у місті продовжуються роботи на перехресті вулиць Татарська – Глибока. Цього тижня тут заплановано провести ремонт колодязів каналізаційної мережі, дощеприймальних та оглядових колодязів, розчищення об’єкту від наносів ґрунту тощо.

Триває поточний ремонт з вкладання асфальтобетону на вулицях: Кирила Студинського, Івана Гавдиди (колишня вул. Гагаріна), Над Ставом, Старий ринок та на провулку Садовому,

На вул. Андрея Шептицького працівники підрядної організації відновлюють підходи автомобільного моста через р. Серет, а на вул. Квітовій - відновлюють покриття проїзної частини.

Водночас ремонти тривають у шести дворах за адресами: вул. Андрія Малишка, 2, проїзд вул. Торговиця (вул. Живова), 14- 18, вул. Лесі Українки, 29, вул. Миру, 2-А, вул. Миру, 3-А, вул. Івана Мазепи, 1.

У зв’язку з високими температурними показниками навколишнього середовища, які спостерігалися впродовж попереднього тижня, виникла необхідність у виконанні робіт з ліквідації напливів та колійності асфальтобетонного покриття проїзних частин вулиць міста. За сприятливих погодних умов роботи будуть виконуватися за адресами:

  • вул. Руська ( вузька частина, «Політехнічний міст»);
  • просп. Степана Бандери (від бульв. Данила Галицького до вул. Омеляна Польового);
  • вул. Андрея Шептицького (вузька частина);
  • вул. Михайло Грушевського ( в районі ОДА);
  • вул. Микулинецька (в районі транспортної розв’язки вул.Торговиця (вул. Живова) - вул. Василя Острозького;
  • вул. 15 Квітня (в районі вул. Київська, просп. Злуки);
  • вул. Бродівська (шляхопровід);
  • вул. Северина Наливайна ( в районі «пивзаводу»).

В Україні заборонили курити сигарети для нагрівання у громадських місцях

Понеділок, 11 липня 2022, 10:45

 
SEBASTIAN KAHNERT/PICTURE ALLIANCE VIA GETTY IMAGES

В Україні набули чинності норми антитютюнового закону, які передбачають заборону куріння тютюнових виробів для нагрівання (ТВЕН) у визначених законом місцях нарівні з цигарками, кальянами та електронними цигарками.

Про це повідомляє Державна служба з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів.

Норми закону також забороняють "курилки" у приміщеннях підприємств усіх форм власності та надають повноваження органам місцевого самоврядування встановлювати додаткові вільні від куріння місця.

Держпродспоживслужба уточнила, що скаргу на куріння у забороненому законом місці можна подати через офіційний вебпортал відомства За куріння у заборонених законом місцях відповідальність несуть як курці-порушники, так і суб'єкти господарювання, у приміщенні чи на території яких здійснюється правопорушення.

За порушення заборони для громадянина законом, що набирає чинності, передбачено штраф у розмірі від 51 до 350 грн, для закладів громадського харчування – від 3 тис до 15 тис грн.

CЕРГІЙ МЕЛЬНИК

Економічна правда

 

Сторінка 620 з 1427

«ПочатокПопередня611612613614615616617618619620НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер