images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Оперативники Тернополя затримали власницю віртуального наркомагазину

Понеділок, 27 червня 2022, 10:42

Про партію наркотиків, яка прийде на одне з поштових відділень Тернополя, надійшла інформація до працівників управління карного розшуку.

У день отримання за поштовою передачею прийшла жінка, але забрати товар не встигла. Тернополянку, 1986 року народження, затримали оперативники управління по боротьбі з наркозлочинністю. В пакунку правоохоронці виявили 200 грамів канабісу.

У ході розслідування стало відомо, що жінка разом зі своїм чоловіком, який є уродженцем Албанії, ще на початку року відкрила інтернет-магазин з продажу наркотиків. Реалізовували товар вони методом закладок. В місяць сімейний бізнес приносив від 100 до 200 тисяч гривень.

За словами Михайла Димиди, начальника управління по боротьбі з наркозлочинністю в області, в магазині продавалися різноманітні види наркотиків - амфетамін, PVP, мефедрон, канабіс. Аби не ділитися прибутком, помічників не наймали, а все робили самі.

Жінка замовляла через інтернет товар, спілкувалася із потенційними покупцями. В обов'язки чоловіка входило фасування та розповсюдження методом закладок.

Під час обшуку оперативники виявили та вилучи майже сотню готових закладок, мобільні телефони, зіп-пакети, сім-картки, ізострічку, магніти, чорнові записи та рекламні написи вказаного інтернет-магазину майже на 100 тисяч гривень.

Чоловік, як дізнався, що його дружину викрили та затримали правоохоронці, намагався залишити країну, але перетнути українсько-румунський кордон йому не вдалося. Його на пункті пропуску зупинили працівники прикордонної служби та передали поліцейським.

Тернополянці суд оголосив підозру згідно із ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) ККУ та обрав запобіжний захід - цілодобовий домашній арешт. Питання щодо її чоловіка вирішується. Процесуальне керівництво здійснює Тернопільська окружна прокуратура.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/kriminal/operativniki-ternopolya-zatrimali-vlasniczyu-virtualnogo-narkomagazinu/

 

Тернопільські поліцейські допомогли колегам з Нікополя розшукати 15-річну дівчину, котра втекла від мами, аби вирватися з «рабства»

Понеділок, 27 червня 2022, 10:38

До співробітників ювенальної превенції тернопільської поліції звернулися колеги з Нікопольського районного управління з проханням допомогти розшукати 15-річну жительку селища Приміське. Дитина 22 червня пішла з дому ще рано-вранці і не повернулася.

-Про зникнення дочки телефоном повідомила її мати, - розповів заступник начальника сектору ювенальної превенції Нікопольського районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області Євген Тарасов. – Ми одразу відпрацьовували декілька версій, розшукували дитину на території району, проте згодом стало відомо, що вона на залізничному вокзалі придбала квиток до Тернополя і разом з собакою подалася туди.

Тернопільські правоохоронці оперативно відреагували на орієнтування про розшук неповнолітньої  і вже наступного дня близько десятої години ранку очікували на прибуття потяга із Запоріжжя. Зі слів начальника відділу ювенальної превенції управління превентивної діяльності ГУНП в Тернопільській області Петра Тиховича, дитина дійсно перебувала у вагоні разом із собакою.

-Історія 15-річної дівчинки вразила навіть найдосвідченіших поліцейських. Дитина розповіла, що втекла не з дому, а з рабства, у яке перетворила її життя рідна мати. У 15 років вона прибирала, прала, готувала, опікувалася молодшою на чотири роки сестрою. В той час, як мати безпробудно пиячила і морила їх голодом, - розповідає Петро Тихович.

Поліцейські помістили дівчинку до тимчасового притулку, а її собаку, якого вона називала найкращим другом, - віддали під опіку кінологам, пообіцявши, що обов’язково повернуть.

Добу 15-річна нікопольчанка провела у Тернополі, поки за нею не приїхали ювенальні поліцейські з Дніпропетровщини.

-Дитина розумна, добра, комунікабельна, проте категорично не хотіла повертатися додому. Каже, там вона - за рабиню, - розповів Євген Тарасов. – Свою втечу вона планувала: аби мати гроші на квиток – ходила по сусідах підробляла, і то в час, коли матері або вдома не було, або вона нетвереза спала. Єдина можливість вільно вийти з подвір’я, аби не накликати на себе гнів, – прогулянки з собакою. Близько шостої години ранку 22 червня дитина пішла начебто вигуляти свого чотирилапого друга, і одразу кинулася шукати можливість поїхати з міста. Близько тринадцятої години дівчинка сіла в поїзд до Тернополя.

Мати зателефонувала до поліції і повідомила про зникнення дочки лише ввечері, проте, правоохоронці впевнені, не через те, що хвилювалася, а тому, що не було кому обід та вечерю приготувати.

Вже дорогою до Нікополя дитина найбільше раділа, що їй повернули собаку, а ще запевнила, що поліцейські, з якими вона спілкувалася, – найдобріші люди, яких вона зустрічала за своє життя. Тривожилася через єдине – аби її не повернули матері.

-Ми дізналися, що в дівчини є старша повнолітня сестра, сконтактували з нею і домовилися, що вона на деякий час забере її до себе, - каже Євген Тарасов. – Родиною уже займаємося не тільки ми, а й соціальні служби, адже там підростає ще одна неповнолітня дівчинка. Раніше інформації про умови проживання цих дітей та про ставлення матері  до них – до нас не надходило.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


"Мрія", "Мадонна" чи марка з кораблем: у Києві вибрали найкращу квіткову інсталяцію про війну

П'ятниця, 24 червня 2022, 14:13

У столиці визначили найкращу квітково-патріотичну композицію.

У конкурсі взяли участь близько 30 робіт, повідомляє Київська міська держадміністрація.

Серед них були "Привід Києва", "Літак Мрія" та композиція у вигляді знаменитої марки з кораблем.

"В результаті голосування з великим відривом, отримавши 42% голосів киян, перемогла композиція "Київська Мадонна з немовлям", – повідомив начальник Управління екології та природних ресурсів КМДА Олександр Возний.

Фото з сайту Віталія Кличка

Він висловив подяку усім озеленювачам, які продовжують свою роботу у воєнний час. 

На урочистій події була присутня Тетяна Блізняк. Саме її сфотографував угорський журналіст Андраш Фьольдеш, коли жінка наприкінці лютого годувала немовля в метро. Світлина стала доволі популярною в мережі, а жінку почали називати "Київською Мадонною".

Так само  ілюстраторка Марина Соломенникова створила картину на основі цього фото.

Квіткова композиція "Київська Мадонна з немовлям" розташована на вулиці Вадима Гетьмана.

Площа інсталяції складає 149 кв. м і складається з 37 тисяч квітів.

Для панно використали елементи з фанери та 1,5 тонни білої мармурової крихти.

Вікторія Андрєєважурналістка УП.Життя

 

Виноробня із Закарпаття отримала медалі від Decanter і втілює нові проєкти

П'ятниця, 24 червня 2022, 14:09

 
ФОТО: ШАТО ЧИЗАЙ

У найвпливовішому дегустаційному конкурсі світу – Decanter World Wine Awards, що пройшов у Лондоні – виноробня Шато Чизай отримала дві медалі: срібну за Каберне Фран і бронзову за локальне вино Фурмінт, а ігристе Carpathian Sekt здобуло 84 бали.

18 244 виробники з 54 країн змагалися за оцінки від легендарного британського Decanter. Попри війну, у конкурсі змогли взяти участь чотири українські компанії, представивши вина на події, яку можна порівняти з "Оскаром" у сфері вина.

Також українські винороби представили свої знакові вина на спільному стенді Wines of Ukraine виставки London Wine Fair, і мали велику увагу учасників і відвідувачів.

"Українське сьогодні мусить бути трендом у світі. Йдеться і про якісні продукти, створені у нашій державі. Україні зараз потрібно перемагати як ніколи. Важливі перемоги на різних фронтах. Чим більше про Україну чують у світі, чим більше знають, чим більше розуміють, що це велика держава зі своєю цікавою історією, багатою культурою, чудовими людьми та якісними виробництвами  –  тим краще.

Ми знайомимо світ з Україною і, зокрема, з нашим Закарпаттям – через вино, народжене на цій землі. І робимо це успішно, здобуваючи славу для України. Нагороди від Decanter World Wine Awards для Шато Чизай – черговий крок на цій дорозі. Це вже другий комплект медалей у 2022-му: окрім тривог,  рік приніс і медалі Паризького винного кубку для трьох вин, серед яких "золото" у "Троянди Карпат"", – говорить засновник виноробні Геннадій Гутман.

 
ФОТО: ШАТО ЧИЗАЙ

Зараз компанія, збудувавши нове виробництво (виноградних спиртів та напоїв на їхній основі), оголосила про початок ще одного проєкту. Геннадій Гутман каже: "Він амбітний і дещо навіть неочікуваний для Закарпаття. Хоч Україна й у стані війни, беремося за створення принципово нового виробництва, адже віримо в Перемогу.

Цим доводимо, що й сьогодні наша держава залучає інвестиції, може розвивати бізнеси, створювати дещо нове та згодом представити на ринок, і міжнародний, продукти світового рівня. Розпочинаємо роботу над новим брендом, але поки що не розкриваємо подробиць".

 
ФОТО: ШАТО ЧИЗАЙ

І Шато Чизай уже готується до Перемоги. Вперше на Закарпатті заклали ігристе вино за класичним методом (як справжнє Шампанське). На повторній ферментації у пляшках у виносховищі перебуває вино з двох локальних сортів, унікальних для України: Черсегі і Кейкфранкош.

У Шато Чизай сподіваються, що вже скоро буде така очікувана нагода відкоркувати новинку – класичне ігристе із Закарпаття, а тим часом компанія активно включена в гуманітарні проєкти. Дохід виноробні спрямовується на підтримку вимушених переселенців, і віднедавна на масштабну допомогу питною водою постраждалим містам Півдня і Сходу України.

 
Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!

Окупанти будують в Маріуполі медичний центр з моргом та привезли лікарів з відсталих регіонів РФ – міська влада

П'ятниця, 24 червня 2022, 10:17

Російські окупанти розпочали в Маріуполі будівництво медичного центру, майже половина з якого буде займати морг.

Про це повідомив депутат Маріупольської міської ради Максим Бородин.

Центр на 60 місць будує Міноборони РФ, його планують закінчити за 3 місяці. Кажуть, що такі будували в Росії під час карантину, і що в Маріуполі таких не було.

"Російські окупанти спочатку зруйнували всі лікарні та медичні заклади, а зараз будують по скорячку свой черговий "аналоГОВНЕТ"!", – пише депутат.

Кажуть, що такі будували в Росії під час карантину, і що в Маріуполі таких не було

Він припускає, що це може бути будівництво військового шпиталю та моргу при ньому.

Майже половина буде займати морг

Тим часом, як повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, у міську лікарню швидкої допомоги висадився десант лікарів з Росії.

Їхній керівник – голова комітету Держдуми РФ з охорони здоров’я Бадма Башанкаєв. Після вторгнення Путіна в Україну він публічно закликав "битися за Росію" і порівнював так звану спецоперацію з оперуванням гнійного абсцесу.

Бадма Башанкаєв

За даними Андрющенка, у Маріуполь їдуть переважно лікарі з Абхазії, Чувашії та інших відсталих регіонів Росії. Тут їм пропонують зарплату, яка в декілька разів перевищує ту, що вони отримують вдома.

Нагадаємо, у Маріуполі, за словами мера Вадима Бойченка, трупи складють в магазинах, а також відвозять разом з уламками зруйнованих будівль на смітники. Також він зазначив, що окуповане місто заполонили гори невивезеного сміття, і там панує антисанітарія.

Яна Осадчажурналіст

 

Сторінка 644 з 1430

«ПочатокПопередня641642643644645646647648649650НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер