images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Коли навчання працівника не полегшить кишені роботодавця

Четвер, 18 серпня 2016, 07:05

Кошти, сплачені роботодавцем на користь вітчизняних вищих та професійно-технічних навчальних закладів за навчання фізичної особи, що не перевищує у 2016 році 1930 грн за кожний місяць навчання, за умови дотримання інших норм, визначених у п.п. 165.1.21 п. 165.1 ст. 165 Податкового кодексу України (далі – ПКУ), та витрат роботодавця у зв’язку з підвищенням кваліфікації (перепідготовкою) працівника, не включається до складу оподатковуваного доходу такої фізичної особи (працівника). При порушенні умов та в частині перевищення суми, визначених п.п. 165.1.21 п. 165.1 ст. 165 ПКУ кошти, сплачені роботодавцем за навчання фізичної особи прирівнюється до додаткового блага та оподатковується за ставкою 18 відсотків.

Щодо участі працівника у семінарах та конференціях, то якщо запрошеною стороною семінару (конференції) та за умовами договору отримувачем інформаційно-консультаційних послуг є юридична особа (роботодавець), інтереси якої представляє працівник, то сума сплачена юридичною особою (роботодавцем) за участь у семінарі (конференції) не є доходом такого працівника та об’єктом оподаткування податком на доходи фізичних осіб.

Водночас, якщо за умовами договору запрошеною стороною та отримувачем інформаційно-консультаційних послуг є працівник, то сума, сплачена юридичною особою (роботодавцем) за участь у семінарі (конференції) за такого працівника, слід розглядати як дохід, отриманий таким працівником у вигляді додаткового благо, який включається до складу загального місячного (річного) оподатковуваного доходу та оподатковується за ставкою 18 відсотків.

 

Відділ організації роботи

Головного управління ДФС у Тернопільській області

 

Керівник державного підприємства відповідатиме за ухилення від сплати податків

Четвер, 18 серпня 2016, 06:49

Слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Тернопільській області завершено розслідування кримінального провадження стосовно керівника державного підприємства за фактами ухилення від сплати податків та службового підроблення.

В ході досудового слідства встановлено, що вказаний керівник вніс завідомо неправдиві відомості у податковій декларації з податку на прибуток та податку на додану вартість, внаслідок чого до бюджету не надійшло понад 709,5 тис. гривень податків.

Загалом з початку року слідчими податкової міліції області направлено до суду 11 кримінальних проваджень, у яких під час досудового слідства відшкодовано 1,3 млн грн та накладено арешт на майно у сумі 20 мільйонів гривень.

 

Відділ організації роботи

Головного управління ДФС у Тернопільській області

Жіночому клубу "Гармонія" - п'ять років

Середа, 17 серпня 2016, 05:58

Жіночому клубу «Гармонія», що діє при гендерному центрі Тернопільського міськрайцентру зайнятості, виповнилося п’ять років. Це один із перших клубів, організованих у службі зайнятості України. Його мета – допомогти безробітним жінкам професійно самореалізуватися, чітко сформувати професійні інтереси, посприяти їм в особистісному зростанні, розвивати в них психологічні якості успішної жінки.

Формат діяльності «Гармонії» кардинально відрізняється від загально-прийнятих стандартних підходів у державних організаціях. Адже теми засідань пропонують самі безробітні, тобто мова йде про все, що стосується життя жінки, починаючи від здоров'я, краси та закінчуючи подоланням внутрішніх бар'єрів, порадами для досягнення успіху в кар'єрі.

Серед цікавих тем, які обговорювалися у клубі: «Тримай курс на успіх!», «Подолання невпевненості та підвищення власної самооцінки», «Вихід за рамки комфортної зони, або як позбутись страху перед невідомим», «Вплив емоційного інтелекту на успіх людини», «Фінансова грамотність жінки», «Золоті закони партнерства у професійних стосунках», «Хенд-мейд - шедеври своїми руками», «Соціальні гарантії, кар'єра, працевлаштування жінок США - досвід очима професіонала», «Будь красива та здорова» тощо.

Відповідно до тематики засідань у «Гармонію» запрошують представників малого та середнього бізнесу, громадських, державних організацій, відомих та активних жителів Тернополя. Зокрема, серед гостей були: чемпіонка світу з пауерліфтингу, призер чемпіонатів Європи з жиму лежачи Ліля Проць, віце-чемпіон світу та Європи з фітнесу, віце-чемпіон Європи з жиму лежачи, багаторазовий чемпіон та призер чемпіонатів України Віктор Мацикур, історик за фахом та графолог за покликанням Дмитро Штокалюк, волонтер «Корпусу Миру» Селіс Веллер, науковець Леся Колінець, представниця творчої майстерні «АРТ-Колесо» Антоніна Кутрань, професійний тренер тренажерного залу Надія Максимюк, майстер-перукар міжнародного класу Оля Гондз, учасник телевізійного шоу «Майстер-шеф» Віталій Барилко, лікар Людмила Вонс, психолог Любов Медведь, екстрасенс Роман Шептицький.

Тісною є співпраця клубу з Тернопільським обласним осередком Всеукраїнської громадської організації «Молодіжний центр працевлаштування», МЖК «Відродження нації», благодійним фондом «Дар життя», обласною Асоціацією жінок, міською організацією Товариства Червоного Хреста України, громадською організацією «Молодіжний центр розвитку «МІСТ» та іншими.

 

Цього літа у Тернополі відкриють нову тролейбусну лінію

Середа, 17 серпня 2016, 05:49

На сьогодні триває завершення робіт встановлення нової тролейбусної лінії, тому скоро мешканці міста будуть мати змогу користуватися новим транспортом. Шлях маршруту буде починатися від вулиці Морозенка, біля торгівельно-розважального центру та Текстильної.

Начальник міського управління транспорту, комунікацій та звʼязку Ігор Мединський повідомив, що працювати над оновленням будуть максимум до 25 серпня. Для завершення лінії необхідно виконати ряд робіт, таких як: дочіпляння стрілок, встановлення силового кабеля тощо. Загалом шлях довгий, оскільки становить близько 4 кілометрів, на відмінну від раніше встановлених.

Номер у нового громадського транспорту буде 3. Тролейбуси для цього маршруту привезуть з Чехії. Шлях транспорту досі остаточно не затверджений, проте планують зʼєднати район «Аляску» та «Дружбу». Загалом імпортних тролейбусів у Тернополі повинно цього року бути 10. Міська рада планувала, щоб до Дня міста на маршрут виїхали 4 новинки, проте курсувати містом нові тролейбуси будуть із затримкою.

До того ж, на вулиці Текстильні буде встановлено додатково 3 зупинки громадського транспорту: біля митниці, будинку 34а та Будинку зайнятості. Вже існуючі зупинки будуть покращені. Заступник начальника міського управління ЖКГ Андрій Дроздовський додав, що вартість 1 зупинки сягає близько від 260 до 340 тисяч гривень.

Поліцейські охорони затримали любителя «солярки»

Вівторок, 16 серпня 2016, 06:36

Працівники Управління поліції охорони в Тернопільській області затримали зловмисника, який намагався поцупити дизпаливо з території підприємства.

41-річний водій одного з погрузчиків вирішив завершити свій робочий день додатковим заробітком - злити дизельне паливо з автотранспорту для подальшої реалізації.

Покинути підприємство зловмисник розраховував не з пустими руками, а з 95-ма літрами дизельного палива. Проте, довелося покидати об’єкт з кайданками на руках та в супроводі поліцейських охорони, які затримали спритника «на гарячому».

Розпочато кримінальне провадження за частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України(крадіжка), яка передбачає покарання у вигляді штрафу від 850 до 1700 гривень або виправні роботи на строк до двох років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

 

Сторінка 1114 з 1430

«ПочатокПопередня1111111211131114111511161117111811191120НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер