images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Проведено обстеження тернопільського ставу на факт забруднення нафтопродуктами

П'ятниця, 27 липня 2018, 06:10

Нещодавно у Тернополі поблизу пляжу «Циганка» перехожими було виявлено велику кількість нафтопродуктів у акваторії Тернопільського ставу. Жителі прилеглих будинків зазначали, що стійкий запах соляри відчували тут регулярно.

У зв’язку з цим Державною екологічною інспекцією у Тернопільській області із фахівцями управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР було проведено перевірку наведених фактів і встановлено забруднення ставу в районі пляжу «Циганка» на площі 1000 м. кв. відходами нафтопродуктів.

Збитки, завдані навколишньому природньому середовищу, за даними Держекоінспеції, внаслідок цього забруднення становлять всього 11 грн.!

Під час обстеження комісією території на підприємстві, чиї стоки ймовірно можуть бути виведені у став, та оглянувши усі колодязі, каналізаційно-насосні станції та очисні споруди, фахівці помітили ймовірність, що забруднення йде саме від ремдепо “Укрзалізниця”.

«Під час візуального обстеження колодязів дощеприймальної системи каналізації ми виявили залишки нафтопродуктів на території гаражного кооперативу, наступні колодязі знаходяться на території ВП “Рівненсько-Тернопільське територіальне управління” філії будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель та споруд ПАТ “Укрзалізниця” Тернопільська дільниця водопостачання і водовідведення, - повідомляє заступник міського голови Владислав Стемковський. - Після них наступний колодязь знаходиться вже на вулиці Бродівській біля «рибної бази». Цей люк також був відкритий і досліджений нами, але там вже не було виявлено ні запаху, ні слідів нафтопродуктів. Отже, джерело забруднення нафтопродуктами знаходиться між вулицею Бродівська, де колодязі чисті, та вулицею Новий світ, де вже спостерігаємо забруднення. Отже, є великий відсоток ймовірності, що джерело забруднення знаходиться саме на території даного ремдепо «Укрзалізниці»».

Працівники ЖКГ міської ради закликають тернополян не бути байдужими та при виявленні подібних правопорушень не лише фіксувати їх, але й, не зволікаючи, звертатися із відповідними заявами.

 

Членство в політичних партіях та його обмеження

П'ятниця, 27 липня 2018, 05:58

Членом політичної партії може бути лише громадянин України, який відповідно до Конституції України ( 254к/96-ВР ) має право голосу на виборах.

Громадянин України може перебувати одночасно лише в одній політичній партії.

Членами політичних партій не можуть бути:

1) судді;

2) прокурори;

3) поліцейські;

4) співробітники Служби безпеки України;

5) військовослужбовці;

6) працівники органів доходів і зборів

7) персонал Державної кримінально-виконавчої служби України;

8) працівники Національного антикорупційного бюро України;

9) державні службовці у випадках, передбачених Законом України "Про державну службу" ( 889-19 );

10) члени Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

На час перебування на зазначених посадах або службі члени політичної партії зупиняють членство в цій партії.

Порядок вступу до політичної партії, зупинення та припинення членства в ній визначається статутом політичної партії.

Громадянин України має право в будь-який час зупинити чи припинити своє членство в політичній партії шляхом подання заяви до відповідних статутних органів політичної партії. Членство в політичній партії зупиняється чи припиняється з дня подання такої заяви та не потребує додаткових рішень. З цього ж дня припиняється перебування громадянина України на будь-яких виборних посадах в політичній партії.

Дія частини шостої цієї статті не поширюється на членів політичних партій, обраних на посади керівника та заступника керівника політичної партії. Членство в політичній партії зазначених керівників припиняється з дня, наступного за днем обрання нового керівника чи його заступника.

Членство в політичній партії є фіксованим. Обов'язковою умовою фіксації членства в політичній партії є наявність заяви громадянина України, поданої до статутного органу політичної партії, про бажання стати членом цієї партії.

Форма фіксації членства в політичній партії визначається статутом політичної партії.

Не допускається створення і діяльність структурних утворень політичних партій в органах виконавчої та судової влади і виконавчих органах місцевого самоврядування, військових формуваннях, а також на державних підприємствах, у навчальних закладах та інших державних установах і організаціях.

 

 

 

Головне територіальне управління юстиції

У Тернопільській області


Тернопільська міська рада оплачуватиме за навчання студентів у ВНЗ

Четвер, 26 липня 2018, 00:00

Тернопільська міська рада оплачуватиме за навчання у магістратурі кращих студентів вищих навчальних закладів, які після завершення навчання працюватимуть у комунальних установах міста або ж у виконавчих органах ради.

Зі слів очільника Тернополя Сергія Надала, сьогодні комунальним підприємствам та виконавчим органам бракує фахівців у сфері інженерії, ІТ-спеціальностей, юристів, вихователів та іншого персоналу у дошкільних навчальних закладах.

Відтак, за муніципальним замовленням і на підставі розгляду заявок спеціально створеною комісією буде визначено, скільки фахівців певної спеціальності і у якому вищому навчальному закладі будуть навчатися. Після навчання фахівців, які здобули освіту, вони працюватимуть у комунальних установах або в структурних підрозділах Тернопільської міської ради.

 

Прибудову біля магазину «Східний» у Тернополі демонтують

Четвер, 26 липня 2018, 00:00

Незаконна прибудова біля магазину «Східний» на пр. Степана Бандери, 76 буде демонтована. Провести демонтаж самостійно зобов’язався забудовник у 7-денний термін.

У випадку, якщо демонтаж не буде проведений у встановлений строк, відповідне рішення про примусовий демонтаж буде прийняте на найближчому засіданні виконавчого комітету.

До слова, відділ державного архітектурно-будівельного контролю проводив перевірку документів на дане будівництво. Відтак, жодних документів про початок виконання робіт підготовчих робіт та повідомлення про початок виконання будівельних робіт за цією адресою немає.

У Тернополі відбудуться змагання «Race Nation» та «Nation Swim»

Середа, 25 липня 2018, 11:00

1-2 вересня у Тернополі відбудеться спортивно-масовий розважальний захід – старт осінньої естафети серії змагань «Race Nation» («Гонка Нації») та «Nation Swim».

Зокрема, 1 вересня, у Гідропарку «Топільче» пройде масштабний Забіг Сили від Race Nation, у якому близько 500 учасників з усіх регіонів України позмагаються у спринті з перешкодами 5 км+, 20 перешкод +. Початок змагань о 10:00 год.

Участь у Забігу можуть взяти як початківці, так і досвідчені спортсмени, попередньо зареєструвавшись на веб-сайті https://www.racenation.ua.

Кінцева дата реєстрації 29 серпня 2018 р.

Вже 2 вересня стане продовженням спортивних вихідних для жителів Тернополя та усіх, хто хоче випробувати свої сили та витривалість. Відтак, спортсмени долатимуть дистанції з плавання на Тернопільському ставі на 500м, 1000м, 2000м або 4000м (на вибір). Старт та фініш усіх дистанцій запланований біля «Острівця кохання». Початок заходу о 09:00 год.

Розклад змагань:

  • 10:00 год. - старт дистанції 1000м;
  • 10:05 год. - старт дистанції 2000м;
  • 10:10 год. - старт дистанції 4000м
  • 12:30 год. - старт дистанції 500m.

 

Участь у запливах можуть прийняти усі охочі віком від 18 років, попередньо зареєструвавшись на сайті https://www.racenation.ua/nationswim/ternopil/.

Детальніша інформація про змагання на офіційному веб-сайті https://www.racenation.ua/. Учасники змагань отримають пам’ятну медаль фінішера та ексклюзивну футболку.

Захід відбудеться під патронатом міського голови Тернополя Сергія Надала.

 

Сторінка 900 з 1442

«ПочатокПопередня891892893894895896897898899900НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер