images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Тернополяни можуть отримати кошти на реалізацію соціального проекту

Четвер, 21 липня 2016, 10:31

Реальна можливість отримати до 15 000 грн. Тернополяни можуть отримати кошти на реалізацію соціального проекту. Станьте учасником тренінгу "Активні громадяни" та реалізуйте свої мрії.

Тренінг "Активні громадяни" - це простір для отримання знань та відповідних навичок щодо ведення діалогу, розуміння потреб громади, планування та реалізації проектів соціальної дії. Організаційний внесок 20.00 грн. Обов'язкова реєстрація за тел. 0677310948.

Ведучі тренінгу:
Анастасія Чорній - сертифікований фасилітатор програми "Активні громадяни" від Британської Ради, випускниця програми "Розуміємо права людини", спеціаліст із застосування лінгвістичних категорій у процесі модерування, юрист ГО "Молодіжний центр розвитку "МІСТ"

Світлана Фаленда - сертифікований фасилітатор програми "Активні громадяни" від Британської Ради, випускниця програм "Школа молодого реформатора", "Студенти для органів місцевого самоврядування".

13708204_1768437826774207_9162467180527403491_o

 

Поради тернополянам: Про причини болю в хребті розповів лікар вищої категорії

Четвер, 21 липня 2016, 08:54

Біль в ділянці хребта може бути  результатом захворювання як безпосередньо самого хребта , так і оточуючих його тканин. Також може  виходити з інших структур , наприклад, органів черевної порожнини, легень, тощо.

Найчастішою причиною болю в хребті є дистрофічні ураження хребта:
 

Остеохондроз є дегенеративно-дистрофічним ураженням міжхребцевих дисків та прилеглих до них поверхонь тіл хребців;

Спондилоартроз - виявляється артрозом дуговідросчастих та  фасеточних суглобів;


Спондиліт – Запальне захворювання тіла хребця. Він може бути як інфекційним (напр. – при туберкульозі) , так і неінфекційної етіології (напр. хвороба. Бехтєрєва).
 

Остеохондрозу та спондилоартрозу піддаються всі відділи хребта, але більшою мірою патологічний процес виражений,  в нижньо-шийному, верхньо-грудному і нижньо-поперековому відділах хребта. Особливістю остеохондрозу є його поширення – він після 40 років виявляється практично у всіх людей.

 

Міозит – запалення м`язів в результаті переохолодження чи надмірного фізичного перевантаження.

Перенапруження міжхребцевих зв`язок – як наслідок надмірного фізичного навантаження.

Кили міжхребцевих дисків – як один з варіантів ускладень остеохондрозу.
 

Причиною болю в хребті можуть бути пухлини чи метастази пухлин.
 

Біль в ділянці хребта  людина може відчувати і в результаті такого захворювання як розшаровуючи аневризма аорти .

Часто біль може бути викликаний і захворювання органів малого тазу у жінок – різні гінекологічні захворювання.

Але часто може  бути й навпаки – причина захворювання, наприклад, органів черевної порожнини, легень, серця, знаходиться в неправильному взаємному розміщенні окремих хребців.


Детальніше тут ambulatoria.io.ua

Тривають ремонтні роботи в інфекційному відділенні міської лікарні

Четвер, 21 липня 2016, 08:52

Тривають ремонтні роботи в інфекційному відділенні на базі Тернопільської міської лікарні швидкої допомоги. Капітальний ремонт тут проводили більше 10 років тому. Тут планують встановити сучасне обладнання, щоб пацієнти могли отримати кваліфіковану допомогу, як в європейських країнах.  Хід ремонтних робіт у відділенні перевірив Степан Барна, голова ОДА.

«Перше, що ми робимо тут, – це проведення зовнішнього ремонту, утеплення приміщення. Друге – це прибудова сходової клітки і ліфту. Третє – це внутрішні роботи. Найважливіше, що реконструкція цього об’єкту відбувається відповідно до стандартів лікування інфекційно-хворих країн Європи, тобто з автономними повністю боксами», - зазначив очільник краю.

У 2015 році з державного фонду регіонального розвитку на реконструкцію відділення виділили 5 млн. грн. Однак є співфінансування і з обласного, і з міського бюджету.
Інфекційне відділення розраховане на п’ятдесят ліжок для дорослих. Однак після реконструкції тут обслуговуватимуть і дітей, кількість місць теж збільшиться.

За словами головного лікаря міської комунальної лікарні швидкої допомоги Ярослава Чайківського, уже є домовленості про можливості збільшення кількості ліжкомісць на тих площах, які є. Лікарня обслуговуватиме мешканців як Тернополя, так і області.  Завершити роботи планують до Дня Незалежності України.

 

Електронні сигарети. Ліцензія – не потрібна. Продаж – дозволено

Середа, 20 липня 2016, 06:50

Як зазначили у відділі контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Тернопільської ОДПІ, органи ДФС України здійснюють ліцензування діяльності суб'єктів господарювання з виробництва спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів, з оптової торгівлі спиртом, оптової та роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами.

Згідно з абзацом одинадцятим статті 1 Закону України від 19 грудня 1995 року № 481 «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» тютюнові вироби - це сигарети з фільтром або без фільтра, цигарки, сигари, сигарили, а також люльковий, нюхальний, смоктальний, жувальний тютюн, махорка та інші вироби з тютюну чи його замінників для куріння, нюхання, смоктання чи жування.

Електронні продукти для парування, які імітують форму і функцію звичайних сигарет, а також у вигляді електронних люльок та кальянів не відносяться до тютюнових виробів. Відповідно, ДФС України не здійснює їх ліцензування в сфері оптової та роздрібної торгівлі.

Також, як інформували у відділі, електронні сигарети не є підакцизним товаром, оскільки не належать до відповідних кодів УКТ ЗЕД, зазначених у Податковому кодексі. Тому, платники єдиного податку можуть теж здійснювати їхній продаж.

Детальніші консультації – у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1 та за телефоном: 43-46-10.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

Оплату за таксі – повертають

Середа, 20 липня 2016, 06:49

У Тернопільській ОДПІ повідомили, що витрати за користування таксі або оренди автотранспорту працівниками, котрі перебували у відрядженнях, можуть бути відшкодовані лише з дозволу керівника підприємства.

Вартість таких витрат включається до загального місячного (річного) оподаткованого доходу такого працівника та оподатковується податком на доходи фізичних осіб на загальних підставах. Відшкодування зазначених витрат здійснюється на підставі підтвердних документів.

Детальніші консультації у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1 та за телефоном: 43-46-10.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

 

Сторінка 1121 з 1426

«ПочатокПопередня1121112211231124112511261127112811291130НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер