images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


На фестивалі «Галицька дефіляда» буде ярмарок молочних продуктів

Середа, 08 червня 2016, 06:16

Лише один день - 19 червня, на третій день фестивалю «Галицька дефіляда», у парку ім.Т.Шевченка проведуть ярмарок молочних продуктів.

Один із організаторів фестивалю Михайло Гросуляк повідомляє, що участь у ярмарку можуть брати усі бажаючі виробники різних видів молочної продукції: кисломолочних чи твердих сирів, молока, сметани, тощо. Участь у цьому заході - безкоштовна.

Задати запитання можна задавати за телефоном +380967204069 або у офіційних сторінках фестивалю * Вк http://vk.com/galychdefilyada * Фб https://www.facebook.com/galychdefilyada

 

Перехідний «Кубок преси-2016» залишився в команди Головного управління ДФС області

Вівторок, 07 червня 2016, 08:32

Днями з нагоди професійного свята – Дня журналіста в Тернополі провели традиційний турнір з міні-футболу «Кубок преси-2016» пам’яті талановитого та знаного журналіста Володимира Кузика. Цьогоріч футбольний турнір традиційно відбувся на спортивному майданчику біля міського стадіону. У змаганнях взяли участь шість команд, серед яких були представники міської ради, Державної казначейської служби області, Державної фіскальної служби області. А також працівники підприємства «Тернопільтеплокомуненерго», «Тернопільводоканал» та збірна журналістів «Кореспондент».

DSC_0437

Друге та третє місце посіли команда Держказначейства та збірна журналістів. У фінал вийшли команди Держказначейства та Головного управління ДФС у Тернопільській області, в якої і залишився перехідний «Кубок преси» пам’яті Володимира Кузика.

«Цінним для перемоги у змаганнях є спортивний дух команди та спрацьованість і взаєморозуміння її гравців. Саме завдяки стабільному складу команди та, звичайно, належної підготовки і спортивної форми ми в черговий раз здобули перемогу у цьому турнірі», - зазначив один із гравців команди ДФС, начальник оперативного управління ГУ ДФС у Тернопільській області Анатолій Василько.

Окрім цього, в рамках турніру нагородили найкращого воротаря, кращого нападника, найкращого захисника та кращого гравця турніру.

Вже традиційно до вшанування пам’яті Володимира Кузика та підтримки сім’ї журналіста долучаються й місцеві політики та бізнесмени.


Відділ організації роботи

Головного управління ДФС у Тернопільській області

Рoдичi зaгиблиx yчaсникiв AТO звiльняютьcя вiд пpизoвy нa вiйськoву cлужбy пiд чaс мoбiлізaції

Вівторок, 07 червня 2016, 08:21

Проект щодо звiльнeння вiд призoву нa вiйськoвy слyжбy пiд чaс мoбiлiзaції близькиx рoдичiв oсiб, якi зaгинyли пiд чaс бeзпoсeрeдньoї yчaстi в aнтитeрoристичнiй oпeрaцiї  готується на підпис Президенту України. Відтак, у разі його підписання главою держави, близькі родичі зaгиблих в АТО можуть бути звільнені від мобілізації. Проте, право служити зa власною згoдою за ними, звісно, залишатиметься.

Про це спілкувалися із військовим комісаром Тернопільського обласного комісаріату Володимиром Катинським. На запитання що він думає про прийняті зміни до вже існуючого закону України, пан Володимир відповів, що цілком справедливим є те, що родичі загиблих в АТО участі в антитерористичній операції не братимуть. Для прикладу, батьки. Це, між іншим, стосується також і братів та сестер наших Героїв – безвідносно до того, повнорідні вони, а чи ж неповнорідні – на Сході України все одно служити вони не будуть.

Дo пeрелікy oсіб, які не підлягатимyть призoву на вiйськoву слyжбy під час мобілізації, на особливий період, як повідомляє пан Володимир, увійшли також родичі зниклих бeзвісти чи зaгиблих у зoні АТО цивiльних грoмaдян. Проте, зазначає він, сьома хвиля мобілізації указом Президента не оголошена, тож боятися нічого. Можна іти до лав армії добровільно – за контрактом, що і пропонується військоматами. До того ж, є вакантні посади в бригаді. Це водії, ремонтні спеціальності, медпрацівники. За винятком, хіба що, військових спеціальностей. Сюди також входять і навідники, і розвідники, і командири гармат, включно з оркестрантами. Останні також запрошуються до бойових військових частин.

Щодо грошового забезпечення, яке, закономірно, цікавить багатьох, то за контрактну службу таке, звичайно, передбачене. Грошова винагорода  – гідна – розміром в сім тисяч гривень і вище. Не можна не згадати і за надбавки та пільги, які також нараховуються. Зі слів Володимира Катинського, приблизно на 40 % завдання по набору на контрактну службу вже виконано. 

Нагадаємо, 31 трaвня 2016 рoкy Верхoвнoю Рaдoю Укрaїни бyв прийнятий законопроект № 4482 вiд 20.04.2016 р. «Прo внeсeння змiн до стaттi 23 Зaкoнy Укрaїни "Прo мoбiлiзaцiйнy пiдгoтoвку тa мoбiлiзaцiю" (щoдo звiльнeння вiд призoву нa вiйськoвy слyжбy пiд чaс мoбiлiзaції близькиx рoдичiв oсiб, якi зaгинyли пiд чaс бeзпoсeрeдньoї yчaстi в aнтитeрoристичнiй oпeрaцiї)».

Софія Пасічник


 

Запрошують на футбольний турнір з нагоди Євро-2016

Вівторок, 07 червня 2016, 06:50

З 10 червня на універсальних спортивних майданчиках нашого міста розпочинається футбольний турнір з нагоди Євро-2016. Приєднайтеся до грандіозного спортивного дійства.

Тобі 10-13 років і ти граєш із своїми друзями у футбол?

Чекаємо вас о 15.00 год. на майданчиках: 15 квітня,35, Вербицького, 6, Л. Українки,19, П. Орлика,6, Старий Ринок, 3-5 або у парку Національного Відродження.

Заявки на участь приймаються за тел. (096) 360 87 56.

Переможці будуть нагороджені!!!

Організатори : Тернопільський міський центр фізичного здоров’я населення Тернопільська обласна федерація футболу.

Телефон для отримання інформації: 51 16 35.

Памʼять Героям Небесної Сотні у Тернополі вшанують грандіозним монументом

Вівторок, 07 червня 2016, 06:45

Після довгого та насиченого конкурсу на встановлення памʼятника Героям Небесної Сотні були обрані переможці та вже сьогодні тривають роботи. Цей проект був запланований раніше, проте було багато ідей, серед яких були вибрані найкращі. Перший переможець відмовився працювати та його проект не був втілений.. Зараз над своїм задумом працюють переможці конкурсу - заслужений художник України Роман Вільгушинський та заслужений архітектор України Іван Жовнич.

Памʼятник буде символічно встановлено на площі Героїв Євромайдану . Міський голова Сергій Надал розповів, що кошти на роботи були виділені ще у березні, а саме 2 мільйони гривень. Зараз на запланованому місці можна побачити постамент для майбутнього шедевру. Після завершення та встановлення монумента буде облаштована зона для відпочинку з лавочками та фонтанами, паркінг на 100 місць та відремонтована дорога, що буде гармонійно доповнювати атмосферу міста.

пам

Монумент символічно зображує вихор, у пориві якого зображений беззахисний парубок, що символізує невинність жертви та ангела. Без постаменту памʼятник становитиме 9 метрів, а фігура - 3 метри. Роботи обіцяють завершити до кінця року з повним оновленням площі.

памятникк

Олена Сабатюк

 

Сторінка 1140 з 1430

«ПочатокПопередня1131113211331134113511361137113811391140НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер