images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Податкова знижка на навчання: хто має право на отримання?

Четвер, 22 жовтня 2015, 06:50

Кожен студент на контрактній формі навчання (якщо він працює) або ж його батьки мають право на отримання податкової знижки на навчання. Та це можливо лише за умови, якщо громадянин сплачує податок на доходи фізичних осіб і в 2014 році оплачував за своє навчання або ж навчання членів своєї сім'ї першого ступеня споріднення.

Для отримання відповідної знижки потрібно звернутись із річною податковою декларацією про майновий стан та доходи у податкову інспекцію за місцем своєї реєстрації. До декларації необхідно додати довідку про доходи, у якій буде зазначено суму нарахованої заробітної плати, суму отриманого податку на доходи фізичних осіб, суму отриманого із зарплати єдиного внеску та розміру податкової соціальної пільги (за наявності). Окрім цього, необхідно мати при собі квитанції про оплату за навчання, договір з навчальним закладом та документи, що підтверджують родинні зв’язки. Для отримання податкової знижки за 2014 рік документи подаються до 31 грудня 2015 року.

Якщо громадянин не скористався своїм правом на податкову знижку на навчання до кінця 2015 року за наслідками 2014 року, таке право на наступні роки не переноситься.

Детальнішу інформацію стосовно цього питання можна отримати у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1 або за телефоном: 43-46-46.

 

Відділ комунікацій Тернопільської об’єднаної ДПІ

ГУ ДФС у Тернопільській області

 

Вам не вистачає трудового стажу до пенсії? На допомогу «прийде» договір про одноразову сплату єдиного внеску

Четвер, 22 жовтня 2015, 06:24

Хочу дізнатися, який термін дії договору про одноразову сплату в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, а також, які строки подання звіту і сплати єдиного внеску?

Договір про одноразову сплату в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування діє 10 календарних днів із дня його підписання. Звіт про суму добровільних внесків, передбачених договором, подаються протягом 30 календарних днів після закінчення терміну його дії.

Проте, одноразову сплату єдиного внеску одною суму необхідно здійснити протягом 10 календарних днів із моменту підписання Договору.

Для детальних консультацій стосовно даного питання можна звернутись у Центр обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1 або за телефоном: 52-12-27.

 

Відділ комунікацій Тернопільської об’єднаної ДПІ

ГУ ДФС у Тернопільській області

Держохоронці вгамували дует хуліганів, які намагалися проникнути до приватного будинку

Четвер, 22 жовтня 2015, 06:20

Працівники Управління Державної служби охорони при УМВС України в Тернопільській області затримали двох невідомих чоловіків, які стукали по вікнах та дверях приватного будинку і намагалися проникнути всередину.

Дана подія трапилася близько десятої години вечора. На пульт централізованого спостереження надійшов тривожний сигнал із охоронюваного приватного будинку. Всього за декілька хвилини за вказаною адресою прибула група затримання Управління ДСО.

Порушниками громадського порядку виявилися 20-ти і 21-річний жителі обласного центру, один з яких, як з’ясувалося пізніше, знаходиться в розшуку за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 185 ККУ.

Перебуваючи у нетверезому стані, молодики проникли на територію приватного будинку, лаялися, стукали по дверях та вікнах будинку і намагалися проникнути досередини.

Завдяки встановленій мобільній тривожній кнопці, господарям будинку вдалось без зволікань викликати на допомогу працівників Державної служи охорони. За лічені хвилини держохоронці тримали у кайданках нічних дебоширів. На питання, навіщо вони хотіли потрапити до чужого будинку і кого там шукали, молодики губилися у своїх показаннях. Спочатку стверджували, що там живе їх знайомий, потім, що хотіли попросити зателефонувати, в кінцевому результаті - просто хотіли аби їм винесли води.

Для з’ясування усіх подробиць та встановлення міри покарання правоохоронці доставили затриманих в Тернопільський міський відділ міліції. Триває слідство.

 

Незабаром у Тернополі презентують електронні петиції

Середа, 21 жовтня 2015, 05:09

27 жовтня у приміщенні Тернопільської міської ради відбудеться прес-конференція міського голови Сергія Надала, на якій очільник Тернополя презентує електронні петиції та електронні закупівлі. Участь у заході візьмуть керівники структурних підрозділів міськради.

Тернопіль – одне з небагатьох міст, яке запровадило у практику діяльності органу місцевого самоврядування електронні петиції. Подавши петицію до міської ради та набравши на її підтримку не менше, ніж 250 підписів, тернополяни можуть бути впевнені, що пропозиція буде розглянута на сесії міської ради чи засіданні виконавчого комітету.

Також того ж дня Сергій Надал презентує діяльність системи електронних закупівель PROZORRO. Ця система створена з ініціативи громадських організацій, комерційних майданчиків, державних органів, підприємців та передбачає прозоре і ефективне витрачання державних коштів.

Час презентації буде повідомлено додатково.

Біля податкової відбулась акція протесту

Середа, 21 жовтня 2015, 04:57

20 жовтня біля Головного управління ДФС у Тернопільській області відбувся мітинг працівників КП ТМ «Тернопільміськтеплокомуненерго». Акція протесту була запланована, про що працівники підприємства заздалегідь письмово повідомили Головне управління ДФС в області.

Вимога учасників акції полягала у поверненні ПДВ в розмірі шести мільйонів гривень Державною фіскальною службою України КПТМ «Тернопільміськтеплокомуненерго».

Керівництво Головного управління ДФС в області та Тернопільської ОДПІ запросили ініціативну групу учасників мітингу для проведення спільних консультацій щодо заявленого питання та вирішення існуючої проблеми.

DSC_0010

Ініціативну групу проінформували про перебіг процесу відшкодування заявлених коштів. Зокрема, повідомили, що за результатами проведеної виїзної документальної перевірки уточнюючого розрахунку з податку на додану вартість за лютий поточного року підтверджено задекларовану суму бюджетного відшкодування на розрахунковий рахунок в сумі 6 млн. гривень. ГУ ДФС у Тернопільській області листом від 22.09.2015 року включено зазначену декларацію до можливих обсягів відшкодування для розгляду на рівень ДФС України.

DSC_0025

На даний час питання відшкодування ПДВ знаходиться на погодженні в ДФС України.

В результаті проведеного діалогу досягнуто домовленості про те, що керівництво Головного управління докладе максимум зусиль для повернення коштів в найкоротший термін.

Відділ комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області

 

Сторінка 1261 з 1430

«ПочатокПопередня1261126212631264126512661267126812691270НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер