images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Повернення до нормального життя можливе: оприлюднили прогноз, коли завершиться пандемія коронавірусу

Понеділок, 27 вересня 2021, 12:46

Повернення до нормального життя можливе: оприлюднили прогноз, коли завершиться пандемія коронавірусу

Повернення до нормального життя можливе: оприлюднили прогноз, коли завершиться пандемія коронавірусу

Генеральний директор компанії Pfizer Альберт Бурла не виключив проведення щорічної вакцинації проти COVID-19. Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу ABC, повідомляє  СNBC.

Він припустив, що повернення до нормального життя станеться протягом року, але з певними застереженнями.

"Я не думаю, що це означає, що нові штами коронавірусу більше не будуть з'являтися, і я не думаю, що це означає, що ми зможемо жити без щеплень", - сказав Бурла.

"Але це, знову ж таки, ще належить з'ясувати", - додав він.

Зазначається, що припущення Бурли про те, коли відновиться нормальне життя, узгоджується з прогнозом генерального директора фармкомпанії Moderna Стефана Банселя. Він також припустив, що світ повернеться до допандемічного життя через рік.

Разом з тим Бурла спрогнозував, що для цього буде необхідно щорічно робити щеплення від коронавірусу.

"Для мене найбільш вірогідний сценарій полягає в тому, що, оскільки вірус поширюється в всьому світі, він продовжить мутувати", - сказав Бурла.

"Також у нас будуть вакцини, які будуть діяти як мінімум рік, і я думаю, що найбільш вірогідним сценарієм буде щорічна вакцинація, але насправді ми не знаємо, нам потрібно почекати і подивитися дані", - сказав він.

Раніше генеральний директор Moderna Inc (MRNA.O) Стефан Бансел так само поділився своїми думками про те, коли в світі закінчиться пандемія коронавірусу. Він вважає, що пандемія коронавірусу може закінчитися через рік.

 

У турагенції на Івано-Франківщині продавали фальшиві COVID-сертифікати

Понеділок, 27 вересня 2021, 12:41

На Івано-Франківщині двоє громадян незаконно виготовляли несправжні міжнародні сертифікати про вакцинацію проти COVID-19.

Про це повідомляють у прес-центрі Служби безпеки України.

Мешканець Івано-Франківської області разом зі спільницею організували офіс у приміщенні туристичної агенції та виготовляли фіктивні міжнародні довідки про вакцинацію для перетину кордону.

"Під час санкціонованих обшуків правоохоронці виявили чорнові записи із "клієнтською" базою, підроблені довідки про негативні ПЛР-тести, фейкові результати лабораторних досліджень та міжнародні свідоцтва про вакцинацію", – йдеться в повідомленні СБУ.

"Офіс" влашутвали в приміщенні туристичної агенції. Фото СБУ

Ціна однієї довідки становила 1600 гривень, а щотижневий прибуток – понад 30 тис. грн.

Слідчі стверджують, що зловмисники копіювали та друкували бланки сертифікації, а далі заповнювали й засвідчували підробленими печатками. Свою діяльність вони розпочали на початку 2021 року.

Слідчі стверджують, що зловмисники копіювали та друкували бланки сертифікації

Зловмисники постійно змінювали дані медичних закладів та лікарів, що буцімто видавали їхні довідки. Зокрема, на підробках зазначалося, що вони нібито видані приватними і державними медичними закладами Київської, Волинської, Вінницької та Чернівецької областей.

Ціна однієї довідки становила 1600 гривень, а щотижневий прибуток – понад 30 тис. грн.

Наразі організатору злочину повідомлено про підозру за частиною 3 статті 358 Кримінального кодексу України – підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів.

Максимальне покарання за такий злочин передбачає обмеження або позбавлення волі строком до 5 років.

Нагадаємо, уряд пропонує посилити відповідальність за підроблення документів про вакцинацію проти COVID-19.

Переважно холодно і навіть сніг: поденний прогноз погоди на жовтень від народного синоптика

Понеділок, 27 вересня 2021, 07:23


Переважно холодно і навіть сніг: поденний прогноз погоди на жовтень від народного синоптика

Жовтень цього року буде холодним, говорить народний синоптик Леонід Горбань, який поділився з ТСН.ua своїм прогнозом. Так, згідно з його розрахунками, у жовтні очікується дуже холодна погода із заморозки, буде немало і дощових днів.

Зокрема, Леонід Горбань дає такий прогноз на жовтень: 1-4 - холодно, похмуро; 5-6 та 8-10 - дощі; 11-19 - похмуро, холодно; 14 - заморозок; 20, 22-23 та 26 жовтня - дощі; 27 і до кінця місяця буде сухо, але холодно.

Варто також зазначити, що раніше завідувачка відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова повідомила, що у другій половині жовтня в Україні може випасти перший сніг.

За її словами, якщо раніше в Україні перехід до зими був плавним – з поступовим похолоданням восени і нульовою температурою в грудні, то зараз сезони сильно змістилися. Жовтень стає більш холодним, зате в наступні два місяці може бути потепління до плюсових температур вище норми листопада і грудня.

 

Тернополянин Дмитро Підручний здобув золото і срібло чемпіонату України з літнього біатлону в Чернігові

Понеділок, 27 вересня 2021, 07:22

Тернополянин Дмитро Підручний здобув золото і срібло чемпіонату України з літнього біатлону в Чернігові

У Чернігові завершився літній чемпіонат України з біатлону. На змаганнях були присутні і біатлоністи основи збірної України - всі, за винятком Юлії Джими і Олени Білосюк (Підгрушної), для яких ці гонки не входять до плану підготовки до сезону, а також Сергія Семенова, який проходить курс відновлення, – інформує Федерація біатлону України. Дві медалі – одну золоту і одну срібну, ставши чемпіоном і віце-чемпіоном України, завоював тернопільський біатлоніст Дмитро Підручний.

Так, у чоловічому спринті, на третій сходинці п’єдесталу розмістився Денис Насико з команди Б, а місця вище нього завоювали Богдан Цимбал і Дмитро Підручний, які саме в такому порядку один за одним і стартували, і також дружно прибули на фініш, допустивши по одному промаху в гонці. З невеликою відмінністю - Богдан єдиний раз помилився в лежці, а Дмитро - на стрільбі стоячи. В результаті Богдан Цимбал посів перше місце, а Дмитро Підручний став другим.

У гонці переслідування першим на дистанцію відправився Богдан Цимбал, в cеми секундах після нього - Дмитро Підручний, а також Денис Насико. На першій стрільбі Діма і Денис помилилися по одному разу, в той час як Богдан влучив 5 з 5.

На другому вогневому рубежі Підручному вдалося закрити всі мішені і вирватися в лідери, так як Цимбал не влучив тричі, випавши з числа претендентів на медалі. Тим часом Артем Тищенко, який стартував п’ятим, пройшов обидві стрільби лежачи на "0" і підібрався до призових місць. А відстрілявшись ідеально і на стрільбі лежачи, завоював впевнене срібло. Тарас Лесюк зі стартового 6-го місця піднявся до призової трійки, допустивши три промахи сумарно.

Відтак у гонці переслідування Дмитро Підручний здобув перемогу, срібним призером став Артем Тищенко, а бронзовим – Тарас Лесюк.

На Тернопільщині стартував І етап спортивно-масового заходу «Олімпійське лелеченя»

Понеділок, 27 вересня 2021, 07:20

На Тернопільщині стартував І етап спортивно-масового заходу «Олімпійське лелеченя»

Озерянська територіальна громада першою в Тернопільській області провела осінній І етап спортивно-масового заходу серед дітей та юнацтва «Олімпійське лелеченя», ініціатором та організатором заходу якого є Національний олімпійський комітет України. Зм агання проводились з метою пропаганди здорового способу життя, залучення дітей до систематичних занять фізичною культурою і спортом, організації змістовного дозвілля на території Озернянської територіальної громади, за сприяння місцевого осередку НОК України в Тернопільській області спільно з відділом освіти, культури, молоді та спорту.

На відкритті свята привітали учасників перший заступник голови регіонального осередку Віталій Ігнатенко та секретар Озернянської сільської ради Назар Романів. Участь взяли 5 команд - учнів закладів освіти Озернянської сільської ради: Висиповецький НВК;ЗОШ І-ІІІ ступенів с. Озерної; ЗОШ І-ІІ ступенів с. Цеброва; ЗОШ І-ІІ ступенів с. Осташівців; ЗОШ І-ІІ ступенів с. Богданівки.

У веселій та захоплюючій боротьбі за сумою балів, набраних за результатами вікторини, презентації та спортивної естафети, перше місце здобула ЗОШ І-ІІ ступенів с. Озерної; 2 місце виборола ЗОШ І-ІІ ступенів с. Богданівки; 3 місце посіла ЗОШ І-ІІ ступенів с. Осташівців.

Переможці та призери були нагороджені грамотами та олімпійськими призами від регіонального осередку НОК України в Тернопільській області

 

Сторінка 800 з 1433

«ПочатокПопередня791792793794795796797798799800НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер