images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Питання легальної зайнятості

П'ятниця, 02 вересня 2016, 07:23

У Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості відбувся семінар з соціальними партнерами на тему: «Служба зайнятості відкрита для всіх і для кожного». У заході взяли участь представники ринкоутворюючих підприємств Тернополя і Тернопільського району.

Було обговорено питання легалізації зайнятості, наголошувалося на правових наслідках використання робочої сили з порушенням трудового законодавства.

Крім того, директор МРЦЗ Анатолій Куриляк ознайомив присутніх зі станом місцевого ринку праці та можливостями служби зайнятості щодо надання послуг роботодавцям відповідно до Закону України «Про зайнятість населення». Особливу увагу роботодавців звернуто на можливість отримання компенсації єдиного соціального внеску за створення нових робочих місць і працевлаштування на них осіб з числа безробітних, у тому числі демобілізованих учасників АТО.

Вів мову Анатолій Куриляк і про такі новації в службі зайнятості, як: відеорезюме безробітних, відеопрезентації вакансій, он-лайн співбесіди, комунікації з безробітними через соціальні мережі.

За результатами зустрічі напрацьовано спільні заходи, які сприятимуть збільшенню нових робочих місць.

 

„Неприбутківці” отримали нову форму для звітності

Четвер, 01 вересня 2016, 06:08

Головне управління ДФС у Тернопільській повідомляє, що з 2 серпня 2016 року почав діяти наказ Міністерства фінансів України від 17.06.2016 р. №553, яким затверджена нова форма Звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації (далі – Звіт).

Зауважимо, що неприбуткові організації, які відповідають вимогам пп.133.4.1 Податкового кодексу України, подають Звіт за базовий звітний (податковий) рік протягом 60 календарних днів після закінчення року. Отож, неприбуткові організації повинні подати Звіт за 2016 рік за новою формою у період з 1 січня по 1 березня 2017 року.

Неприбуткові організації, що порушили протягом звітного року вимоги, встановлені пп.133.4.1 Податкового кодексу України повинні подати до контролюючого органу Звіт за період з початку року по останній день місяця, в якому сталося порушення, протягом 20 календарних днів після закінчення місяця. У Звіті необхідно розрахувати зобов’язання з податку на прибуток за ставкою 18% виходячи із суми нецільового використання коштів.

Також неприбуткові організації, які припустилися помилок, можуть з серпня 2016 року подавати за новою формою уточнюючий Звіт, за допомогою якого можна самостійно виправити помилки минулих звітних періодів.

 

Відділ організації роботи

Головного управління ДФС у Тернопільській області

Ще один спортивний майданчик прикрасив подвірʼя багатоповерхівки

Четвер, 01 вересня 2016, 05:52

Нещодавно у Тернополі відкрили ще один спортивний майданчик. Організатори відповідально підготувалися до цієї події і для малят зробили велике свято. Дорослі та діти влаштовували естафети, ігри тощо.

Голова ОСББ «Довженка 6а» Олеся Чванкіна розповіла, що роботу над майданчиком почали ще пʼять років тому. За кошти мешканців будинку була закладена основа будівництва, оскільки дім почали швидко заселяти і дітей було багато. В будинку, біля якого зроблений майданчик проживає близько 70-ти дітей до 18-ти років. Окрім них на площадку приходили діти із сусідніх будинків, тому потреба у встановленні спортмайданчика була нагальна.

Покриття майданчика було з гранітної крошки, яка збирала багато пилу. Штучне покриття було подарунком за перемогу у конкурсі «Найкращий будинок зразкового утримання». Діти задоволенні такою новинкою, тому що за їхніми словами тепер можна спокійно гратися та не хвилюватися за розбиті коліна.

Така новинка обʼєднала і дорослих мешканців будинку. Відтепер кожного вечора вони збираються разом пограти волейбол. На думку тернополян це гарний приклад для молодшого покоління займатися спортом.

 

З незаконного обігу вилучено пального на суму близько мільйона гривень

Середа, 31 серпня 2016, 13:09

З метою посилення контролю у сфері виробництва і обігу підакцизних товарів та детінізації вказаної сфери триває спецоперація з припинення незаконного виробництва та розповсюдження фальсифікованої підакцизної продукції «Акциз – 2016».

Так, у ході її проведення нещодавно співробітниками податкової міліції спільно із працівниками управління аудиту та відділу контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів встановлено факти зберігання з метою збуту дизпалива та скрапленого газу фізичною особою-підприємцем без застосування реєстраторів розрахункових операцій. Крім цього, на вказаних автозаправних комплексах був відсутній дозвіл на устаткування підвищеної небезпеки і, відповідно, дозвіл на виконання робіт на ньому.

IMG_0931

За результатами проведених заходів вилучено 78 тисяч літрів газу пропан-бутан вартістю 85 тис. грн, дизельне пальне – 39 тис. літрів на суму 819 тис. гривень, обладнання автомобільного газозаправного комплексу та обладнання для заправки автомобілів дизпаливом. Загальна вартість вилученого пального склала 904 тисячі гривень.

Головне управління ДФС у Тернопільській області звертається до усіх громадян з проханням повідомляти про виявлені факти незаконного виготовлення чи реалізації підакцизних товарів телефонуючи на сервіс «Пульс» за тел.: (044) 284 00 07 та за номером телефону (0352) 43 03 69, а також у письмовій формі на адресу Головного управління ДФС у Тернопільській області (46003, м. Тернопіль, вул. Білецька, 1).

Відділ організації роботи

Головного управління ДФС у Тернопільській області

«Троє в каное» на Тернопільському ставі

Середа, 31 серпня 2016, 13:07

У Тернополі 28 серпня гучно святкували День міста. На оновленому пляжі «Циганка» відбувався фестиваль «Живи активно», організований Асоціацією превентивної та антиейджингової медицини (м. Київ) спільно з Тернопільським міським центром фізичного здоров’я населення.

В рамках фестивалю відбувались справжні баталії на воді – змагання веслувальників «Троє в каноє». Організували його для любителів водних видів спорту Команда TURE.

У перегонах взяло участь понад 60 учасників, тому боротьба була запекла, але справедлива.

Після спортивних випробувань визначились переможці.

У сімейних змаганях:

* І місце – команда «Леопард», сім’я Горон: Яна, Ярослав, Марко, Володимир

* ІІ місце – «Юзюки»: Владислав, Ігор та Софія;

* ІІІ місце - «Пішкунчики»: Правдіна Олена, Плішко Андрій, Плішко Катя.

Серед аматорів:

* І місце – «Грузини»: Саба та Анастасія;

* ІІ місце – «Фенікс»: Вітюк Олександр, Найчук Едуард та Ремез Галина;

* ІІІ місце - «Новий Світ»: Боровий Назар, Березовський Олександр і Гануляк Назар.

Серед бувалих:

* І місце – команда «Блискавка»: Юзюк Владислав, Кицюк Іван та Стеценко Володимир;

* ІІ місце – «Арізона»: Романюк Любомир, Йордан Назар, Йордан Андрій;

* ІІІ місце - «Дракон»: Лисюк Павло, Сатурський Остап, Юзюк Ігор.

Переможців нагородили цінними подарунками від Команди TURE.

Згодом усі бажаючі змогли повчитися тонкощам веслування та каякінгу на майстер-класах від організаторів.

 

Сторінка 1111 з 1433

«ПочатокПопередня1111111211131114111511161117111811191120НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер