images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Перевірено понад чотири тисячі держслужбовців

Середа, 31 серпня 2016, 06:51

З початку 2016 року територіальні органами ДФС у Тернопільській області отримали 435 запитів на проведення спеціальних перевірок відомостей щодо осіб, які претендують на зайняття посад, пов’язаних із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, з них у липні – 39 запитів. В результаті по 52 перевірках встановлено розбіжності.

Також з початку року отримано понад три тисячі запитів на проведення перевірок, передбачених Законом України «Про очищення влади». Впродовж цього року надано 4 518 висновків.

Окрім цього, протягом вказаного терміну отримано більше 20,1 тис. запитів на проведення перевірок, передбачених п. 9 ст. 12 ЗУ "Про засади запобігання і протидії корупції". За результатами їх розгляду надано понад 8 тисяч висновків, у 2359 випадках встановлено недостовірність відомостей.

Варто зазначити, що перевірки здійснювались за спеціальним алгоритмом, який дозволяє виявляти недостовірність вказаних у декларації відомостей про наявність у суб’єктів декларування майна (майнових прав), а також невідповідність вартості майна (майнових прав), набутого за час перебування на відповідних посадах, доходам, отриманим із законних джерел.

Нагадаємо, що відповідно до Закону України «Про очищення влади», особа, яка вказала недостовірні відомості щодо набутого майна та не змогла пояснити його походження, позбавляється на 10-річний термін права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування.

 

Відділ організації роботи

Головного управління ДФС у Тернопільській області

 

Злодія-рецидивіста затримали поліцейські охорони

Середа, 31 серпня 2016, 06:31

Серед ночі, працівники Управління поліції охорони «на гарячому» затримали злодія, який проник до підвального приміщення з метою крадіжки. Як з’ясувалося згодом, у чоловіка чимале кримінальне минуле.

PRcNadyhDRkБлизько четвертої години ночі, на пульт централізованого спостереження Управління поліції охорони в Тернопільській області надійшов сигнал «Тривога» від мешканця одного з житлових будинків, що в мікрорайоні «БАМ».

Причиною занепокоєння мешканців був гуркіт у їх підвальному приміщення. За лічені хвилини поліцейські охорони прибули на місце події, виявивши сліди проникнення та затримали нічного візитера.

Як з’ясувалося, затриманий – злодій зі стажем. 40-річний l4R6yMC3i_oтернополянин не вперше переступає межу Закону, за його плечима вчинення 16-ти корисливих злочинів проти власності.

На шлях виправлення раніше судимий не став і, будучи на випробувальному терміні, знову вдався до крадіжки, мовляв: «за щось треба жити і їсти ж хочеться».

Затриманий був доставлений у Тернопільський відділ поліції. За даним фактом проводиться перевірка для встановлення обставин події та встановлення міри покарання.

Оподаткування зарплати працюючого студента

Вівторок, 30 серпня 2016, 06:22

Як повідомили у Тернопільській ОДПІ, кожен працюючий студент має право на суму податкової соціальної пільги у розмірі 150 % від загальної суми пільги (у 2016 році це становить 1 033,5 грн), при умові, що розмір його заробітної плати на місяць не перевищує 1 930 грн.

При цьому, якщо студент отримує стипендію з бюджету, то податкова соціальна пільга до заробітної плати такого платника податку не застосовується.

При нарахуванні зарплати студентам, які проходять практику на підприємстві чи у підприємця–фізичної особи – роботодавець, як податковий агент, зобов’язаний утримувати із суми такого доходу податок на доходи фізичних осіб за ставкою 18 % та військовий збір за ставкою 1,5 % й перераховувати зазначені податок і збір до бюджету в порядку, встановленим Податковим кодексом України.

Детальніші консультації – у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1 та за телефоном: 43-46-10.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

 

Подарунок тернополянам

Вівторок, 30 серпня 2016, 06:16

Міська рада зробила тернополянам чудовий подарунок до дня міста - відкриття оновленого пляжу «Циганка».

З цієї нагоди Тернопільський міський центр фізичного здоров’я населення спільно з Асоціацією превентивної та антиейджингової медицини (м.Київ ) провели фестиваль «Живи активно» з метою нагадати про важливість активного відпочинку та необхідністю слідкувати за своїм здоров’ям. Було роздано близько 5000 буклетів.

Усі бажаючі змогли: виміряти артеріальний тиск, дізнатися індекс маси тіла, отримати консультації лікарів та пізнавальну інформацію про своє здоров’я.

Для спортсменів компанія «Медіспорт» провела майстер-клас з темпування для професійного надання допомоги при травмах.

1

Поряд з тим відбувалися спортивні змагання. Глядачі з оглядових майданчиків пляжу змогли спостерігати боротьбу за Кубок Тернополя з віндсерфінгу та змагання з веслування «Троє в каноє». Згодом усі бажаючі змогли повчитися тонкощам веслування та каякінгу на майстер-класах від команди «TURE».

На волейбольному майданчику відбувався турнір з пляжного волейболу та у скейт-парку змагання на роликових ковзанах від ДЮСШ «Екстрім».

Малеча змагалася на веселих естафетах та приймала участь у творчих майстер-класах дитячого центру розвитку «Капітошка». Юні спортсмени отримали подарунки від партнерів ТМ «Ласунка», видавництва «Школярик», всеукраїнської мережі магазинів «Спортландія», та «МЕДІСПОРТ», а спрагу допомогла втамувати водичка від ТОВ «Микулинецькі напої».

Дорослі ж свої знання проявили під час вікторини від ПП «Колумбус», де розігрувалися: сертифікат на 1 місяць безкоштовного обслуговування, жилетки-безрукавки, настінний годинник, бейсболка та кружка.

Додали драйву та святкової атмосфери виступи вихованок «Школи вуличного танцю Nino» та спортивно-танцювального центру «Fitness House», а перчинкою стали східні танці у виконанні красунь з танцювального клубу «Асфура».

Організатори: Асоціація превентивної та антиейджинг медицини м.Київ , Тернопільська міська рада, управління у справах сім’ї, молодіжної політики і спорту, Тернопільський міський центр фізичного здоров’я населення.

На Тернопільщині закриватимуть школи

Вівторок, 30 серпня 2016, 06:06

З першого вересня 2016 року на Тернопільщині планують закрити шість шкіл. Причиною такого рішення стала відмова держави фінансувати такі заклади через недостачу коштів. До них віднесли школи-девʼятирічки, відвідують які не більше 25-ти учнів.

Держава цього року утримання таких шкіл поручила місцевій владі, яка з власного бюджету повинна оплачувати потреби школи. У містах чи селах, де коштів буде недостатньо - середні навчальні заклади закриватимуть.

В управлінні освіти обласної державної адміністрації пояснюють, що сьогодні це актуальне та важливе питання для невеликих населених пунктів Тернопільщини. З першого вересня чотири школи буде закрито, а дві на певний час припинять роботу. Десять шкіл реорганізують в перший ступінь у звʼязку з тим, що навчаються там менше 25-ти учнів.

Щодо закриття освітніх закладів питання вирішуватиметься місцевою владою. Якщо ж школи вирішать закрити, діти будуть змушені навчатися у сусідніх селах чи містах, що не завжди зручно та доступно.

Олена Сабатюк

 

Сторінка 1112 з 1433

«ПочатокПопередня1111111211131114111511161117111811191120НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер