images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Тернополі змагались юні гімнасти

Вівторок, 14 грудня 2021, 11:43

У Тернополі змагались юні гімнасти

Відкритий чемпіонат міста Тернополя зі спортивної гімнастики відбувся у гімнастичному залі КДЮСШ №2 імені Юрія Горайського. Учасницями турніру стали вихованки КДЮСШ №2 імені Юрія Горайського, які представляли Тернопіль, а також гімнастки із Запоріжжя, Червонограда та Львова. Спортсменки змагались у таких категоріях: МС - 2005-2007 р.н.; КМС - 2008 р.н. і молодші; І розряд - 2009 р.н. і молодші; ІІ розряд - 2011 р.н. і молодші; ІІІ розряд - 2013 р.н. і молодші; І юнацький розряд - 2014 р.н. і молодші.

 

В результаті тернопільські гімнастки зайняли такі місця:

серед майстрів спорту України: Грохольська Олена – І місце, Літинська Аліна – ІІ місце, Баширова Софія – ІІІ місце;

серед кандидатів в майстри спорту України: Демчук Тетяна – І місце, Валіон Ірма – ІІ місце;

серед спортсменів І розряду (обов’язкова програма): Козяр Ірина – І місце, Генсіцька Анна – ІІ місце, Капшук Олександра – ІІІ місце;

серед спортсменів ІІ розряду (обов’язкова програма): Дорош Марія – І місце, Мальчонкова Марія – ІІ місце, Потурняк Христина – ІІІ місце;

серед спортсменів  ІІ розряду (довільна програма): Дутка Маргарита – ІІ місце, Гащин Софія – І місце, Кирнична Ірина – ІІ місце, Нога Дарина – ІІІ місце;

серед спортсменів ІІІ розряду: Яцишин Анастасія – ІІ місце, Гульовата Владислава – ІІІ місце;

серед спортсменів І юнацького розряду: Лукасевич Емілія – І місце, Бібик Софія – ІІ місце, Іванців Марта – ІІІ місце.

За інформацією сторінки школи у соцмережах.

 

НАБУ викрило посадовців, що розкрадали мільйони на заготівлі хліба

Понеділок, 13 грудня 2021, 14:19

Національне антикорупційне бюро разом із спеціалізованою прокуратурою викрили дев’ятьох осіб, які підозрюються у розкраданні коштів державних хлібозаготівельних підприємств.

Джерело: повідомлення НАБУ

Дослівно: "Слідство встановило, що впродовж 2011-2017 років керівники трьох державних хлібозаготівельних підприємств із залученням пов'язаних приватних компаній спільно організували схему зі створення штучної заборгованості держкомпаній.

Отримувані в незаконний спосіб кошти або права вимоги спрямовували через складний ланцюг перерахувань та переуступлень на підконтрольні їм компанії, в тому числі за кордоном".

Деталі: За версією слідства, підозрювані особи хотіли заволодіти 157 млн грн. 10 грудня їм повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.5 ст. 191 та ч.2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

УЗ призначила ще два потяги до польського Перемишля

Понеділок, 13 грудня 2021, 14:12

 
ФОТО УЗ

Укрзалізниця з 22 грудня призначає два додаткових потяги зі Львову до Перемишля у Польщі.

Про це повідомляє пресслужба Укрзалізниці.

Потяги №27/28 та №19/20 Львів – Перемишль курсуватимуть щоденно за такими графіками:

  • Потяг №27/28: відправлення зі Львова о 19:15, до кінцевої станції прибуває о 21:05. З Перемишля відправлення о 06:56, прибуття до Львова о 10:32.
  • Потяг №19/20: відправлення зі Львова о 04:13, до кінцевої станції прибуває о 6:03. З Перемишля відправлення о 21:50, прибуття до Львова о 01:26.

УЗ зауважує, що рейси можна використовувати для хабової пересадки на станції Перемишль, зокрема на потяги до Праги та Берліна.

Також у компанії нагадали, що для поїздки у поїздах далекого сполучення пасажири повинні мати сертифікат про отримання хоча б однієї дози вакцини проти COVID-19, негативний результат ПЛР-тесту або сертифікат про одужання у додатку Дія.

Нагадуємо:

Укрзалізниця призначила два додаткові потяги з Одеси та Львова до польського Перемишля.

Раніше УЗ відновила курсування потягу №67/68 "Київ – Варшава" з 4 листопада після півторарічної перерви.

Економічна правда

 

Між залізничною станцією і "Буковелем" запустили маршрутки. Розклад

Понеділок, 13 грудня 2021, 14:10

ФОТО: УЗ

Від залізничної станції "Татарів-Буковель" до гірськолижного курорту Буковель та в зворотньому напрямку почали курсувати автобусні шатли.

Джерело: пресслужба "Укрзалізниці"

Дослівно: "Буковель" зв'язали з залізницею спеціальними шатлами…

Сьогодні 68 із 100 пасажирів, які прибули поїздом № 55 Київ – Рахів до зупинки Татарів-Буковель, обрали для трансферу автобусні шатли".

Деталі: Відзначається, що час відправлення автобусів прив'язаний до залізничних рейсів. Вартість проїзду фіксована – 50 грн.

Відстань у 15 км від залізниці до гірськолижного курорту автобуси долають за 20 хв.

 
 
 

 

Українська правда

Музей національно-визвольної боротьби Тернопільщини запрошує на презентацію унікальних архівів

П'ятниця, 10 грудня 2021, 11:01

Музей національно-визвольної боротьби Тернопільщини запрошує на презентацію унікальних архівів

14 грудня 2021 року об 11:00 год. відбудеться презентація матеріалів із нещодавно віднайденого архіву українського підпілля (ймовірно, організаційної референтури ОУН Подільського краю 1948—1951 рр.). Ця унікальна знахідка, що складається з трьох бідонів, на цей час є найбільшою серед усіх, віднайдених в Україні. Організатори заходу — Музей національно-визвольної боротьби Тернопільщини та Тернопільське обласне комунальне підприємство «Фірма «Кінодністер».
0У рамках презентації також відбудеться допрем’єрний показ документального відеоролика про матеріали цього архіву, який спільно підготували  працівники музею та ТОКП «Фірма «Кінодністер».
Заявки на участь приймаються до 12:00 год. 13 грудня 2021 року.
Заходи відбудуться у адміністративній будівлі установи «Музей національно-визвольної боротьби Тернопільщини» — м. Тернопіль, вул. Медова, 5. Через значну зацікавленість громадськості, журналістів та науковців до знахідки, презентація також буде проводитися в онлайн-режимі на платформі YouTube, про що детальніше буде повідомлено на сторінці музею у соцмережі Facebook.
P.S. У трьох бідонах, знайдених пошуковцями на Бережанщині, виявлено особисті речі повстанців: вишиванка, фотоапарат, булавки, нитки, центральні й пропагандистські видання підпілля ОУН і УПА, листівки, звернення, бофони, брошури тощо, а також бібліотека, складена з видань міжвоєнного періоду і радянських книжок.
Родзинкою матеріалів з бідонів є альбом з роботами відомого українського графіка і художника, активного учасника збройного підпілля, члена Української Головної Визвольної Ради Ніла Хасевича. У альбомі представлено понад 20 робіт, виконаних ним особисто та у співпраці з учнями-графіками підпілля. Також важливими матеріалами архіву є звіти теренових осередків ОУН, датовані 1949—1951 рр., з Тернопільщини, а також із Львівського краю ОУН та Волині (Берестейщина, Рівненщина, Житомирщина та ін.), — розповідають у музеї.
12
 

Сторінка 762 з 1437

«ПочатокПопередня761762763764765766767768769770НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер