images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


На українському ринку електромобілів росте частка нових авто – асоціація

Середа, 08 грудня 2021, 11:23

 
UNSPLASH

За листопад 2021 року українських автопарк поповнили 905 авто на акумуляторних джерелах живлення (BEV) - це на 76% більше, ніж у листопаді минулого року.

Про це повідомляє асоціація автовиробників України "Укравтопром".

"Окрім загального зростання ринку електромобілів відбулося зростання на ньому частки нових машин. Якщо торік у реєстраціях BEV частка нових авто становила 10%, то у листопаді поточного року вже 18%", - кажуть в асоціації.

При цьому, найпопулярнішим легковим електромобілем залишається Nissan Leaf (178 авто за місяць).

Далі йде Tesla Model 3 (64 авто). Замикає топ-3 Chevrolet Bolr (46 авто).

Також у топ-5 Volskwagen e-Golf (43 авто) та Renault Zoe і Tesla Model S (по 38 реєстрацій).

"Із 57 комерційних електромобілів, що отримали у листопаді українські номери, 44 шт. були моделі Renault Kangoo Z.E.

Всього за одинадцять місяців з початку року першу реєстрацію в Україні пройшли 7,9 тис одиниць автотранспортних засобів на акумуляторних джерелах живлення, що на 16% більше, ніж за аналогічний період 2020 року", - йдеться у повідомленні.

При цьому, частка нової техніки в цій кількості склала більше 13%.

За вказаний період на ринку нових електромобілів найбільшим попитом користувались автомобілі Nissan Leaf та Audi E-Tron, яких було реалізовано по 108 од.

На другому місці Mercedes-Benz EQC з результатом 100 шт.

У трійці лідерів також Porshche Taycan (83 авто).

Нагадаємо:

У листопаді 2021 року українці зареєстрували 58,3 тис уживаних легкових авто, ввезених із-за кордону - це на 81% більше, ніж рік тому.

Економічна правда

 

Шипи в формі корони: вчені показали, як виглядає COVID-штам Омікрон

Середа, 08 грудня 2021, 11:20

Вчені з Гонконгу отримали перше мікроскопічне зображення штаму COVID-19 Омікрон.

Дослідникам вдалося зробити фото ураженої клітини нирки мавпи, повідомляють на сайті медичного факультету Гонконгського університету.

Як пояснили вчені, при збільшенні фото на лівій частині можна побачити набряклі везикули – внутрішньоклітинні компоненти, які містять маленькі чорні частини вірусу.

Праворуч на світлині можна роздивитися агрегати (інфекційні фрагменти) вірусних частин з шипами у формі корони на поверхні.

Вірусні частини з шипами у формі корони підреслені рожевим

Напередодні дослідники кафедри мікробіології Гонконгського університету повідомили, що їм вдалося відокремити штам Омікрон з клінічних зразків.

Це може дозволити розробити та випустити вакцини проти нового варіанту COVID-19.

Наразі немає повної інформації про те, що наявні у світі вакцини неефективні проти нового штаму.

Нагадаємо, штам COVID-19 "Омікрон" не спричинив ще жодного випадку смерті у майже 40 країнах, де його було виявлено.

В Україні наразі випадків захворюваності на новий штам не виявлено.

Опади в Україні вщухнуть до п'ятниці – прогноз

Середа, 08 грудня 2021, 11:19

ФОТО НАТАЛІЇ БІЛОУСОВОЇ

В Україні найближчої доби очікуються опади у більшості областей; у західній та північній частині похолодає.

Джерело: "Інтерфакс-Україна"

Деталі: 9 грудня погоду з опадами більшості областей визначатиме циклон; західна та північна частини України будуть під впливом холодного морозного повітря, решта території залишиться в теплій повітряній масі.

У ніч проти четверга в Україні, крім заходу та сходу, невеликий дощ, на півночі з мокрим снігом; вдень без істотних опадів.

У більшості областей місцями туман, у північних областях ожеледиця, у західних та північних областях на дорогах ожеледиця.

Вітер переважно північно-східний, 5-10 м/с.

Температура у західних областях вночі 7-12° морозу, вдень 1-6° морозу, на Закарпатті 0-5° тепла; у північних та Вінницькій областях вночі 1-6° морозу, вдень від 2° морозу до 3° тепла; на решті території вночі та вдень 1-6° тепла.

У Києві у четвер мокрий сніг та дощ, ожеледиця; температура вночі 1-3° морозу, вдень близько 0°.

10 грудня в Україні без істотних опадів, лише у західних областях удень мокрий сніг; температура повітря в західних областях уночі 0-5° морозу, вдень близько 0°; у північних областях уночі близько 0°, вдень 4-9° тепла; на решті території вночі 1-6° тепла, вдень 6-11°, на Одещині до 14°.

У західних, та вночі місцями у північних областях, на дорогах ожеледь. Вітер південно-східний, 7-12 м/с.

У столиці в п'ятницю без істотних опадів. Вітер південно-східний, 7-12 м/с. Температура вночі близько 0°, вдень 6-8° тепла.

 

Теребовлянські поліцейські розшукали зловмисника, причетного до крадіжки з автомобіля

Вівторок, 07 грудня 2021, 12:43

Лиходій проник до транспортного засобу, скориставшись тим, що водій не зачинив авто.

Повідомлення про злочин надійшло до співробітників Теребовлянського відділення поліції від 33-річного жителя Теребовлі. Чоловік розповів, що з його автомобіля, який він припаркував поблизу магазину, невідомий викрав медикаменти та гроші. Збитки заявник оцінив майже у 1200 гривень.

У ході оперативних заходів поліцейські встановили особу зловмисника. Ним виявився 56-річний житель Теребовлі. З’ясувалося, це вже друга крадіжка з автомобіля, яку чоловік вчинив за останній місяць. Наразі в суді розглядається справа за скоєний ним злочин.

За новим фактом крадіжки розпочато кримінальне провадження  за ч. 3 ст. 185 ККУ. За вчинене теребовлянцю може загрожувати до шести років позбавлення волі. Також вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

Поліцейські застерігають автовласників від подібних крадіжок. Не залишайте в салонах гаманці, сумки, телефони, документи. Виходячи з машини навіть ненадовго, не забувайте зачиняти вікна, двері, а усі цінні речі забирайте з собою.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/kriminal/terebovlyanski-policzejski-rozshukali-zlovmisnika-prichetnogo-do-kradizhki-z-avtomobilya/

Поліцейські впіймали кишенькову злодійку

Вівторок, 07 грудня 2021, 12:39

До Тернопільського районного управління поліції звернулася 32-річна місцева мешканка. Вона повідомила, що на зупинці громадського транспорту стала жертвою крадія.

Невідома особа непомітно витягла з незакритого наплічника гаманець. Зникнення готівки жінка виявила вже в транспорті, коли виникла потреба в коштах. Про злочин вона повідомила правоохоронців.

За словами потерпілої в гаманці знаходились 1000 гривень та кредитна картка, з якої в подальшому зняли ще 4000 тисячі гривень.

Оперативно-розшуковими заходами працівники поліції встановили особу підозрюваної. Нею виявилася 30-річна тернополянка. Протиправне жінка скоїла вперше. Частину готівки вона витратила на власні потреби, решту вилучили правоохоронці.

За фактом крадіжки відкрито кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 185 ККУ.

Поліцейські наголошують мешканцям області бути обачними! Не носіть цінні речі, документи, ключі, мобільні телефони у зовнішніх кишенях одягу, сумок та наплічників – краще використовуйте внутрішні кишені, поясні сумочки. Стежте за тим, щоб ваша сумка була закрита та завжди тримайте її у полі зору, а наплічник потрібно знімати з плеча перед посадкою в транспорт. Не зберігайте записані пін-коди з карткою – у  разі втрати чи крадіжки  зловмисники  можуть безперешкодно зняти гроші з рахунку.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/kriminal/policzejski-pijmali-kishenkovu-zlodijku/

 

Сторінка 765 з 1437

«ПочатокПопередня761762763764765766767768769770НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер