images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


"Байрактар" для України від литовців вже у Литві, передадуть найближчим часом

Понеділок, 04 липня 2022, 12:28

Бойовий безпілотний "Байрактар", на який литовці всією країною зібрали понад 5 млн євро, вже у Литві і буде переданий в Україну найближчим часом.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомив міністр оборони Арвидас Анушаускас.

"Bayraktar "Vanagas" (литовською - "Яструб" - ЄП) з усім придбаним бойовим спорядженням вже у Литві! 6 липня відбудеться його презентація на базі повітряних сил у Шауляї, і після цього він вирушить в Україну", - написав Анушаускас у своєму Twitter.

Нагадаємо, журналіст Андрюс Тапінас 25 травня розпочав кампанію зі збору коштів на Bayraktar Україні, заявивши, що отримав згоду на таку потенційну закупівлю від Міністерств оборони Литви й Туреччини та виробника.

Вже на другий день зібрана сума перетнула позначку у три мільйони.  До кампанії долучилася у тому числі експрезидентка Даля Грибаускайте; чинний президент Гітанас Науседа, прем'єрка Інгріда Шимоніте та міністр оборони Литви Арвидас Анушаускас на своїх сторінках у соцмережах також закликали приєднуватися усіх небайдужих.

Збір вдалося закрити за три дні. Після цього турецька компанія-виробник заявила, що зворушена солідарністю литовців і тому вирішила подарувати безпілотник, а зібрані кошти можна буде спрямувати на інші потреби України.

Надихнувшись прикладом Тапінаса, в Україні фонд Сергія Притули організував збір на три "Байрактари", який закрили за три дні, зібравши кошти майже на чотири безпілотники. Компанія "Байкар" і цього разу заявила, що передасть три безпілотники безоплатно.

Наразі збір на "Байрактар" для України триває у Польщі, його ініціював журналіст Славомір Сєраковський.

Про те, як поляки допомагають Україні, як українки та українці у Польщі ведуть боротьбу з агресором, розповіла в інтерв'ю "Європейській правді" лідерка ініціативи "Євромайдан-Варшава" та лауреатка премії "Активіст року" у Польщі Наталія Панченко.

 

70 висланих дипломатів РФ залишили Болгарію, відлітали у футболках з Путіним

Понеділок, 04 липня 2022, 12:06

Два російські урядові літаки взяли на борт 70 висланих з Болгарії дипломатів та їхні родини в неділю і вилетіли з Софії до Москви.

Про це пише Euractiv, повідомляє "Європейська правда".

За даними болгарської преси, загальна кількість пасажирів, які покинули країну, становить понад 180 осіб.

 

Минулого четверга Болгарія оголосила персонами нон грата 70 російських дипломатів, що стало найбільшою висилкою з тих пір, як Велика Британія вислала 105 радянських дипломатів під час холодної війни в 1971 році.

Як повідомляється, не всі 70 висланих осіб є дипломатами, деякі з них є технічним персоналом, таким як кухарі, водії або садівники.

Серед висланих російських дипломатів, які вирушили до Москви, був і другий номер російського посольства Філіп Воскресенський, який заявив, що жоден із росіян "висланих незаконно, нахабно" не працював проти Республіки Болгарія.

"Ніхто не може зіпсувати російсько-болгарські відносини, ніхто", - сказав Воскресенський, виступаючи в аеропорту.

Речниця МЗС Росії Марія Захарова заявила, що Болгарія звела "до мінімуму, навіть до нуля" можливість функціонування російського посольства в Софії.

Раніше заступник міністра закордонних справ Росії Олександр Грушко попередив, що Москва повинна вирішити, зберігати чи закривати російську дипломатичну присутність у Болгарії.

Нагадаємо, минулого тижня прем'єр-міністр Болгарії Кирил Петков оголосив про вислання з країни 70 працівників російського посольства через те, що вони займалися шпигунською діяльністю.

Росія після цього висунула ультиматум, у якому містилася погроза закрити російське посольство, якщо Софія не скасує висилку до полудня п'ятниці.

Петков відхилив російський ультиматум, заявивши, що поведінка Росії неприйнятна.

Відзнаки з нагоди професійного свята отримали 86 поліцейських Тернопільщини

Понеділок, 04 липня 2022, 10:19

Сьогодні, 4 липня, - сьома річниця з дня створення поліції України. З цієї нагоди в актовій залі Головного управління Національної поліції в Тернопільській області відбулися урочисті заходи, які розпочалися хвилиною мовчання за усіма, хто поклав своє життя, захищаючи територіальну цілісність України.

З привітанням до колег звернувся начальник управління, генерал поліції третього рангу Олександр Богомол.

«Сьогоднішнє професійне свято ми відзначаємо у воєнний час. Розуміння, що в таких умовах без втрат не буває, адже маємо загиблих, поранених захисників, спонукає нас  піклуватися про їхніх рідних і близьких. Ми маємо зібрати всі свої сили, терпіння, можливості і боротися задля перемоги нашої держави, в пам'ять про тих, хто поліг на полі бою».

Гостями на урочистому заході були керівник Тернопільської ОВА Володимир Труш, голова обласної ради Михайло Головко, міський голова Тернополя Сергій Надал, начальник управління ДСНС в області Віктор Маслей, прокурор області Андрій Миколайчук, начальник УСБУ Юрій Борейчук, голова Апеляційного суду Богдан Гірський, начальник Тернопільського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Ігор Гусєв. Кожен з виступаючих щиро дякував поліції за службу, співпрацю, запевняли, що саме завдяки правоохоронцям Тернопільщина сьогодні є відносно спокійним регіоном, де активно заради перемоги працює тил.

З нагоди професійного свята 86 поліцейських Тернопільщини серед яких співробітники спецпідрозділів, оперативники, слідчі, патрульні, дільничні, дізнавачі, отримали відзнаки, нагороди, цінні подарунки  від Національної поліції України, Головного управління нацполіції області,  обласної військової адміністрації, обласної та міської рад, обласних управлінь СБУ, ДСНС, центру комплектування та соціальної підтримки.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

На Збаражчині потяг збив чоловіка, а в Зборові зіткнулися два авто

Понеділок, 04 липня 2022, 10:18

На трасі Тернопіль-Львів-Рава-Руська не розминулися автомобілі. Аварія трапилася 2 липня близько 20:30. За попередньою інформацією, водій автомобіля KIA SPORTAGE, не обравши безпечної швидкості та не дотримуючись дистанції, врізався в автівку SKODA FABIA, яка їхала попереду.

В результаті удару кермувальницю SKODA госпіталізували до лікарні. В обох водіїв взяли зразки крові для перевірки на вміст алкоголю.

Повідомлення про те. що потяг збив чоловіка, надійшло на лінію "102" Збаража того ж дня о 23:40 від дирекції залізничних перевезень. Додзвонювач сказав, що в селі Великі Бірки поїзді "Рахів-Одеса" переїхав невідомого.

На місце події виїжджала слідчо-оперативна група. З'ясувалося, що потерпілий - уродженець Луганської області. На момент залізничної пригоди він сидів на рейках. Машиніст побачив людину занадто пізно і загальмувати не встиг.

Даний факт внесений в ЄРДР відповідно до статті 276 частина 3 (порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного транспорту, що спричинили загибель людей) ККУ. Встановлюються обставини нещастя.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


Міський голова Тернополя Сергій Надал привітав працівників Національної поліції з нагоди професійного свята

Понеділок, 04 липня 2022, 10:10

Щорічно 4 липня відзначається День Національної поліції України.

З цієї нагоди у Тернополі відбулися урочистості, під час яких міський голова Сергій Надал нагородив подяками та цінними подарунками працівників Головного управління Національної поліції в Тернопільській області.

«7 років тому в Україні народилася нова поліція, а українці отримали надійних захисників закону і порядку. Це справжня поліція європейського типу, сервісна служба для людей. І найвищою оцінкою діяльності поліцейського стала довіра і повага людей. Бо український поліцейський - це професійний помічник, готовий прийти на допомогу кожному громадянину у складній ситуації, - відзначає Сергій Надал. - Після повномасштабного вторгнення росії ми по-новому оцінили нашу нову українську поліцію. Наш поліцейський – це також відданий патріот, готовий захищати свою країну від зовнішнього ворога. Десятки тисяч поліцейських на полі бою зустріли московські орди. Поліцейські Харківщини, Чернігівщини, Сумщини, Київщини віддали своє життя, але не пустили ворога в наші українські міста. Поліцейські Маріуполя назавжди вписали свої імена в історію разом із захисниками «Азовсталі». Поліцейські Донбасу не зрадили присязі і продовжують захищати українську землю. Тернопільські поліцейські в режимі 24/7 забезпечують безпеку та порядок у рідному місті. Виявляють та знешкоджують посібників ворога. Ви теж героїчно воюєте на своєму фронті. Завдяки Вам Тернопіль сьогодні - це міцний тил та гуманітарний хаб воюючої України».

Міський голова висловив подяку всім правоохоронцям за гідну, високопрофесійну та героїчну роботу, а також побажав міцного здоров’я, кар’єрного та професійного росту, самовдосконалення, чергових і позачергових звань, надійного матеріального забезпечення , цілими та неушкодженими повертатися із завдань до своїх сімей.

Миру всім нам після перемоги над нашим багатовіковим московським ворогом.

 

 

Сторінка 633 з 1430

«ПочатокПопередня631632633634635636637638639640НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер