images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Тернопільський аеропорт набуде скоро нового рівня

Неділя, 04 грудня 2016, 11:52

Про те, що аеропорт у Тернополі невдовзі зможуть сертифікувати, повідомив заступник голови Василь Деревляний. Чиновник розповів, що цю ідею давно обговорювали і, нарешті, це питання постало на рівні Києва. Мінтранс вже кілька разів розглядали цю пропозицію і прийняв певні рішення.

Для аеропорту цей сертифікат потрібен для того, щоб він відновив свою діяльність. З Тернополя матимуть змогу вилітати літаки тільки у цьому випадку. Заступник голови додав, що цей документ повинен бути ухвалений протягом двох тижнів. Тим більше, що цей обʼєкт є одним з тих, які включені до державної програми розвитку малих аеропортів. У звʼязку з цим передбачено фінансову допомогу, але в області таких коштів немає. Міністерство економічного розвитку та торгівлі надіслало лист, у якому було вказано, що мали перерахувати 50 мільйонів гривень у 2016 році, проте часу вже осталось обмаль. Є надія на те, що їх нарахують у 2017 році.

Для того, щоб аеропорт функціював за призначенням потрібно вирішити проблему не тільки фінансову, а й формальну. Оскільки чимало проблем є з оформленням документації через землі та обʼєкти на території аеропорту.

Олена Сабатюк

 

Поліцейські охорони затримали «злодійське тріо» на крадіжці електро-інструменту

Субота, 03 грудня 2016, 09:54

Троє жителів обласного центру вирішили скористатися великим скупченням людей у гіпермаркеті та пронести повз касу дороговартісну електричну дриль "Makita 1640" вартістю 1899 грривень. Однак, їм на перешкоді стали поліцейські охорони.

Гіпермаркет Тернопільщини, який охороняється поліцейським постом Управління поліції охорони в Тернопільській області, щораз манить до себе любителів легкої наживи. Цього разу, в поле зору поліцейського охорони потрапили троє чоловіків, які довший час розглядали дорогі інструменти. В певний момент, двоє з них почали озиратись на всі боки та прикривати свого товариша, поки той ховав дриль під куртку.

Поліцейські охорони одразу затримали злодійське тріо. Спочатку чоловіки «відхрещувалися» від крадіжки. Однак, після того, як під час поверхневого огляду у них виявили інструмент, парубки визнали свою провину, зізналися у скоєному та пояснили, що на крадіжку пішли, будучи в наркотичному дурмані, а дорогий інструмент їм потрібен для подальшого збуту та купівлі наркотичних засобів.

Тепер горе-крадії позбуватимуться згубної звички за гратами. Зловмисників доставили до Тернопільського відділу поліції. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України та вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу. Триває слідство.

Нещодавні снігопади можуть вплинути на вартість продуктів

П'ятниця, 02 грудня 2016, 06:14

Аномальний снігопад на Тернопільщині завдав чималої шкоди для майбутнього врожаю. Особливо це вплине на цукровий буряк, соняшник, кукурудзу, сою тощо. Департамент агропромислового розвитку ОДА попереджає тернополян про можливі зміни.

Підприємець Ігор Федорчук розповів, що наслідки, які були спричиненні снігопадом підраховують і досі. Виробники вже впевненні в тому, що ціни можуть зрости у кілька разів. Зокрема, першочергово подорожчає олія. Якщо зараз середня її вартість 25-30 гривень, то з Нового року це коштуватиме значно більше. Про вартість цукру поки говорити не наважуються, тому що ще складно визначити основні затрати, тим паче, що ціну на цей продукт часто змінюють. Ось, наприклад, цього року кілограм цурку повинні були продавати по 20 гривень за кілограм, але ця цифра вже давно збільшена. Тому варто робити запаси цього продукту на перший час, оскільки точна вартість буде відома скоро і це коштуватиме значно більше.


Олена Сабатюк

 

За результатами 10 місяців Тернопільщина покращує соціально-економічні показники

Четвер, 01 грудня 2016, 07:06

Реальний сектор економіки Тернопільської області демонструє позитивні тенденції, аналіз даних свідчить про, що у порівнянні з 2015 роком, ми маємо певні зрушення. Про це у м. Зборів під час виїзного засідання колегії Тернопільської ОДА, зазначив очільник області Степан Барна.

Згідно озвучених даних, промисловість області нарощує темпи: виробництво продукції зросло на 7,9%, а обсяг її реалізації на 27,6% та склав 9,9 млрд грн. у сільському господарстві також виробили валової продукції на 2,7% більше, ніж минулоріч, у коштах це – 7,3 млрд грн.

Не відстає і будівельна галузь, де виконані роботи збільшилися на 36,2% - їх загальна вартість склала понад 1 млрд грн.

У розвиток економіки області вкладено капітальних інвестицій  майже на 3 млрд грн, що на 40,9 % більше, ніж у січні-вересні 2015 року. Обсяг прямих іноземних інвестицій зріс на 8% і склав $53,1 млн.


Таким чином за темпами розвитку згаданих показників Тернопільщина входить у «десятку» кращих:

• виконання робіт підприємствами будівельної галузі – 3 місце;
• обсяг прямих іноземних інвестицій – 4 місце;
• вироблення продукції промисловим комплексом – 5 місце;
• обсяг капітальних інвестицій – 9 місце;
• обсяг виробництва валової продукції сільського господарства – 10 місце.


Уже з грудня – нова мінімальна зарплата

Середа, 30 листопада 2016, 07:44

У Тернопільській ОДПІ нагадують, що відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік», з грудня розмір мінімальної заробітної плати становитиме – 1600 грн.

Детальніші консультації – у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1 та за телефоном: 43-46-10.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

 

Сторінка 1080 з 1430

«ПочатокПопередня1071107210731074107510761077107810791080НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер