images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Тернопільські спортсменки повернулись із медалями чемпіонату Європи з пауерліфтингу у Чехії

Понеділок, 09 серпня 2021, 09:21

Тернопільські спортсменки повернулись із медалями чемпіонату Європи з пауерліфтингу у Чехії

Чемпіонат Європи з пауерліфтингу серед всіх вікових груп з 2 до 8 серпня 2021 року тривав у чеському місті Плзень. За право називатися «найсильнішою державою європейського континенту» боролися в складі збірних команд різних країн 283 спортсмени. Серед них і троє представниць Тернопільської області, які мали честь представляти нашу державу в складі збірної команди України, – повідомляє Федерація пауерліфтингу області.

Зокрема, у дівчачій групі (до 18 років) виступали Полянська Марія (вагова категорія до 52 кг) та Бздир Софія (вагова категорія до 63 кг), а серед юніорок (до 23 років) – Канюка Олена (вагова категорія до 57 кг). Ці троє спортсменок є вихованками Тернопільської обласної ДЮСШ з літніх видів спорту, і право виступу на міжнародному турнірі в складі збірної команди України дівчата вибороли на чемпіонаті України з пауерліфтингу, який відбувся в квітні цього року.

Отож, у перший день змагань європейської першості у Чехії збірна України серед дівчат завоювала 5 золотих та 4 срібні медалі, посівши перше командне місце! А тернополянки в актив української команди долучили дві срібних нагороди. Так, у ваговій категорії до 52 кг другу сходинку п’єдесталу пошани посіла Полянська Марія з сумою 335 кг, виконавши всі 9 підходів. У вправі присідання зі штангою спортсменка показала результат 140 кг (3 місце), жим лежачи – 65 кг, станова тяга – 130 кг (1 місце). Тренують Марію Полянську Погребінський В.А., Лисий І.В., Злочовський А.П.

А Бздир Софія, яка, до речі, також є студенткою факультету фізичного виховання Тернопільського національного педагогічного університету імені В.Гнатюка, у ваговій категорії до 63 кг зібрала усі срібні нагороди та завершила виступ з результатом у сумі 340 кг. Софія присіла зі штангою 140 кг (2 місце), жим лежачи – 65 кг (2 місце) та у становій тязі впоралась із вагою у 135 кг (2 місце). Софія тренується під керівництвом В.А. Погребінського, А.В. Лисої, А.П. Злочовського.

Підхопили тріумфальну естафету на чемпіонаті Європи після юнаків та дівчат і наші юніорки, теж завоювавши перше командне місце! Так, тернополянка Канюка Альона посіла другу сходинку на європейському п’єдесталі та здобула срібну медаль у ваговій категорії до 57 кг. Альона без проблем впоралась з вагою у 155 кг в присіданнях зі штангою (2 місце), у жимі лежачи – 65 кг (2 місце) та завершила свій виступ з вагою 140 кг у становій тязі. Тренери спортсменки І.В. Лисий; А.В. Лиса, А.П. Злочовський.

Тернопільська федерація пауерліфтингу висловлює подяку за підтримку і чудову організацію поїздки на чемпіонат Європи Національній Федерації пауерліфтингу України (IPF), президенту Федерації Сіражутдіну Базаєву, генеральному секретарю Федерації Тетяні Мельник, старшому тренеру збірної команди України Вадиму Воронецькому, а також начальнику управління молоді, спорту та іміджевих проектів Тернопільської ОДА Андрію Човгану та начальнику відділу спорту Ігорю Угрину.

 

ХХХІІ Олімпійські Ігри у Токіо завершились, - у здобутку українських атлетів 19 медалей

Понеділок, 09 серпня 2021, 09:20

Одну золоту, шість срібних та дванадцять бронзових нагород вибороли українські спортсмени на Олімпіаді-2020 у Токіо. Ці найпрестижніші світові змагання тривали у столиці Японії з 23 липня до 8 серпня. Завоювавши 19 медалей, Україна посіла 16 місце за загальною кількістю здобутих нагород серед 206 країн-учасниць.

Українськими медалістами Ігор ХХХІІ Олімпіади стали:

«Золото»:

- Жан Беленюк (греко-римська боротьба, в\к 87 кг)

«Срібло»:

- Михайло Романчук (плавання, 1500 м вільним стилем)

- Парвіз Насібов (греко-римська боротьба, в\к 67 кг)

- Анжеліка Терлюга (карате, в\к до 55 кг)

- Людмила Лузан та Анастасія Четверікова (веслування на байдарках і каное, каное-двійка, 500 м)

- Олександр Хижняк (бокс, в\к до 75 кг)

- Олена Старікова (велоспорт-трек, спринт)

«Бронза»:

- Дар’я Білодід (дзюдо, в\к 48 кг)

- Ігор Рейзлін (фехтування, шпага)

- Олена Костевич та Олег Омельчук (кульова стрільба, мікст)

- Михайло Романчук (плавання, 800 метрів вільним стилем)

- Еліна Світоліна (теніс)

- Алла Черкасова (жіноча боротьба, 68 кг)

- Ірина Коляденко (жіноча боротьба, 62 кг)

- Марта Федіна та Анастасія Савчук (артистичне плавання, дует)

- Людмила Лузан (веслування на байдарках і каное, каное-одиночка, 200 м)

- Станіслав Горуна (карате, до 75 кг)

- Владислава Алексіїва, Марина Алексіїва, Катерина Резнік, Анастасія Савчук, Ксенія Сидоренко, Марта Федіна, Аліна Шинкаренко, Єлизавета Яхно (артистичне плавання, група)

- Ярослава Магучіх (легка атлетика, стрибки у висоту)

Окрім медалістів, ще 23 українських спортсмени зупинились буквально в кроці від п’єдесталу, посівши 4-6 місця у фінальних змаганнях.

Додамо, що в Токіо українці суттєво перевершили результат попередньої Олімпіади в Ріо-де-Жанейро (2016), коли було здобуто 11 олімпійських медалей (2 золоті, 4 срібних та 5 бронзових нагород), незважаючи на те, що команда була представлена більшою кількістю атлетів (206). Загалом, участь в Олімпійських Іграх у Токіо взяли 153 українських спортсмени. Єдиною представницею від Тернопільщини на Олімпіаді-2020 була легкоатлетка Наталія Стребкова, яка виступала у бігу на дистанції 3000 метрів з перешкодами. Наталя - майстер спорту України міжнародного класу, представниця Тернопільської обласної школи вищої спортивної майстерності та обласного ФСТ «Динамо-Україна», випускниця факультету фізвиховання ТНПУ ім. Володимира Гнатюка.

Українці почали рідше помирати від "паленки" чи передозування алкоголем – Опендатабот

П'ятниця, 06 серпня 2021, 10:13

2,5 тис. українців померли в 2020 році через передозування алкоголем, а також вiд випадкових отруєнь, причиною яких часто стає так званий "палений" алкоголь.

Цей показник, порівняно з випадками смерті 16-річної давності, в 4 рази нижчий, повідомили в Опендатабот.

Якщо в середині нульових алкоголем кожен день фатально труїлося в середньому по 28 людей, то тепер – по 7.

Зокрема, у 2005-му році від перепою і "паленки" пішли померло більше 10 тис. людей.

Фото:  belchonock/Depositphotos

У сумі за 16 минулих рокiв алкоголь вбив понад 81 тис. людей.

"Серед причин смерті, що традиційно пов’язуються з випивкою, більше життів за цей час забрала тільки серцева недостатність – сумарно 85 203 смертей від алкогольної кардіоміопатії", – повідомляють в Опендатабот.

У першому кварталі 2021-го року від алкогольних отруєнь вже померло 580 українців.

 

На Тернопільщині відбудеться Міжнародний фестиваль лемківської культури «Дзвони Лемківщини»

П'ятниця, 06 серпня 2021, 09:58

На Тернопільщині відбудеться Міжнародний фестиваль лемківської культури «Дзвони Лемківщини»

Фестиваль триватиме два дні, 7—8 серпня, в м. Монастириська. У програмі — огляд експозиції Музею лемківської культури та побуту, хід учасників по місту, покладанні квітів до пам'ятників Т.Г. Шевченку, Пам'ятного знаку депортації лемків, Меморіалу «Борцям за волю України», фігури Покрови Пресвятої Богородиці.

Урочисте відкриття ХХІІ міжнародного фестивалю розпочнеться о 13:00 год.

Детальніше у сюжеті:

Палив сміття, а підпалив ліс: мешканець Тернопільщини отримав 175 тис. грн штрафу

Четвер, 05 серпня 2021, 12:35

Чоловік із Шумська Тернопільської області має сплатити понад 175 тис. грн штрафу за пожежу в лісі, яку він спричинив, спалюючи сміття поблизу

Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

Чоловік спалював сміття поблизу лісопосадки. Через сильний вітер вогонь перекинувся на дерева.

Полум’я обпалило 94 сосни та сухостій. Загалом вогонь знищив 0,15 га рослинності.

Фото: Тернопільська обласна прокуратура

Порушника визнали винним за ч. 1 ст. 245 Кримінального кодексу України (знищення або пошкодження лісових масивів)

У суді чоловікові призначили покарання у вигляді 2 років обмеження волі з іспитовим строком на 1 рік та штраф на суму понад 175 тис. грн.

Нагадаємо, рада збільшила штрафи за знищення або пошкодження навколишнього середовища.

Ось 11 причин, чому не варто спалювати листя.

 

Сторінка 815 з 1430

«ПочатокПопередня811812813814815816817818819820НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер