images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


На Тернопільщині відбудеться Чемпіонат України з санного спорту на санкороликах

П'ятниця, 30 липня 2021, 11:38

На Тернопільщині відбудеться Чемпіонат України з санного спорту на санкороликах

У рамках Чемпіонату, який пройде в Кременці з 30 липня по 1 серпня, свої здібності демонструватимуть юніори та юніорки. Проведуть Чемпіонат з нагоди 30-ої річниці Незалежності України.
0Програма змагань:
30 липня — офіційні тренувальні заїзди, одномісні сани;
31 липня — урочисте відкриття змагань, змагальні заїзди, одномісні сани, нагородження переможців і призерів;
1 серпня — командні змагання (естафета).
 

У Тернопільському обласному центрі охорони та наукових пам'яток культурної спадщини розповіли про знаного українського дослідника

П'ятниця, 30 липня 2021, 11:38

У Тернопільському обласному центрі охорони та наукових пам'яток культурної спадщини розповіли про знаного українського дослідника

Нещодавно виповнилося 98 років з дня народження відомого українського археолога, дослідника палеолітичної доби Південно-Західної Волині, кандидата історичних наук Савича Володимира Петровича. У Центрі окреслили віхи його життєвого шляху.

0Народився Володимира Савич 27 липня 1923 року в селі Ігровиця Тернопільського району. У 1947—1952 роках навчався у Львівському державному педагогічному інституті. З 1952 по 1967 рік працював заввідділом первісної археології Львівського історичного музею.
У 1968—1989 роках відбулася його експедиція до палеолітичної стоянки Кременця, яка розташовувалася на горі Куличівка. Упродовж понад 20-ти років польових досліджень вдалося накопичити величезний фактичний матеріал. На ділянці площею близько 3000 квадратних метрів, було виявлено понад 600 тисяч крем’яних артефактів, які знаходяться у фондах Тернопільського обласного краєзнавчого музею. Це дало можливість створити в експозиції відділу стародавньої історії розгорнуту картину життя і побуту людей періоду палеоліту.
1Паралельно з роботою у складі експедиції Володимир Савич також проводив археологічні розвідки на території нашої області. Найбільш продуктивними в цьому аспекті робіт можна вважати 1986—1988 роки, впродовж яких вдалося визначити місцезнаходження більше ніж 50-ти об’єктів археології в населених пунктах північної частини області (с. Великі Бережці, с. Малі Бережці, с. Старий Вишнівець, с. Цеценівка, с. Дунаїв, с. Двірець, с. Новий Кокорів та ін). Крім того дослідник обстежив декілька об’єктів, зокрема стоянки та поселення,  біля Малашівців, стоянку в околицях Долішнього Івачева, — розповідають у Центрі.

У Бережанах триває будівництво спортивного комплексу

П'ятниця, 30 липня 2021, 11:30

У Бережанах триває будівництво спортивного комплексу

У рамках програми Президента України «Велике будівництво» триває зведення спортивного комплексу в Бережанах. Згідно з проєктом, це спортивний зал розміром 24 х 42 м, басейн та приміщення для глядачів. Як заявив керівник підрозділу інвестицій та розвитку спортивної інфраструктури Міністерства молоді та спорту України Володимир Манін, який нещодавно побував на цьому об’єкті, такий комплекс надасть можливість проводити спортивні турніри з багатьох видів спорту, а місцеві жителі матимуть вільний доступ до зайняття спортом. На його думку, в майбутньому спорткомплекс стане «інвестиційним магнітом», що сприятиме пожвавленню не тільки спортивного життя регіону, але й сприятиме розвитку низки суміжних галузей з оздоровлення та відпочинку.

Під час зустрічі гостя було ознайомлено зі станом ведення будівельних робіт, строками їх виконання та остаточного завершення будівництва. Обговорено окремі організаційні питання при здійсненні робіт (особливо залу з басейном) та вибір системи опалення з використанням альтернативних і відновлювальних джерел енергії, зокрема, сонячної енергії з допомогою геліоколекторів.

Також представник Міністерства висловив зацікавлення з приводу використання в майбутньому цього об’єкта для організації тренувальних зборів та змагань із різноманітних видів спорту державного та регіонального рівнів. Під час обговорення цього питання запропоновано низку рішень для розширення інфраструктури спортивних споруд міста з метою залучення спортсменів у легкоатлетичних видах спорту, а також організації дозвілля та харчування учасників тренувальних зборів і змагань, - повідомляє Бережанська міська рада.

 

Золоту та срібну нагороди вибороли тернопільські веслувальники у фінальній частині командного чемпіонату України

Четвер, 29 липня 2021, 09:37

Понад 450 юних веслувальників зібралися в місті Умань, щоб розіграти комплекти нагород командного чемпіонату України з веслування на байдарках і каное серед юнаків та дівчат. Команду Тернопільської області представляли вихованці КДЮСШ з водних видів спорту Тернопільської міської ради та Бережанської ДЮСШ, які попередньо пройшли "сито" відбору на зональних змаганнях, що відбулись в селі Добротвір Львівської області. За умовами відбору, до фінальної частини чемпіонату допускались лише веслувальники, які завоювали призові місця на зональних змаганнях.

Отже, золоті нагороди вибороли Єлізавета Ліщина та Яніна Кушнір у байдарці-двійці на дистанції 1000 метрів серед дівчат молодшої вікової групи.


Срібна нагорода дісталася Ірині Марцюк у байдарці-одиночці на 200 метрівці серед дівчат старшої вікової групи. Тренери Ігор Ладика та Валентина Кудрявцева з КДЮСШ з водних видів спорту.

Четвертими фінішували Максим Самборський та Богдан Гасій у байдарці-двійці на 500 та 200 метровій дистанції серед юнаків старшої вікової групи.

Ірина Марцюк у парі з Богданою Казмірчук показали шостий результат у байдарці-двійці на 200 метрівці серед дівчат старшої вікової групи.

Також шостий результат у вихованки Бережанської ДЮСШ Олександри Ковальської у байдарці-одиночці на дистанції 1000 метрів серед дівчат молодшої вікової групи.

Instagram посилює заходи щодо захисту дітей і зробить їхні акаунти закритими

Середа, 28 липня 2021, 11:49

Соціальна мережа Інстаграм змінює політику конфіденційності, яка стосується неповнолітніх користувачів.

Відтепер під час реєстрації профілі користувачів, яким не виповнилося 16 років (або 18 років в деяких країнах), будуть за замовчуванням переведені в приватний режим.

Про такі зміни повідомили у блозі компанії.

Особисті облікові записи дозволяють користувачам контролювати, хто бачить їх контент або відповідає на нього.

Фото IgorTishenko/Depositphotos

Сторонні користувачі, які не матимуть підписки на сторінку дитини, не зможуть переглядати її публікації, історії, геомітки, хештеги, чи залишати коментарі.

Діти, у яких вже є загальнодоступні сторінки, отримають повідомлення про переваги приватного облікового запису і поясненням, як змінити налаштування конфіденційності.

Тобто діти матимуть вибір – перемкнути профіль на приватний режим, чи залишити його відкритим.

Щоб сприяти захисту дітей, мережа також ускладнить пошук дитячих сторінок для потенційно підозрілих акаунтів.

"Під "потенційно підозрілою поведінкою" ми маємо на увазі облікові записи, що належать дорослим, які, наприклад, могли бути нещодавно заблоковані або про які повідомив неповнолітній користувач", – пояснюють у компанії.

Ці люди не будуть бачити профілі неповнолітніх у своїх рекомендаціях, їхні коментарі на інших сторінках та не зможуть на них підписатися.

Додатково Instagram обмежить можливості рекламодавців по залученню молоді.

"Через кілька тижнів ми дозволимо рекламодавцям націлювати рекламу на людей молодше 18 років (або старше в деяких країнах) в залежності від їх віку, статі та місця розташування.

Це означає, що попередні варіанти орієнтування, наприклад, на основі інтересів або їх активності в інших додатках і вебсайтах, більше не будуть доступні рекламодавцям", – розповідають у компанії.

А також  додають, що  такі зміни будуть застосовуватися до Instagram, Facebook і Messenger.

Коли користувачу виповниться 18 років, його повідомлять про варіанти орієнтування, які рекламодавці тепер можуть використовувати для його охоплення, і  доступні  інструменти для управління своєю рекламою.

 

Сторінка 817 з 1430

«ПочатокПопередня811812813814815816817818819820НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер