images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Тернополянам розповіли, як позбутись страху перед невідомим

Середа, 27 січня 2016, 07:55

«Хiба може говорити про бiле той, котрому невiдомо, що таке чорне?», – говорив великий Григорій Сковорода. Так і для кожного з нас те, чого ми не знаємо, відлякує і насторожує.

Але чи варто боятись невідомого і чи можемо йти назустріч невідомому, але добре підготовленому? Відповідь саме на таке запитання намагались дати на засіданні жіночого клубу «Гармонія», яке відбулося в Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості.

– Людину протягом життя не раз охоплює почуття страху, – сказала фахівець центру зайнятості Галина Приступа. – Під його впливом людина часто налаштована на власну невдачу, а тому воліє не вчиняти жодних дій для досягнення успіху. Проте для того, аби впевнено почуватися перед невідомою життєвою ситуацією, необхідно краще пізнати себе, дізнатись про власні ресурси, оцінити свої можливості.

Одним із варіантів самопізнання є аналіз почерку людини. Тому у засіданні клубу взяв участь Дмитро Штокалюк, студент магістратури-психолог, який досить ґрунтовно цікавиться нюансами графології. Він проаналізував почерки відомих людей, ознайомив із технікою створення слів, а на основі підпису та манери написання букв кожного із присутніх допоміг розпізнати особистісні якості та характеристики.

жіночий клуб Гармонія

– Найцікавішим є те, – зазначив психолог, – що, будучи пасивним спостерігачем свого життя, людину непокоїть не сама невдача, а вагання у власних силах, здібностях. Іншими словами, людині було б набагато простіше знати, що вона зазнає невдачі, ніж не знати результату подій. Саме неможливість визначення результату і є головним джерелом страху.

Пан Дмитро надав присутнім на заході поради, як позбутись страху перед невідомим:

1. Треба пам’ятати: страх – це нормальне явище, яке властиве людині, коли вона стикається із чимось незнаним.

2. Зі страхом боротися варто лише у тому випадку, коли він заважає жити, позбавляє здорового сну, апетиту, не дає налагодити контакт з іншими людьми і навколишнім світом.

3. Насамперед, треба усвідомити із чим пов’язане почуття страху.

4. Потрібно навчитися правильно оцінювати можливі наслідки страху.

5. Треба час від часу робити те, чого дуже боїмося, таким чином ми приручатимемо власний страх, з кожним разом зміцнюватимемо упевненість у собі.

6. Щоб побороти страх, варто спробувати його намалювати.


Заступник начальника відділу активної підтримки

 

Оголошено конкурс для молодих музикантів

Середа, 27 січня 2016, 07:44

Впродовж декількох місяців, на четвертому сезоні битви-конкурсу між молодими артистами, визначатимуть кращих музикантів. Запрошуються до участі гурти з Тернополя та всієї України. Стилістичних обмежень майже немає, пише сайт Культурно.

Вимоги до учасників:
– стаж не більше 3-ох років
– виключно власний матеріял (без кавер-версій)
– мінімум 20 хвилин програми

Головний приз – 3000 гривень, запис трьох пісень на студії Шпиталь Рекордс та виступ на фестивалі Файне Місто.

Набір конкурсантів до 7 лютого.
Просимо поширити цю інформацію серед молодих музикантів.

kmb_2w

Як зголоситися на КМБ-2016?

Щоб подати зголошення на Коза М’юзік Батл 2016 потрібно написати лист на Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду


У ньому вказати:
– назву гурту
– місто
– жанр
– час заснування
– контактний номер телефону
– посилання на сторінки у мережі
– абзац опису (хто такі, чому така музика, що надихає тощо)
– відео-, авдіо- записи (якщо є)
– обов’язково додати фото гурту

До уваги колективів з інших міст! Всі події конкурсу відбуватимуться у будні дні (середа чи четвер). Будьте готові відпроситися з роботи чи навчання.

Стилістичних обмежень майже немає, але звертаємо увагу колективів, які грають метал та кор. В одній конкурсній програмі ви та гурти, які грають скажімо поп-рок, будете виглядати м’яко кажучи дивно. Коза дуже любить і шанує «важку» музику, але її представникам варто звернути увагу на більш відповідні конкурси.

Водночас припрошуємо музикантів, які грають  інді, сінті, рок, стонер, реґі тощо. Якщо сумніваєтеся у своїй відповідності до конкурсу – пишіть на скриньку. Щиро ваші, організатори, — повідомляють на сторінці арт-об’єднання «Коза».


Сторінки у соціальних мережах:
https://www.facebook.com/koza.music.battle
https://vk.com/koza_music_battle
#KozaMusicBattle

Збільшилася ставка податку на нерухоме майно

Вівторок, 26 січня 2016, 09:30

Платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є фізичні та юридичні особи, в тому числі резиденти, які є власниками об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості.

Об’єктом оподаткування є об’єкт житлової та/або нежитлової нерухомості, в тому числі його частка. Базою оподаткування є загальна площа об’єкта житлової та/або нежитлової нерухомості, в тому числі його часток.

Гранична ставка податку, що встановлюється місцевими органами влади, збільшилася до 3% від розміру мінімальної заробітної плати за 1 м² бази оподаткування. Пільги з податку, що надаються фізичним особам, не змінилися і становлять:

для квартир (незалежно від їх кількості) – 60 м²;

для житлових будинків (незалежно від їх кількості) – 120 м²;

для різних типів об’єктів житлової нерухомості (за умови одночасного перебування у власності платника квартири/квартир та житлового будинку/житлових будинків, в тому числі їх часток) – 180 м².

Водночас змінами до п.п. 266.4.1 п. 266.4 ст. 266 Податкового кодексу України скасовано право сільських, селищних, міських рад збільшувати граничну межу житлової нерухомості, на яку зменшується база оподаткування.

Також встановлено додаткову суму податку. Відтак за наявності у власності платника об’єкта (об’єктів) житлової нерухомості, в тому числі його частки, загальна площа яких перевищує 300 м² для квартир та/або 500 м² для будинків за кожен такий об’єкт житлової нерухомості доведеться сплачувати 25 тис. грн податку на рік.


До 1 січня 2016 року З 1 січня 2016 року

60 м² – для квартири/квартир;

120 м² – для житлового

будинку/будинків;

180 м² – для різних типів об’єктів

житлової нерухомості.

Місцеві органи влади можуть

збільшувати граничну межу

житлової нерухомості, на яку

зменшується база оподаткування. ПІЛЬГА ДЛЯ ФІЗИЧНИХ ОСІБ 60 м² – для квартири/квартир; 120 м² – для житлового будинку/будинків; 180 м² – для різних типів об’єктів житлової нерухомості. Виключено.

До 2% мін. з/п за 1 м² загальної

площі. СТАВКА ПОДАТКУ До 3% мін. з/п за 1 м² загальної площі; 25000 грн на рік – додатково за кожну квартиру загальною площею понад 300 м² та/або будинок понад 500 м² .

 

*мін. з/п – мінімальна заробітна плата

 

Відділ комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області

 

Чи довіряють тернополяни народній медицині?

Вівторок, 26 січня 2016, 07:20

У зимовий період одним з актуальних питань є питання здоров’я. Як відомо, у декількох областях України оголошено епідемію свинячого грипу. Чи дійсно у нашій країні з’явилось таке захворювання? З приводу цієї теми сьогодні побутують різні думки, частина з них заперечує присутність епідемії і зазначає про фінансову вигоду з боку держави на продажі медикаментів.

Епідемію свинячого грипу в 2016 році в Україні вже оголошено в декількох областях . Крім того, у багатьох школах в зв’язку з перевищеним пороговим рівнем захворюваності оголошено карантин. У той же час, міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі у п’ятницю, 15 січня, в ході брифінгу заявив про те, що в Україні епідемії грипу немає. Однак також зазначив, що в країні лабораторно підтверджено 25 смертей від вірусу А (H1N1).

Грип - це вірусне захворювання з можливістю тяжких ускладнень та ризиком смерті. Він має симптоми, схожі з іншими гострими респіраторними вірусними інфекціями (ГРВІ), але є набагато небезпечнішим. Тому перші симптоми ГРВІ вимагають особливої уваги.

За даними Тернопільської санепідемслужби станом на 21 січня, захворюваність на грип та ГРВІ в області є нестійкою, набирає ознак неблагополучної (перевищено епідемічний поріг на 14-ти адміністративних територіях: Бережанському районі – в 1,6 рази, Гусятинському – в 1,6 рази, Збаразькому – в 1,3 рази, Зборівському – на 60%, Козівському – в 3,6 рази, Кременецькому – в 2,5 рази, Лановецькому – на 36%, Монастириському – на 23,2%, Підволочиському – на 43,4%, Теребовлянському – в 3,8 рази, Тернопільському – в 1,5 рази, Чортківському – в 2,4 рази, Шумському – в 3,6 рази та м. Тернополі – на 52,6%). У Тернополі зареєстрований один випaдoк cмeртi вiд уcклaднeнь, cпричинeних грипoм А(Н1N1).

Чи дійсно грип такий небезпечний? Чи довіряють тернополяни методам народної медицини, дізнавалися журналісти «Моя газета».

Вероніка, 50 років, продавець
За своє життя я пережила досить багато інфекцій та різних вірусів.
На мою думку, це все політика, тому я не вірю в «свинячий» грип.Вероніка, 50 років продавець

Володимир, 28 років, торговий представник
Так я вірю, що народна медицина може нас вберегти від грипу. Мій дідусь завжди казав: чай з малини і 100 грам горілки - найкращі ліки від застуди.

Володимир, 28 років торговий підприємець

Юля, 21 рік, студентка
Я вважаю, що народна медицина не допоможе і не захистить від свинячого грипу. Звісно, потрібно якнайшвидше звертатися до лікарів, поки хвороба не стане смертельною.

Юля, 21 років студентка

Юрій, 18 років, студент
Не можу сказати точно що саме на теперішній момент може врятувати нас від недуги. Народні методи можуть лиш на деякий час застерегти нас від грипу.
Юрій, 18 років студент
Анатолій, 74 роки, пенсіонер
Дякую Богу за те, що в нашій сім’ї всі здорові. Звісно, ми надіємося на народну медицину та цілющі властивості часнику, цибулі, домашнього меду, сольових розчинів. А також спорт - він нас загартовує.
Анатолій, 74 роки пенсіонер

Альона, 21 рік, медичний працівник
Моя робота - це насамперед здоров’я моїх пацієнтів. Коли люди звертаються на останній стадії захворювання, важко підібрати лікування. Вважаю, що народна медицина разом із медикаментозним лікуванням пришвидшить одужання.
Альона, 21 рік медичний працівник

Зоряна, 19 років, студентка
Моя сім’я насамперед довіряє народній медицині. Моя бабця говорить, що народні засоби допомагали з давніх-давен, і зараз допоможуть.
Зоряна, 19 років студентка

Валентина, 46 років, вихователька
Для профілактики в нашій сім’ї ми застосовуємо відомий з дитинства рецепт народної медицини. Рекомендуємо у період епідемій застудних захворювань вживати зубчик часнику на день. І тоді ніякий кашель та нежить вам не загрожують. Ще один з ефективних методів - перцева настоянка.
Валентина, 46 років, вихователька

Тетяна, 20 років, офіціант
Не можу сказати, чи народна медицина допоможе, але, зважаючи на теперішні ціни на медикаменти, важко собі дозволити призначене фахівцем лікування, яке обійдеться в кругленьку суму.
Тетяна 20 років, офіціант

Підготувала Вероніка Купчик

Особливості оподаткування "перехідних доходів"

Вівторок, 26 січня 2016, 07:00

Суми лікарняних, нарахованих та виплачених у січні 2016 року за місяці 2015 року, при перерахунку ПДФО включаються до загального оподатковуваного доходу відповідних податкових періодів 2015 року. Під час такого перерахунку застосовуються ставки, які діяли до 01.01.2016 року, тобто – 15 % (20 %).

Разом з тим, суми відпускних, нарахованих й виплачених у грудні місяці 2015 року за січень 2016 року, відносяться податковим агентом до загального оподатковуваного доходу січня місяця та оподатковуються за ставкою 18 %.

Детальнішу консультацію стосовно даного питання можна отримати у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька,1 та за телефоном: 43-46-10.

Відділ комунікацій Тернопільської ОДПІ

 

Сторінка 1216 з 1437

«ПочатокПопередня1211121212131214121512161217121812191220НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер