images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Мобілізовані працівники приватних підприємців отримали право на компенсацію середнього заробітку

Четвер, 10 грудня 2015, 07:39

Починаючи з 6 грудня 2015 року набрав чинності Закон України від 12.11.2015 р. № 801-VIII «Про внесення змін до статті 119 Кодексу законів про працю України щодо працівників, призваних на військову службу під час мобілізації, на особливий період».

Документ закріплює за працівниками, які до призову на строкову військову службу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, або прийняття на військову службу за контрактом працювали у фермерських господарствах, сільськогосподарських кооперативах й у фізичних осіб – підприємців, такі ж гарантії (збереження місця роботи, посади та виплати компенсації середнього заробітку), які передбачені для працівників підприємств, установ, організацій.

Відділ комунікацій Тернопільської ОДПІ

 

Молодь на ринку праці

Середа, 09 грудня 2015, 12:36

Малий бізнес - є невід’ємною рисою будь-якої економічної системи. Тому не дивно, що молоді та прогресивні люди Тернопільщини, котрі ще навчаються у вищих навчальних закладах цікавляться перспективами започаткування та провадження підприємницької діяльності.

Тернопільський міськрайонний центр зайнятості провів захід «Молодь на ринку праці» для студентів 4-го курсу Тернопільського національного технічного університету ім. І Пулюя за участю головного державного інспектора відділу комунікацій Тернопільської об’єднаної державної податкової інспекції Павла Копчі.

Начальник відділу активної підтримки безробітних МРЦЗ Володимир Вислоцький розповів присутнім про соціальні послуги молоді, можливості пошуку роботи, сприяння служби зайнятості у відкритті власної справи і за яких умов це можливо, ознайомив із процедурою виплати одноразової виплати допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності.

Павло Копча ознайомив молодь з різними формами оподаткування, особливостями подачі звітності, новинами податкового законодавства та умовами успішного ведення бізнесу в м. Тернополі. Провів аналіз ринкоутворюючих підприємств та актуальних сфер регіонального бізнесу.

«Підприємництво - це самостійна, ініціативна, систематична, на власний ризик господарська діяльність, що здійснюється суб'єктами господарювання (підприємцями) з метою досягнення економічних і соціальних результатів та одержання прибутку», - зазначила фахівець центру зайнятості Аліна Грицаєнко.

Студенти активно задавали питання фахівцям, запрошеним на захід, дискутували щодо «плюсів» та «мінусів» бізнесової діяльності, заняття підприємництвом у сучасних умовах, становлення молодого фахівця у професійному середовищі.

 

Провідний фахівець з профорієнтації

відділу активної підтримки безробітних

Тернопільського міськрайонного центру

У Тернопільських школах тривають спортивні сімейні змагання

Середа, 09 грудня 2015, 11:20

8 грудня естафету спортивних змагань «Мама, тато, я – спортивна сім’я» прийняли сім’ї учнів початкових класів Тернопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №27. Організували спортивне дозвілля для батьків та дітей Тернопільський міський центр фізичного здоров’я населення спільно з педагогічним колективом школи.

Сім’ї взяли участь у веселих спортивних випробуваннях, під час яких вправно метали фрізбі, грали у флорбол і, навіть, садили та збирали картоплю. Проявити свої знання на спортивну тематику учасники змогли у вікторині «Всезнайко».

Глядачі активно підтримували та підбадьорювали оплесками сім’ї своїх однокласників.

За підсумками змагань:

І місце виборола сім’я Бутрин: Вадим, Наталя та їх син Святослав, учень 4-В класу;

ІІ місце посіла сім’я Четербок: Олександр, Тетяна та Артем, учень 3-Б;

ІІІ місце дісталось сім’ї Івасів: Олег, Світлана та їх донька Анжеліка, учениця 3-А.

Переможців відзначили грамотами Тернопільського міського центру фізичного здоров’я населення, володарів першого місця нагородили подарунками від партнера ТМ «Ласунка», другого місця – від ПП «Колумбус», третього – від видавництва «Підручники та посібники».

DSC_7869

Сім’я - переможець представлятиме свою школу на міських змаганнях «Тато, мама, я – спортивна сім’я», що будуть проводитися у березні 2016р.

Наступне свято здоров’я для батьків, які люблять своїх дітей і для дітей, які вірять у своїх батьків, відбудеться 16 грудня у спортивній залі Тернопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 26.

Запрошуємо сім’ї взяти участь у змаганнях!


Телефон для отримання інформації: 51 16 35

 

У Тернопільській школі №20 відбулась посвята в козачата

Середа, 09 грудня 2015, 07:31

Здавна наші предки, козаки, під час святкувань влаштовували змагання, щоб визначити поміж товариства найбільш хоробрих та здібних запорожців, які любили помірятись силою, спритністю та витривалістю. А чи спроможні на це сьогоднішні нащадки славного козацького роду? Так, звичайно! Це довели учасники фізкультурно-патріотичного свята «Козацька звитяга», яке відбулось 7 грудня у спортивній залі Тернопільської загальноосвітньої школи № 20.

Організували спортивну забаву для юних козачат адміністрація ТЗОШ І-ІІІ ступенів № 20 спільно з Тернопільським міським центром фізичного здоров’я населення.

Починався захід із присяги та посвяти юних козачат у джури. Майбутні патріоти урочисто дали присягу на вірність народу України, та реєстровому козацтву. «Відтепер ви зобов’язані шанувати та охороняти Батьківщину. Бути гідними нащадками славних козаків», - дав настанову юним джурам Військовий капелан отець В’ячеслав Кізілов.

+IMG_0866

У справжньому «Козацькому поході» учні 5-6 класів вправно справились із випробуваннями: зібрались та одягнулись у похід; взяли участь у бою; визволили побратима із полону; перейшли яр та болото; перекотили каменюку та успішно повернулись додому. За підсумками походу: І місце здобув гурт ім. Петра Сагайдачного; ІІ місце – гурт ім. Богдана Хмельницького; ІІІ місце – гурт ім. Івана Виговського, ІV місце посів гурт ім. Івана Мазепи.

103

Команди були нагороджені грамотами, а переможців увінчали герляндами із солодощів.

Шановні вчителі, якщо Ви бажаєте організувати таке свято для Ваших вихованців, звертайтесь у Тернопільський міський центр фізичного здоров’я населення, за номером телефону 51 16 35.

Любителя кави та шоколаду затримали працівники поліції охорони

Вівторок, 08 грудня 2015, 12:05

Кава і до кави – саме такий набір продуктів вирішив поцупити тернополянин, але на заваді крадіжки стали працівники поліції охорони.

Близько шостої години вечора група реагування Управління поліції охорони в Тернопільській області отримала повідомлення від чергового пульту централізованого спостереження про спрацювання тривожної сигналізації в одному з магазинів міста, який перебуває під охороною.

Прибувши на місце події, правоохоронці з’ясували, що тривожною кнопкою скористався продавець магазину, який помітив протиправні наміри відвідувача магазину. А молодик, у свою чергу, очікував залишитись непоміченим, скориставшись зайнятістю продавця на касі. Проте, спроба безоплатно поласувати солодким була припинена поліцейськими охорони.

Даного 21-річного юнака було затримано. При поверхневому огляді у невідомого виявлено двадцять три плитки шоколаду та пачку заварної кави.

Наразі, відносно затриманого відкрито кримінальне провадження по ч.1 ст.185 Кримінального кодексу України - крадіжка. Молодому чоловіку загрожує штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або позбавлення волі строком до трьох років.

 

Сторінка 1228 з 1426

«ПочатокПопередня1221122212231224122512261227122812291230НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер