images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Строк сплати податків – переноситься

Субота, 07 листопада 2015, 14:02

У відділі обліку та звітності Тернопільської ОДПІ зазначили, що відповідно до статті 49 Податкового кодексу України, якщо останній день строку подання податкової декларації припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем.

Останнім ж днем граничного строку сплати податків, в такому випадку, уважається операційний (банківський) день, що настає через 10 календарних днів після дня закінчення граничного строку подання такої декларації з урахуванням перенесення.

Відділ комунікації Тернопільської ДПІ

ГУ ДФС у Тернопільській області

 

Чи можна отримати лікарняні із Фонду соціального страхування?

Субота, 07 листопада 2015, 13:59

Я підприємець, здійснюю діяльність на загальній системі оподаткування. На даний час хворію і перебуваю в лікарні після операції. Чи можу я оформити лікарняний листок та отримати лікарняні з Фонду соціального страхування?

Так можете, але тільки за умови, що станете добровільним учасником загальнообов’язкового державного соціального страхування. Для цього, потрібно укласти з органом ДФС договір про добровільне страхування не менше ніж на 1 рік. Після укладання такого договору, сплачувати ЄСВ прийдеться не за звичайною ставкою – 34,7%, а за підвищеною ставкою – 36.6%. На укладення такого договору, ДФС відводиться 30 календарних днів. Ті платники, які заключили договір добровільного страхування, сплачують єдиний внесок один раз на рік до 10 лютого наступного року за звітним. Слід зауважити, якщо строк сплати буде прострочено, то на виплату лікарняних можна не розраховувати.

 

Відділ комунікацій Тернопільської об’єднаної ДПІ

ГУ ДФС у Тернопільській області

Навчатимуть працювати з демобілізованими військовослужбовцями

П'ятниця, 06 листопада 2015, 08:11

В Тернопільському обласному військовому комісаріаті відбувся семінар для працівників-психологів військових комісаріатів Тернопільської області щодо роботи із демобілізованими військовослужбовцями - учасниками антитерористичної операції.

Участь у заході також взяли заступник начальника відділу активної підтримки безробітних Тернопільського міськрайонного центру зайнятості Галина Приступа та психолог Центру психологічного розвитку «КОРА» Олександра Ніздрань. З метою ознайомлення із напрямками соціального захисту, надання соціальної підтримки та вирішення проблем зайнятості демобілізованих військослужбовців – учасників АТО, а також, їх залучення до активних програм соціальної та професійної адаптації Галина Приступа здійснила презентацію послуг центру зайнятості та надала інформаційні листівки.

Зважаючи на те, що проходження військової служби, як правило, носить стресовий характер, фахівці спільно з Олександрою Ніздрань обговорили питання на тему «Конфлікти та стреси, способи їх подолання». Олександра порадила: «Учасники АТО як ніхто, потребують психологічної підтримки не лише зі сторони близьких, але і з боку усіх соціальних структур, в які вони звертаються». Фахівці військових комісаріатів спільно з фахівцем центру зайнятості обговорювали тести для професійного відбору строковиків, контрактників. «Важливою особливістю психологічного портрета військовослужбовця є спрямованість особистості, тобто сукупність найбільш стійких життєвих і військово-спеціальних та інших соціальних цілей та цінностей, а також мотиви його діяльності і поведінки», - наголосила Галина Приступа. Усі учасники семінару охоче цікавились ситуацією на ринку праці та актуальними професіями (спеціальностями).

Заступник військового комісара з виховної роботи обласного військового комісаріату Андрій Миськів зауважив: «Щоб надати кваліфіковану допомогу військовослужбовцю, потрібно зрозуміти психологію військовослужбовця, його необхідно сприймати як повноправного громадянина держави, члена військового колективу, що виконує конституційний обов'язок щодо захисту своєї Вітчизни. Водночас необхідно враховувати його індивідуально-психологічні особливості, властивості і домінуючі психічні стани».

Психолог обласного військового комісаріату Марія Свідер підсумувала зустріч: «Знання психологічних особливостей особистості є запорукою кваліфікованої та цільової допомоги, а також збереження психологічного здоров`я для фахівця, що забезпечить цільовий підхід до вирішення проблеми».

 

 

Заступник начальника відділу активної підтримки безробітних Тернопільського міськрайонного центру зайнятості - Галина Приступа

 

Знижка при отриманні другої вищої освіти

П'ятниця, 06 листопада 2015, 08:02

Відповідно до пп. 166.3.3 п. 166.3 ст. 166 Податкового кодексу України платник податку має право включити до податкової знижки у зменшення оподатковуваного доходу платника податку за наслідками звітного податкового року, визначеного з урахуванням положень п. 164.6 ст. 164 Податкового кодексу України, фактично здійснені ним протягом звітного податкового року витрати у вигляді суми коштів, сплачених платником податку на користь закладів освіти, для компенсації вартості здобуття середньої професійної або вищої освіти такого платника податку та/або члена його сім’ї першого ступеня споріднення, який не одержує заробітної плати. При цьому така сума не може перевищувати розміру доходу, визначеного в абзаці першому пп. 169.4.1 п. 169.4 ст. 169 Податкового кодексу України, в розрахунку на кожну особу, яка навчається, за кожний повний або неповний місяць навчання протягом звітного податкового року (в 2015 році ця сума становить 1710,00 гривень).

Відповідно до ст. 60 Закону України від 1 липня 2014 року № 1556-VII «Про вищу освіту» (далі – Закон № 1556) післядипломна освіта – це спеціалізоване вдосконалення освіти та професійної підготовки особи шляхом поглиблення, розширення та оновлення її професійних знань, умінь та навичок або отримання іншої професії, спеціальності на основі здобутого раніше освітнього рівня та практичного досвіду. Післядипломну освіту здійснюють заклади післядипломної освіти або відповідні структурні підрозділи вищих навчальних закладів і наукових установ.

Таким чином, здобуття другої вищої освіти є складовою вищої освіти, компенсації вартості якої платник податку має право включити до податкової знижки з урахуванням обмежень, встановлених пп. 166.3.3 п. 166.3 ст. 166 Податкового кодексу України.

Окрім цього, вищий навчальний заклад відповідно до законодавства та статуту може надавати фізичним та юридичним особам платні послуги за умови забезпечення надання належного рівня освітніх послуг як основного статутного виду діяльності (ст. 73 Закону № 1556). Перелік платних освітніх та інших послуг, що можуть надаватися державними і комунальними вищими навчальними закладами, затверджується Кабінетом Міністрів України.

Водночас надання спеціально облаштованих приміщень гуртожитків навчальних закладів для проживання осіб, які навчаються у відповідному навчальному закладі, належить до сфери житлово-комунальних послуг, що мають право надаватися закладами системи освіти. Відтак сума коштів, сплачена платником податків за гуртожиток, не належить до послуг, що надаються у сфері освітньої діяльності, а, отже, не підпадає під дію пп. 166.3.3 п. 166.3 ст. 166 Податкового кодексу України.

 

Відділ комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області

Після аварії водій завантажив автівку на евакуатор та втік

П'ятниця, 06 листопада 2015, 07:31

dtpДвоє неповнолітніх дівчат потрапили з травмами до лікарні внаслідок дорожньо-транспортної пригоди. Аварія трапилася в Тернополі на Збаразькому кільці близько 00.00 в ніч з 4-го на 5-е листопада.

Водій автомобіля “Опель-Вектра” не впорався з керуванням, виїхав на газон та врізався в електроопору. На момент зіткнення в салоні перебувало двоє дівчат – 16-ти та 17-ти років.

Їх забрала швидка. Уже медики повідомили правоохоронців про ДТП.

Проте до приїзду міліції водій автівки викликав евакуатор, завантажив на нього автомобіль та покинув місце автопригоди.

Знайшли втікача вдома, у селі Криве Підволочиського району, а транспорт він перегнав до свого товариша у сусідній населений пункт. Винуватець аварії каже, що поїхав звідти, бо злякався.

Правоохоронці встановлюють причини ДТП, у водія взяли кров для визначення вмісту алкоголю.

 

Сторінка 1252 з 1430

«ПочатокПопередня1251125212531254125512561257125812591260НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер