images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Студенти ТНЕУ приміряли ролі податківців

Четвер, 05 листопада 2015, 10:23

У Головному управлінні ДФС у Тернопільській області для студентів 5-го курсу факультету фінансів Тернопільського національного економічного університету та їх керівника, старшого викладача кафедри податків та соціальної політики Гуцул Інни Анатоліївни, фахівці відомства провели невеликий екскурс у минуле Тернопільської податкової. Випускникам вищого навчального закладу розповіли про досягнення, успіхи, традиції, новації в системі оподаткування, а також про основні аспекти роботи у податковій сфері.
DSC_0120

Першочергово п’ятикурсникам показали Музей податкової служби, ознайомили із становленням та розвитком податкової системи від часів Київської Русі до сучасної незалежної України.

Із особливим зацікавленням майбутні економісти слідкували за звичною роботою працівників Центру обслуговування платників, розглядали Галерею робіт учасників конкурсу «Податки очима дітей».DSC_0135

Не менш захопливим для студентів, виявилось відвідування зали засідання колегій. Зручно вмостившись на крісла керівників фіскальних органів, вони активно приміряли на себе потенційну професійну діяльність.

У Головному управлінні ДФС Тернопілля подібні екскурсії відбуваються постійно уже понад два роки, під час них із роботою служби знайомляться студенти різних тернопільських університетів, коледжів та шкіл.DSC_0084

DSC_0113
DSC_0092
DSC_0066
DSC_0067
DSC_0070
DSC_0071
DSC_0058

Відділ комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області

 

«Тривожна» кнопка ДСО врятувала життя таксисту

Четвер, 05 листопада 2015, 08:13

Рятувати таксиста від агресивного пасажира, який перебував напідпитку, довелося працівникам Державної служби охорони.

Порятунок тернопільських таксистів від їх же пасажирів, нерідко здійснюють працівники Управління Державної служби охорони при УМВС України в Тернопільській області. І це стає можливим завдяки оснащенню автотранспорту служб таксі «тривожними» кнопками ДСО.

Ось і минулої доби відбувся черговий напад на таксиста. Близько 06 години ранку на пульт центрального спостереження надійшло повідомлення про спрацювання кнопки тривожного виклику із автомобіля однієї з служб таксі Тернополя.

Прибувши на місце виклику, група затримання Управління Державної служби охорони на стоянці побачили, як невідомий громадянин наносить удари в обличчя працівнику служби таксі.

Правоохоронці миттєво приборкали та затримали вказаного громадянина. Як стало відомо, ним виявився 34-річний місцевий житель. Як розповів водій: «невідомий чоловік напідпитку відмовився розрахуватися за надані послуги перевезення, бешкетував, ображав та розпочав бійку». 

Дебошира доставлено в Тернопільській міський відділ міліції. На даний час проводиться перевірка, по завершенні якої буде дана правова оцінка діям правопорушника.

Запрошують на сімейні змагання

Четвер, 05 листопада 2015, 07:46

Тернопільський міський центр фізичного здоров’я населення запрошує активних батьків прийняти участь у сімейних змаганнях «Тато, мама, я – спортивна сім'я!».

12212195_1679342445685801_899437815_n

Позмагайтеся у спритності й винахідливості та просто весело відпочиньте разом з дітьми!

Переможці будуть нагороджені подарунками від партнерів змагань.

І етап змагань – внутрішньо-шкільний.

Проводиться з листопада 2015 року по лютий 2016 року в районах та м. Тернополі, м. Чорткові та м. Бережани серед загальноосвітніх навчальних закладів.

До участі у змаганнях на всіх етапах допускаються команди складом: дитина (2006-2008 р.н.), мама і тато та представник команди.

 

Коли керівник та бухгалтер відповідають разом

Четвер, 05 листопада 2015, 07:15

Платники єдиного внеску, консультуючись у ЦОПі Тернопільської ОДПІ, часто запитують стосовно притягнення до адмінвідповідальності за порушення, пов’язані із сплатою даного внеску.

Як зазначила головний державний інспектор відділу комунікацій Галина Оленин, якщо підприємство не сплатить або несвоєчасно сплатить єдиний внесок, адмінштраф за статтею 165 1 кодексу України про адміністративні правопорушення (далі - КпАП) загрожуватиме одночасно і керівнику, і головному бухгалтеру, бо вони обидва зобов’язані своєчасно нараховувати, обчислювати та сплачувати цей внесок і подавати відповідну звітність. Сума адмінштрафу відповідно до КпАП становить від 680 до 2040грн.

 

Відділ комунікацій Тернопільської об’єднаної ДПІ

ГУ ДФС у Тернопільській області

Тернопіль залучив 217 тисяч євро інвестицій у галузь освіти

Четвер, 05 листопада 2015, 07:15

Представництво Європейського Союзу в Україні для підтримки бізнес-ініціатив переселенців із зони АТО та Криму, які проживають у Тернополі, виділив 217 тисяч євро. Ці кошти будуть спрямовані на підтримку бізнес-проектів переселенців та створення додаткових груп у дитсадках міста для дітей переселенців та коворкінг-центр.

«Головна ціль усього проекту - підтримати переселенців, які мають бажання започаткувати свій бізнес у Тернополі, проте не мають достатньо ресурсів. У рамках цього проекту 24 бажаючих пройшли спеціальне навчання і зараз працюють над розробленням бізнес-проектів. За результатами відбору спеціальної конкурсної комісії, для п’яти найкращих проектів буде надано фінансування від представництва ЄС», - розповідає заступник міського голови Іван Хімейчук.

Для того, щоб батьки-переселенці мали змогу працювати над розробкою бізнес-проектів, Тернопільська міська рада допомагає влаштувати їх дітей у школи та дитсадки. Оскільки у дитсадках міста є черга, то проект дав можливість вирішити й цю проблему. Зокрема, за інвестиційні кошти створюється п’ять додаткових груп у чотирьох дитсадках.

«Першочергово право відвідувати ці групи у дитсадках будуть мати діти переселенців, хоча й навчатимуться там маленькі тернополяни. Окрім того, міська рада відкрита до працевлаштування у новостворених групах тих переселенців, які мають педагогічну освіту», - додає Іван Хімейчук.

Додамо, що у рамках цього проекту у Тернополі буде створено коворкінг-центр, який допомагатиме в реалізації бізнес-проектів та у підтримці інших ініціатив.

 

Сторінка 1253 з 1430

«ПочатокПопередня1251125212531254125512561257125812591260НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер