images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У тернопільській маршрутці заграли пісню Віктора Цоя

Середа, 04 листопада 2015, 08:52

У маршрутках, зазвичай, цигани виконують пісні з українського народного репертуару. Однак на замовлення пасажирів можуть зіграти навіть Віктора Цоя, щоправда за додаткову оплату. 

 

Оподаткування аліментів

Середа, 04 листопада 2015, 07:24

Як оподатковуються аліменти, в тому числі отримані від батька-нерезидента?

Відповідно до норм Податкового кодексу, до місячного або річного оподаткованого доходу платника не включається такі доходи, як аліменти, що виплачуються платнику податку згідно з рішенням суду або за добровільним рішенням сторін у сумах, визначених відповідно із Сімейним кодексом України (за винятком виплати аліментів нерезидентом, незалежно від їх розміру, якщо інше не встановлено міжнародними договорами, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України).

Згідно із пунктом 170,11 статті 170 розділу IV Податкового кодексу в разі, якщо джерело виплат будь яких оподаткованих доходів є іноземним – сума такого доходу включається до загального річного оподаткування доходу платника податків (отримувача, який зобов’язаний подати річну податкову декларацію), та оподатковується за ставками, зазначеними у Податковому кодексі України.

Таким чином, платник податку, який отримує аліменти від нерезидента – зобов’язаний включити суму таких доходів до складу загального річного оподаткування доходу та сплатити податок до бюджету за ставкою 15% (20%), в залежності від суми отриманих у звітному місяці доходів.

Для отримання детальних консультацій стосовно відповідного питання можна звернутися у Центр обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1 або за телефоном: 43-46-46.

 

Відділ комунікацій Тернопільської об’єднаної ДПІ

ГУ ДФС у Тернопільській області

Зеків-втікачів впіймали на Хмельниччині

Вівторок, 03 листопада 2015, 08:22

Ув'язнених-втікачів спіймали в Кам'янець-Подільському через 16 годин.

На Хмельниччині викрили двох ув'язнених, які втекли з Копичинської виправної колонії.Про це йдеться в повідомленні прес-служби міліції у Тернопільській області.

"Майже шістнадцять годин розшукували правоохоронці двох втікачів із дільниці соціальної реабілітації села Лосяч Борщівського району. Один з них відбував покарання за умисне вбивство, інший - за умисне тяжке тілесне ушкодження. Спіймали зловмисників працівники Тернопільської пенітенціарної служби спільно з правоохоронцями Борщівщини у Хмельницькій області в Кам'янець-Подільському", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що один з розшукуваних, Володимир Волошин, 1984 року народження, засуджений до 7 років 3 місяців позбавлення волі за умисне тяжке тілесне ушкодження.

Інший - Назарій Бахмач Юрійович, 1989 року народження, засуджений до 13 років позбавлення волі за умисне вбивство.

Засуджених вже привезли у Борщівський райвідділ міліції. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу - арешт. З місць позбавлення волі втікачі повинні були вийти в 2020 і 2021 роках. Після втечі термін ув'язнення чоловіків зросте.

ua.korrespondent.net

 

Анулювання реєстрації платника ПДВ

Вівторок, 03 листопада 2015, 07:48

ДФС України повідомлено, що податкова накладна, складена та зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних платником податку в день анулювання реєстрації такій особі, як платнику ПДВ для покупця таких товарів чи послуг – є підставою для віднесення зазначеної в ній суми податку до податкового кредиту, за умовами використання податкового кредиту, визначених Податковим кодексом України.

Для отримання детальних консультацій можна звернутися у Центр обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1 або за телефонами: 43-46-22 або 43-46-24.

 

Відділ комунікацій Тернопільської об’єднаної ДПІ

ГУ ДФС у Тернопільській області

Формуємо корисні звички

Вівторок, 03 листопада 2015, 07:39

2 листопада 2015 року в приміщенні ТСШ№7 І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням іноземних мов працівники Тернопільського міського центру фізичного здоров’я населення міської ради провели для діток першого класу пізнавальний захід «Здорові зуби - здоров’ю любі».

На захід було запрошено Якимів Ірину Анатоліївну, лікаря гігієніста приватної стоматологвї «Олексюка». Гостя розповіла дітям про важливість дотримання гігієни ротової порожнини, як важливої умови збереження зубів, показала, як правильно чистити зуби та які засоби гігієни потрібно використовувати для догляду за ротовою порожниною. «Пам’ятайте, ваша усмішка – ваша візитка і показник здоров’я!» - зазначила пані Ірина.

02.11.2015

Щоб заняття було цікавішим, організатори провели ігри: «Дозволяється – забороняється» та «Що потрібно для догляду за ротовою порожниною?», а також розгадали кросворд «Ворог посмішки».

Організатори щиро сподіваються, що отримані знання допоможуть першокласникам сфомувати правильне уявлення про догляд за зубами і ротовою порожниною та закладуть фундамент корисних для здоров’я щоденних звичок

 

Сторінка 1254 з 1430

«ПочатокПопередня1251125212531254125512561257125812591260НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер