images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Земельний податок за квартиру. Хто платить?

Субота, 31 жовтня 2015, 08:37

Чи є платниками земельного податку власники квартир за земельні ділянки під багатоквартирними будинками?

Земельні ділянки, на яких розташовані багатоквартирні будинки, а також належні до них будівлі, споруди та прибудинкова територія, що перебувають у спільній сумісній власності власників квартир та нежитлових приміщень у будинку, передаються безоплатно у власність або в постійне користування співвласникам багатоквартирного будинку в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

З урахуванням викладеного, платниками земельного податку за земельні ділянки під багатоквартирними жилими будинками є особи, яким такі земельні ділянки відповідно норм Земельного кодексу України передаються у постійне користування або у власність: підприємства, установи і організації, що здійснюють управління цими будинками, а також об’єднання власників будинків.

Власники квартир (жилих приміщень) у багатоквартирних жилих будинках не є платниками земельного податку до бюджету за земельні ділянки під такими будинками.

 

Відділ комунікацій Тернопільської об’єднаної ДПІ

ГУ ДФС у Тернопільській області

 

Як оподатковується дохід у вигляді прощеного кредитором боргу?

П'ятниця, 30 жовтня 2015, 09:04

Відповідно до Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» з 1 січня 2015 року до Податкового кодексу України були внесені зміни щодо порядку оподаткування податком на доходи фізичних осіб.

Відповідно до п.п. «д» п.п. 164.2.17 п. 164.2 ст. 164 Податкового кодексу України до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку включається дохід, отриманий платником податку як додаткове благо (крім випадків, передбачених ст.165 Податкового кодексу України), у вигляді основної суми боргу (кредиту) платника податку, прощеного (анульованого) кредитором за його самостійним рішенням, не пов’язаним з процедурою банкрутства, до закінчення строку позовної давності, у разі якщо його сума перевищує 50 відсотків однієї мінімальної заробітної плати (у розрахунку на рік), встановленої на 1 січня звітного податкового року, на 2015 рік ця сума складає 609 гривень. Кредитор зобов’язаний повідомити платника податку – боржника шляхом направлення рекомендованого листа з повідомленням про вручення або шляхом укладення відповідного договору, або надання повідомлення боржнику під підпис особисто про прощення (анулювання) боргу та включити суму прощеного (анульованого) боргу до податкового розрахунку суми доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, за підсумками звітного періоду, у якому такий борг було прощено. Боржник самостійно сплачує податок з таких доходів та відображає їх у річній податковій декларації. У разі неповідомлення кредитором боржника про прощення (анулювання) боргу у порядку, визначеному п.п. «д» п.п. 164.2.17 п. 164.2 ст. 164, такий кредитор зобов’язаний виконати всі обов’язки податкового агента щодо доходів, визначених цим підпунктом.

Водночас зазначаємо, що згідно з п.п. 165.1.55 п. 165.1 ст. 165 Податкового кодексу України до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включаються такі доходи, як основна сума боргу (кредиту) платника податку, прощеного (анульованого) кредитором за його самостійним рішенням, не пов'язаним з процедурою банкрутства, до закінчення строку позовної давності у сумі, що не перевищує 50 відсотків однієї мінімальної заробітної плати (у розрахунку на рік), встановленої на 1 січня звітного податкового року, а також сума процентів, комісії та/або штрафних санкцій (пені), прощених (анульованих) кредитором за його самостійним рішенням, не пов'язаним із процедурою його банкрутства, до закінчення строку позовної давності.

Враховуючи вищенаведене, за податкові періоди, починаючи з 1 січня 2015 року, до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку включається лише основна сума боргу (кредиту), анульованого (прощеного) за самостійним рішенням кредитора, не пов’язаним з процедурою банкрутства до закінчення строку позовної давності у розмірі, що перевищує у 2015 році – 609 грн, яка є об’єктом оподаткування податком на доходи фізичних осіб.

 

Відділ комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області

Запрошують на шоу магії та ілюзій

Четвер, 29 жовтня 2015, 14:06

Київська артистична агенція «Майстер Шоу» запрошує усіх бажаючих  відпочити та зробити  захоплюючу подорож у невідомий та чарівний світ магії та ілюзій. Видовище у 2х відділеннях , у  якому фокусник - ілюзіоніст  Олександр Гапич продемонструє трюки всесвітньо відомих ілюзіоністів світу таких як Гаррі Гудіні та Девід Коперфільд, а саме:

  • перетворення тварин, звільнення від ланцюгів та кайданів, проколювання людини шпагами,  на ваших очах зникатимуть та з’являтимуться чарівні асистентки мага і навіть справжній мотоцикл  в дивовижний спосіб  опиниться на сцені не відомо звідки.

Майстри комічного,  вокального та оригінального жанру циркового мистецтва, приємно здивують вас своїм новим креативним баченням сучасного розважального шоу, шоу справжніх професіоналів дарувати незабутні враження від побаченого.
cisafisha_144593977051

Програма розрахована на глядача любого віку, а також рекомендовано для сімейного перегляду!

Феєрична шоу програма у двох відділеннях "Шоу магії та ілюзій"

12 листопада о 18.00, ПК " Березіль"

Ціна квитків від 60 до 180 грн. Тел. (096) 680-77-71 , (095) 707-72-71


 

Праця дітей

Четвер, 29 жовтня 2015, 10:31

28 жовтня 2015 року у приміщенні Тернопільського міськрайонного центру зайнятості відбувся семінар для безробітних з питань запобігання торгівлі дітьми та експлуатації дитячої праці. До участі у семінарі запросили Зоряну Барчук - представника громадської організації ТМЖК "Відродження нації", консультанта національної безкоштовної гарячої лінії з протидії торгівлі людьми і консультування мігрантів.

"Відповідно до загальноприйнятого визначення, яке використовує Міжнародна організація праці, дитяча праця – це робота дітей, що має таку природу чи інтенсивність, які заважають навчанню дітей або шкодять їхньому здоров’ю та розвитку. Така праця може завдати дітям непоправної шкоди; вона суперечить нормам міжнародного права і українському національному законодавству. В Україні праця неповнолітніх суворо регламентується законодавством. За його дотриманням слідкують правохоронні органи та громадські організації..."- відзначила Зоряна Барчук.

2015-10-28-1

Забороняється залучення дітей до найгірших форм дитячої праці. Зокрема:

* усі форми рабства або практика, подібна до рабства, зокрема, продаж дітей та торгівля ними, боргова залежність, а також примусова чи обов'язкова праця, включаючи примусове чи обов'язкове вербування дітей для використання їх у збройних конфліктах;

* використання, вербування або пропонування дитини для зайняття проституцією, виробництва порнографічної продукції чи порнографічних вистав;

* використання, вербування або пропонування дитини для незаконної діяльності;

* робота, яка за своїм характером чи умовами, в яких вона виконується, може завдати шкоди фізичному або психічному здоров'ю дитини.

Учасники заходу жваво обговорювали питання щодо дитячої праці, наводили життєві приклади, дискутували на тему ”Чи має працювати дитина?” .

У багатьох країнах застосування праці малолітніх (осіб, які не досягли 14 років) заборонено. В українському Кодексі законів про працю чітко прописано вік, з якого дозволяється прийняти людину на роботу, — 16 років. Як виняток, законодавство допускає працевлаштування 14—15-річним юнакам і дівчатам, але лише за згодою одного з батьків чи осіб, які їх заміняють.

2015-10-28-2

"У жодному разі робота не має завдавати шкоди здоров'ю дитини, - відзначила фахівець з профорієнтації Інна Лісовська- а також, порушувати навчальний процес. Крім того, неповнолітніх не можуть використовувати на важких роботах (із переміщенням тяжких речей) і на роботах з шкідливими, небезпечними умовами праці, а також на підземних роботах. Підлітки не мають працювати у нічні та понаднормові години, їх не можна залучати до робіт у вихідні. Заробітна плата неповнолітнім працівникам при скороченій тривалостіщоденної роботи виплачується в такому ж розмірі, як і "дорослим" працівникам при повній тривалості щоденної роботи. Щорічні відпустки працівникам віком до вісімнадцяти років повинні надавати у зручний для них час".

Задля кращої поінформованості Зоряна Барчук роздала учасникам буклети з корисною інформацією стосовно запобігання торгівлі людьми ( в тому числі дітьми) та звернула увагу на номер національної безкоштовної гарячої лінії з протидії торгівлі людьми і консультування мігранті-за яким будь-яка особа, при необхідності, може отримати кваліфіковану консультацію:

* 0 800 505 501 -зі стаціонарних телефонів

* 527 - для абонентів мобільних операторів.

На завершення, Інна Лісовська звернулася до учасників семінару: "Якщо ваша дитина бажає працювати, а вік дозволяє, допоможіть їй знайти роботу через близьких, знайомих та друзів, через центр зайнятості, нарешті. Головне, щоб не було шкоди здоров'ю та навчанню дитини. Потреба працювати й заробляти в дітей є, і в цьому немає нічого поганого. Можливо саме це дитяче уподобання згодом стане професійним покликом уже дорослої людини!.."

Правоохоронці розслідують скаргу журналіста

Четвер, 29 жовтня 2015, 07:21

vyboryПро нанесення тілесних ушкоджень до чергової частини Тернопільського міськвідділу міліції телефоном поскаржився журналіст однієї з громадських організацій. Він заявив, що член міської територіальної виборчої комісії спричинив йому фізичний біль.

На момент виникнення конфлікту правоохоронці перебували за межами приміщення, оскільки не мають права без дозволу бути присутніми під час засідання ТВК чи підрахунку голосів.

Слідчо-оперативна група, яка прибула на місце виклику, опитала свідків. Останні заявили, що журналіст заважав працювати комісії і постійно втручався в її дії. Після кількох попереджень члени ТВК проголосували за те, щоб представник “четвертої влади” покинув приміщення. Останній відмовився і член виборчої комісії взяв його за ліву руку та спробував вивести із приміщення ТВК.

В результаті – журналіст звернувся до травмпункту за допомогою зі скаргою на забій плеча. Його не госпіталізовували.

Правоохоронці внесли дану подію до єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 126 частина 1 – умисне завдання удару, побоїв або вчинення інших насильницьких дій, які завдали фізичного болю і не спричинили тілесних ушкоджень. Санкція статті карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот годин, або виправними роботами на строк до одного року.

Досьє102

 

Сторінка 1256 з 1430

«ПочатокПопередня1251125212531254125512561257125812591260НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер