images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


На Тернопільщині стартували „Перші кроки ”

Вівторок, 27 жовтня 2015, 09:34

19 жовтня на Тернопільщині розпочались змагання серед учнів 4-х класів „Перші кроки”. У Тернопільській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №10 зібрались команди-учасниці змагань. Це команда –господарка змагань – ЗОШ №10,ЗОШ №14,ЗОШ№17,ЗОШ №23, Тернопільська класична гімназія, Тернопільська спеціалізована загальноосвітня школа І ступеня повного дня з поглибленим вивченням економіки,Тернопільська спеціалізована загальноосвітня школа І ступеня повного дня з поглибленим вивченням іноземних мов.

Справжні спортивні пристрасті завирували у спортивному залі, адже команди сперечались між собою за вихід до фінальних змагань, які відбудуться 5 листопада цього року, а з масивів „Східний”, „Центр”, „Сонячний”, „Дружба” до фіналу потрапить тільки по дві команди, отже боротьба була дуже нелегкою.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
А тим часом „Перші кроки” набирають обертів. Четверокласники боротимуться за вихід до фіналу на масивах „Східний”, „Центр”, „Сонячний” та „Дружба” відповідно 20,21, та 22 жовтня цього року.

Організували змагання – Тернопільський обласний центр фізичного здоров’я населення „Спорт для всіх” спільно з Управлінням освіти Тернопільської міської ради та Тернопільським обласним відділенням НОК України.

Успішних стартів вам, четверокласники!

Гикава Олена, т.52 03 53.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

На яких поїздах можна доїхати з Тернополя до Львова за 30 гривень

Вівторок, 27 жовтня 2015, 09:20

Після останнього підвищення цін на електрички Львівської залізниці вартість мандрівки з Тернополя до Львова і назад майже зрівнялася за лежаче місце у поїзді – 22 проти 30 гривень. Правда, за такою смачною ціною можна купити квитки лише на певні поїзди і лише у касі.

Я вже писав, - пишуть у групі від Від Тарнополя до Тернополя - що на остаточну вартість впливає комісійний збір (КЗ) Якщо вартість квитка менше 2 таких зборів (а це 29 гривень), то при купівлі у касі платите лише вартість квитка без КЗ.

Якщо берете квиток через інтернет, то доведеться платити такий комісійний збір. Наприклад, на поїзд Запоріжжя-Львів у касі квиток коштував мені 32,27, а у павутині видає ціну 46,77.

Більш того, спочатку видається зовсім велика сума – майже 80 гривень (!). Але це з усіма зборами + постіль.

Знаючи цю схему легко перевірити (переглянувши ціни попередньо в мережі) на які поїзди з Тернополя до Львова квиток буде коштувати 32,27. Нічні поїзди не брав через їх незручність. Зранку таких поїздів є 4 (виділені червоною рамкою).

Детальніше тут: vladbespalov.livejournal.com/116597.html

Джерело: Від Тарнополя до Тернополя

Власникам земельних ділянок під багатоквартирним будинком

Вівторок, 27 жовтня 2015, 09:01

Відповідно до ст.ст. 269, 270 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) платниками земельного податку є власники земельних ділянок та землекористувачі, а об’єктами оподаткування - земельні ділянки, які перебувають у власності або користуванні.

Власники земельних ділянок – це юридичні та фізичні особи (резиденти і нерезиденти), які відповідно до закону набули права власності на землю в Україні, а також територіальні громади та держава щодо земель комунальної та державної власності відповідно (п.п. 14.1.34 п. 14.1 ст. 14 ПКУ).

 

Землекористувачі – це юридичні та фізичні особи (резиденти і нерезиденти), яким відповідно до закону надані у користування земельні ділянки державної та комунальної власності, у тому числі на умовах оренди (п.п. 14.1.73 п. 14.1 ст. 14 ПКУ).

Згідно зі ст. 42 Земельного кодексу України земельні ділянки, на яких розташовані багатоквартирні будинки, а також належні до них будівлі, споруди та прибудинкові території державної або комунальної власності, надаються в постійне користування підприємствам, установам і організаціям, які здійснюють управління цими будинками.

Земельні ділянки, на яких розташовані багатоквартирні будинки, а також належні до них будівлі, споруди та прибудинкова територія, що перебувають у спільній сумісній власності власників квартир та нежитлових приміщень у будинку, передаються безоплатно у власність або в постійне користування співвласникам багатоквартирного будинку в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

З урахуванням викладеного, платниками земельного податку за земельні ділянки під багатоквартирними жилими будинками є особи, яким такі земельні ділянки відповідно норм Земельного кодексу України передаються у постійне користування або у власність: підприємства, установи і організації, що здійснюють управління цими будинками, а також об’єднання власників будинків.

Власники квартир (жилих приміщень) у багатоквартирних жилих будинках не є платниками земельного податку до бюджету за земельні ділянки під такими будинками.

 

Відділ комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області

 

Мрія про кар’єрний ріст змусила посадовця з Тернопільщини порушити закон

Вівторок, 27 жовтня 2015, 07:49

2200 тисяч гривень та тисяча доларів США – така ціна за вирішення питання з виділення землі та видання наказу про користування ділянкою. Цю суму за вплив на одного із селищних голів області та посадовців Держгеокадастру просив працівник управління Держгеокадастру Тернопільщини.

За словами Василя Мокрицького, начальника управління протидії економічній злочинності Тернопільського обласного управління внутрішніх справ, тридцятидвохлітній посадовець за “винагороду” пообіцяв посприяти у прийнятті рішення головою однієї з селищних рад області про погодження проекту землеустрою, а також відведення приватному підприємцю земельної ділянки для будівництва об’єкту малої архітектурної форми.

Окрім цього він запевнив, що вплине на посадових осіб Держгеокадастру щодо видачі наказу на право користування земельною ділянкою для ведення особистого селянського господарства.

20 жовтня правопорушника в момент одержання неправомірної вигоди у сумі 200 тисяч гривень та тисячі доларів США затримали оперативники обласного управління протидії злочинності у сфері економіки.

Чиновник зізнався, що хотів використати дані кошти для вирішення питань щодо власного кар’єрного росту.

За вказаним фактом слідче управління УМВС України в Тернопільській області відкрило кримінальне провадження за ч. 3 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

Правопорушнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення посадовцю про підозру та обрання йому запобіжного заходу.

У Тернополі дітей вчили відмовлятись від небезпечних пропозицій

Понеділок, 26 жовтня 2015, 07:53

21.10.2015 р. на базі ТЗОШ №19 відбувся просвітницько-превентивний квест «Наркотикам – ні !» проведений в рамках Плану заходів на 2015р. з реалізації Стратегії державної політики щодо профілактики вживання наркотиків на період до 2020 року.

У квесті взяли участь дев’ятикласники навчальних закладів шкільних округів «Сонячний», «Дружба» та вчителі курсу «Основи здоров’я».Тематика проведеного квесту є досить актуальною, адже зловживання наркотиками, незаконна торгівля ними останнім часом у багатьох розвинених країнах досягла катастрофічних розмірів. Наркоманія забирає щодня сотні молодих людей, які б могли стати провідними спеціалістами в різних галузях людської діяльності, хорошими батьками або просто хорошими людьми.

20151021_141413

Тому дуже важливо дати учням не тільки знання про наркотичні речовини, а й сформувати стійкі переконання та життєві навички здорового способу життя, критичного мислення, відповідального прийняття рішень, вміння протистояти в ситуаціях пропозиції адиктивних речовин. Саме таку мету ставили перед собою організатори квесту.

В ході гри учні мали можливість поглибити знання про наркотичні речовини, їх вплив на організм людини, формувати вміння мотивувати свою поведінку, критично ставитись до будь-яких життєвих ситуацій. Мали можливість навчитись приймати правильне рішення в заздалегідь змодельованій ситуації пропозиції наркотичних речовин.

Тематика превентивних або профілактичних фут-квестів може бути різноманітною - від питань, пов'язаних з випадками порушення прав людини, до формування навичок здорового способу життя. Головне – вдало підібрати завдання, заздалегідь продумати та перевірити на безпечність маршрут, розташування чекпоінтів (обрані станції можуть, наприклад, символічно відображати тематику фут-квесту тощо).

S1110043

Усі команди успішно пройшли усі випробування, які виникали на їхньому шляху, а переможцем квесту стала команда «Школа безпеки», яка об’єднувала учнів ТЗОШ №10 і ТЗОШ №20.

В ході гри учні мали можливість поспілкуватися, знайти нових друзів.

По завершенні гри відбулось урочисте нагородження переможців та відзначення її учасників.

Що я думаю про квест ? (роздуми учасників)

«Я, Данилишин Галина, учениця 10-В класу Тернопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №19 зі своїми однокласницями Сидор Анастасією, Ярош Мартою, Мацур Наталею, Брегін Тетяною організовували діяльність зупинки квесту «Зроби вірний вибір» (міні сюжетно-рольова гра).

І справді наші учасники вміють робити вірний вибір. Вони відмовилися від небезпечних пропозицій, мотивуючи, що хочуть бути здоровими і в майбутньому мати здорову сім’ю.

Мені дуже сподобався даний захід тим, що діти мали можливість відмовитися від ризиків сьогодення і подбати про своє майбутнє. Потрібно проводити частіше такі заходи, і молодь зможе запобігти негативним явищам у соціумі».

 

Сторінка 1258 з 1430

«ПочатокПопередня1251125212531254125512561257125812591260НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер