images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Набуло чинності скасування мит на імпорт легкових автомобілів

Середа, 30 вересня 2015, 06:29

Набуло чинності скасування мит на імпорт легкових автомобілів.

Відповідне рішення Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі було опубліковано в газеті "Урядовий кур'єр" за 12 вересня, пишуть "Українські новини".

У вересні Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі прийняла рішення про скасування спеціальних заходів щодо імпорту в Україну легкових автомобілів незалежно від країни походження та експорту, які діяли з квітня 2013 року.

У 2013 році Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі ввела з спеціальні мита на імпорт легкових автомобілів з робочим об'ємом двигуна від 1 тис. куб. см до 2,2 тис. куб. см у розмірі 6,46-12,95% від їх вартості.

Зокрема, спецмита були введені на автомобілі з двигунами об'ємом 1-1,5 тис. куб. см у розмірі 6,46% від їх вартості, з об'ємом 1,5-2,2 - у розмірі 12,95%.

Як повідомлялося, Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі прийняла рішення про скасування спеціальних заходів щодо імпорту в Україну легкових автомобілів незалежно від країни походження та експорту, які діяли з квітня 2013 року.


 

З першого жовтня починають діяти штрафи

Середа, 30 вересня 2015, 06:23

З 1 жовтня 2015 року застосовуватимуться штрафні санкції за порушення граничних термінів реєстрації податкових накладних та розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних (ЄРПН). Вказана відповідальність настає відповідно до змін, внесених Законом України від 16 липня 2015 року № 643-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення адміністрування податку на додану вартість».

З 1 жовтня реєстрація податкових накладних чи розрахунків коригування в ЄРПН здійснюється не пізніше 15 календарних днів, наступних за датою їх складання.

За несвоєчасну реєстрацію податкових накладних та розрахунків коригування в ЄРПН застосовуються штрафні санкції в розмірі:

- 10 % від суми ПДВ, зазначеної в таких податкових накладних / розрахунках коригування, - у разі порушення терміну реєстрації до 15 календарних днів;

- 20 % від суми ПДВ, зазначеної в таких податкових накладних / розрахунках коригування, - у разі порушення терміну реєстрації від 16 до 30 календарних днів;

- 30 % від суми ПДВ, зазначеної в таких податкових накладних / розрахунках коригування, - у разі порушення терміну реєстрації від 31 до 60 календарних днів;

- 40 % від суми ПДВ, зазначеної в таких податкових накладних / розрахунках коригування, - у разі порушення терміну реєстрації на 61 і більше календарних днів.

Відділ комунікацій Тернопільської об’єднаної ДПІ

ГУ ДФС у Тернопільській області

Про деякі питання опіки над дітьми

Вівторок, 29 вересня 2015, 08:17

Опіка та піклування встановлюється над дітьми, які залишилися без батьківського піклування:

- Над дитиною, яка не досягла чотирнадцятирічного віку встановлюється – ОПІКА;

- Над дитиною у віці від 14 до 18 років встановлюється – ПІКЛУВАННЯ.

Опіка та піклування встановлюється з метою виховання неповнолітніх дітей, які внаслідок смерті батьків, позбавлення батьків батьківських прав або з інших причин залишилися без батьківського піклування, а також для захисту особистих і
майнових прав та інтересів цих дітей, консультує адвокат Іван Парубій.

Опіка та піклування може також встановлюватися і над повнолітніми особами, які за станом здоров'я не можуть самостійно здійснювати свої права та виконувати
обов'язки.

Функції органів опіки та піклування здійснюють відповідні відділи та управління державної адміністрації районів, районів міст, виконавчі комітети міських чи районних рад стосовно таких осіб: що не досягли 18-річного віку та залишилися без батьківського піклування:

- визнані судом недієздатними;

- визнані судом обмежено дієздатними внаслідок зловживання спиртними напоями або наркотичними речовинами;

- потребують піклування за станом здоров'я.

Опіка та піклування встановлюється за місцем проживання особи, або за місцем проживання опікуна чи піклувальника.

Не можуть бути призначені опікунами чи піклувальниками особи, які не досягли 18-річного віку, позбавлені батьківських прав, а також особи, інтереси яких суперечать інтересам осіб, що підлягають опіці.

 

Відкриття стіни «Перш, ніж померти»

Вівторок, 29 вересня 2015, 07:44

4 жовтня о 13.00 в арці біля КармаКави, що на Валовій, 5, відбудеться відкриття стіни «Перш, ніж померти».

«Before I Die» – Міжнародний інтерактивний мистецький проект, який запрошує людей поділитися власними особистими цілями та мріями серед усіх прошарків населення різних куточків світу.before i die тернопіль

Сьогодні до проекту долучилися понад 73 країни світу. В Україні міжнародний інтерактивний мистецький проект стартує вперше. У Тернополі подію організовують тернопільські активісти спільно з Тернопільським державним медичним університетом імені І.Горбачевського за підтримки Тернопільської міської ради, кав’ярні «Карма Кава» та дизайнерської студії «Just Аrt»

У 2011 році після втрати близької людини Candy Chang, яка проживала в містечку Новий Орлеан,задумалася над цінністю часу – одного з найважливіших ресурсів, що дається кожному з нас. Використавши, спотворену роками стіну покинутого будинку, вона перетворила її у витвір мистецтва, написавши «Before I die, I want to…» («Перед тим як я помру, я хочу…»). Будь-хто міг взяти шматок крейди і поділитись своєю мрією. Наступного дня на стіні вже не було вільного місця.

Відтоді майже 1000 стін «Before I die» були створені в більш, ніж в 70 країнах і на 36 моваху. Проект набуває все більшої та більшої популярності.

Згадавши про свої мрії, компанія студентів Тернополя вирішила приєднатися до глобального проекту «Before I Die», в рамках якого кожен перехожий на вулиці Валовій зможе вкотре задати собі питання, що насправді для цього є цінним, і поділитися частинкою своїх мрій з іншими.

Під час відкриття стіни відбудеться збір коштів для операції на зір студентці ТДМУ. Студенти нашого університету і викладачі можуть підтримати цей творчий задум майбутніх медиків.

Відбудеться «гаряча лінія»

Вівторок, 29 вересня 2015, 07:17

Порядок сплати податку з доходів найманих працівників – тема чергового телефонного сеансу «Гаряча лінія» Тернопільської об’єднаної ДПІ, що відбудеться у вівторок, 29 вересня, з 15:00 до 16:00 год.

На запитання зацікавлених відповідатиме начальник відділу контрольно – перевірочної роботи юридичних осіб управління доходів і зборів з фізичних осіб Роман Антонович Каліщук за телефоном: 43-46-46.

Відділ комунікацій Тернопільської об’єднаної ДПІ

ГУ ДФС у Тернопільській області

 

Сторінка 1273 з 1427

«ПочатокПопередня1271127212731274127512761277127812791280НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер