images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У зв’язку зі зростанням мінімальної зарплати збільшено розмір ЄСВ

Вівторок, 29 вересня 2015, 07:14

Для фізичних осіб - підприємців, які перебувають на спрощеній системі оподаткування з 1 вересня 2015 року мінімальний розмір єдиного внеску становитиме 478,17 грн. (1378 * 34,7 %), - звертають увагу в управлінні доходів і зборів з фізичних осіб Тернопільської об’єднаної ДПІ.

Максимальна величина бази нарахування єдиного внеску з 1 вересня 2015 року становитиме 23 426,00 грн., - наголошують фахівці.

Як відомо, відповідно до Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» змінено розмір мінімальної заробітної плати та розмір прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць.

З 1 вересня 2015 року мінімальна заробітна плата та прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць для працездатних осіб становить 1 378 гривень.

 

Відділ комунікацій Тернопільської об’єднаної ДПІ

ГУ ДФС у Тернопільській області

 

Тернопільських дітлахів запрошують

Вівторок, 29 вересня 2015, 07:05

Запрошуємо дітей віком 10-12 років прийняти участь у "Дворових Олімпійських іграх", які відбудуться завтра о 16 годині на універсальному спортивному майданчику по вул. Вербицького, 6.

Організатор: КО "Тернопільський міський центр фізичного здоров'я населення".
Афіша_29.09_футбол_Вербицького



Тернопільські міліціонери затримали викрадачів елітного авто

Понеділок, 28 вересня 2015, 09:45

avtoНезаконне заволодіння транспортним засобом правоохоронці інкримінують трьом жителям Тернополя. Молодики розробили детальний план крадіжки автомобіля, аби згодом його продати.

Злочинну схему розкрили оперативники обласного управління міліції спільно зі співробітниками Збаразького райвідділу внутрішніх справ.

Як розповів тимчасово виконуючий обов’язки начальника збаразької міліції Сергій Семенків, до правоохоронців за допомогою звернувся житель Тернополя та повідомив, що на автодорозі, поблизу Збаража, троє невідомих чоловіків викрали його машину.

За словами потерпілого, він через Інтернет продавав автомобіль марки «БМВ». До нього зателефонували начебто потенційні покупці, які захотіли подивитися товар. Зустрітися домовилися на автодорозі поблизу Збаража. В обумовлений час продавець приїхав на зустріч разом зі своїм товаришем. До них підійшли двоє невідомих та погрозами висадили пасажира. Далі наказали водієві їхати у вказаному ними напрямку. Дорогою до зловмисників підсів ще один чоловік. Уже втрьох невідомі випхали власника з машини та втекли.

Проведеними оперативно-розшуковими заходами правоохоронцям вдалося вийти на слід крадіїв. Спершу вдалося затримати двох підозрюваних, серед яких був ініціатор злочину – 41-річний житель Тернополя, який має чималий кримінальний стаж. З’ясувалося, саме йому належала ідея викрасти чужу автівку, аби підзаробити. До спілки він залучив двох знайомих – теж раніше судимих.

Чужу автівку зловмисники відігнали на Рівненщину. Декілька днів її переховували, а згодом перегнали до Києва. Там чужий транспорт розібрали на автозапчастини та продати не встигли – потрапили в поле зору правоохоронців.

Двох фігурантів справи уже затримано згідно статті 208 КПК. Вони перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Їх спільник теж уже дає свідчення правоохоронцям. Вирішується питання щодо обрання підозрюваним міри запобіжного заходу. Слідчі кваліфікують дії зловмисників за частиною 2 статті 289 ККУ – незаконне заволодіння транспортним засобом. За вчинене їм загрожує до 10 років позбавлення волі.

 

Бігунів та велосипедистів кличуть на нічні змагання

Понеділок, 28 вересня 2015, 09:21

Треті нічні змагання «Терен» проведуть у ніч із 10 на 11 жовтня в с. Лішня Кременецького району. Піша дистанція налічуватиме 25 км, вело — 50 км.
— Мета змагання — заохотити людей до активного способу життя, у тому числі випробувати свої сили у екстремальних нічних умовах. Крім того, прагнемо ознайомити з туристичними місцями області. Від попередніх цьогорічний «Терен» відрізняється тим, що відбудеться на іншій території, будуть інші технічні завдання. Все інше залишається — нічний час, необхідність «взяти» контрольні пункти, орієнтування тільки з картою і компасом, — головний організатор пригодницьких перегонів «Терен».
Для участі в перегонах потрібно зареєструватися: http://goo.gl/forms/gk07P05eV3.

Джерело: Культурно
12048697_1270977082928346_573939719_n

Визначте свою роль у ігрових кімнатах «Катакомби»

Понеділок, 28 вересня 2015, 09:00

Відчути себе у ролі полоненого та грабіжника відтепер можна у ігрових кімнатах «Катакомби» у Тернополі.

Увійшовши до одної з кімнат, складається враження, ніби потрапив у закинуте приміщення часів СРСР.  Тут жодного натяку на сучасність: меблі,  інтерєр, темні тони, приглушене світло, і навіть запах, до деталей передають відчуття присутності минувшини. Здається, ніби опинився у закинутому кабінеті військового службовця радянських часів.

Особливо чітко це відчувається, коли за тобою зачиняються «важкі» двері, через які можна буде вийти лише за умови їх «розкодування». Тоді, незважаючи на те, що являєшся учасником гри, і розуміючи, що тобі нічого не загрожує, з’являється нав’язливе відчуття небезпеки. На цьому етапі межі гри та реальності починають розмиватись.lHWhR09y6lg

Протягом квесту у кожного розкриваються приховані здібності. Якщо у грі участь беруть четверо людей, кожен повинен зайняти свою роль. Це виходить само собою, без використання будь-яких планів чи обговорень.

  • Коли опиняєшся у слабо освітленій кімнаті, де тебе оточують абсолютно незрозумілі речі воєнних часів, і саме від них залежить твоя подальша доля, починаєш хапатись за усе і відразу. Тоді здається, ніби розгадка міститься у кожній з них. Та попри усі старання, розумієш, що тільки логічно мисливши можна знайти розгадку, — розповідає учасниця ігрової кімнати «Бункер» Вікторія Сас.

Протягом години перед кожним учасником стоїть основне завдання – знайти спосіб, аби вибратись із замінованої кімнати. Кожен наступний крок є частиною багаторівневої загадки.

  • Коли бачиш перед собою військові речі, про які лиш краєм вуха чув ще на уроках історії, то мимоволі починаєш задіювати фантазію: як працювала техніка воєнних часів, які таємниці приховували розвідники, як це – бути полоненим часів Другої світової війни, — на усі ці запитання намагаєшся самотужки знайти відповідь і зрозуміти логіку, — поділилась враженнями учасниця квесту «Бункер» Анжела Берестецька.

ігрова кімната "Катакомби" Тернопіль

«Катакомби» діють у нашому місті віднедавна. Днями у Тернополі відбулось відкриття «Клубу файного міста», у стінах якого, власне, і розміщені ігрові кімнати.

У підвальному приміщенні клубу, сьогодні діє три квести: «Пограбування банку», «Бункер» та «Шпигун». А найближчим часом полоскотати нерви можна буде у кімнаті маньяка «Декстер», відчути себе злочинцем у кімнаті «В’язниця», ну а для тих, хто любить бути наодинці, вихід із ситуації можна буде шукати сам-на-сам у «камері-одиночці».

За правилами гри, участь у квесті можуть взяти 2-4 людини. На проходження завдань дається одна година. Якщо за цей час вам не вдасться розгадати головоломки, двері відчиняться, проте гра буде вважатись не пройденою. За бажанням, її можна пройти знову.

Увійшовши до кімнати, ви маєте можливість скористатись рацією. У разі необхідності, є можливість вийти з кімнати, зв’язавшись із адміністратором.

За словами організаторів, вікових обмежень для відвідування квест-кімнати немає. Стати учасником гри можуть і діти, за умови присутності батьків. Перед початком гри, обов’язковою умовою є заповнення анкети  із правилами.

Що стосується тематики, то кімната «Бункер» буде цікавою, швидше, старшому поколінню або ж палким прихильникам історії. Більш сучасною та цікавішою для молоді стане кімната «Пограбування банку» чи «Шпигун». Проте, яку б ви не обрали, у кожній з них вам знадобиться залізна логіка, зберігання спокою та політ фантазії.

Порада: намагайтесь не просити підказок по рації, адже так втрачається правдоподібність ситуації. І не страшно , якщо пройти гру вам не вдалось. Спробуйте ще раз!

Кому радимо бути обережними.

Людям, які страждають епілепсією, клаустрофобією та вегето-судинною дистонією із характером панічних атак.

Батькам, які мають схильність до паніки і беруть із собою дітей.


Оксана Божко

 

Сторінка 1274 з 1427

«ПочатокПопередня1271127212731274127512761277127812791280НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер