images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Чи зміниться розмір податкової соціальної пільги?

Четвер, 24 вересня 2015, 06:22

Повідомляємо платникам податків, що зміна прожиткового мінімуму та мінімальної зарплати не впливає на граничний розмір доходу, при якому застосовуються податкові соціальні пільги, та на розмір цих пільг.

Відповідно до Податкового кодексу України податкова соціальна пільга застосовується до доходу у вигляді заробітної плати, якщо її розмір не перевищує суми, яка дорівнює сумі місячного прожиткового мінімуму, діючого для працездатної особи на 1 січня звітного року, помноженої на 1, 4 та округленої до найближчих 10 гривень.

То ж, у 2015 році граничний обсяг доходу, що дає право на застосування податкової соціальної пільги складає 1 710 грн. Мінімальна податкова соціальна пільга - 609 грн., підвищена – 150% -913-50 грн. і максимальна – 200% - 1218 грн.

 

Відділ комунікацій Тернопільської об’єднаної ДПІ

ГУ ДФС у Тернопільській області

 

Діти - новітнім героям

Середа, 23 вересня 2015, 11:57

Ми живемо у важкий час - «неоголошеної війни», коли приходиться відстоювати незалежність та цілісність нашої держави. Як ми можемо подякувати захисникам за мирне небо над головою?!

Найкраща підтримка для них - це дитячі листи, малюнки та побажання, вони зігрівають душу спогадами про рідних,  охороняють від ворожих куль.

Такі листи з побажаннями для воїнів АТО навчали виготовляти на майстер-класах «Ми -  роду козацького діти».

15 вересня у бібліотеці для дітей № 5 (вул. Стуса, 4) в майстер-класі прийняли участь близько 20 дітей.

22 вересня  у Тернопільській обласній бібліотеці для молоді (вул. Нечая, 29) до доброї справи долучились учні 4-А класу ТНВК №2, які є читачами бібліотеки.

Почалися заходи з розповіді про героїчні сторінки нашої історії та життя наших предків, бо виховувати майбутніх  патріотів слід на прикладі козаків, що не шкодували свого життя за Батьківщину. Під час виготовлення  паперових фігурок діти слухали казкову легенду, з якої дізнались про виникнення козацтва, їх  фізичну підготовку та бойові звитяги.

Провели майстер-клас для діток  Гоца Світлана Вікторівна, провідний фахівець КО «Тернопільський міський центр фізичного здоров’я населення» управління у справах сім’ї, молодіжної політики і спорту Тернопільської міської ради, класний керівник Чвертка Валентина Стахівна та бібліотекар Василюк Анна Антонівна.

Своїх «козаків» з побажаннями діти передадуть новітнім героям України, що сьогодні відстоюють незалежність і соборність нашої держави.

Долучитись до доброї справи, підтримки воїнів-захисників, можуть усі бажаючі діти. Майстер-класи проходитимуть у  бібліотеках нашого міста. Слідкуйте за нашими оголошеннями.

За додатковою інформацією звертайтесь за телефоном 51-16-35.



У парку Шевченка актори-волонтери розігруватимуть соціальні експерименти

Середа, 23 вересня 2015, 11:08

«Уперше в Тернополі» ‒ таке словосполучення полюбляє Клуб обдарованих школярів Тернополя і його старші друзі ‒ науково-дослідницька лабораторія якості навчання обдарованої дитини Тернопільського комунального методичного центру науково-освітніх інновацій та моніторингу – і вже не раз дивували дітвору і молодь міста цікавими проектами.

Нова альтернативна олімпіада з більш ніж красномовною назвою «Школа життя» об’єднала навколо себе 52 любителів економіки та права різного віку (від 13 до 17 років) і з 22 навчальних закладів міста ‒ класичної гімназії, технічних ліцею і коледжу, навчально-виховних комплексів, загальноосвітніх та спеціалізованих шкіл, коледжу харчових технологій.

Після 5 захопливих днів кастингу олімпіада вирішила вийти на ширші рубежі. Як засвідчує голова оргкомітету Микола Николин, її початок заплановано в економічному університеті, де юні інтелектуали зустрінуться з керівництвом, викладачами, ознайомляться з головним корпусом, а заодно позмагаються в інтуїтивному визначенні економіко-правової термінології.

Далі ж 9 груп підтримки фіналістів на чолі з кураторами ‒ студентами випускного курсу юридичного факультету Галицького коледжу імені В. Чорновола ‒ вирушать у незвичайну подорож вулицями мікрорайону «Дружба» та парком імені Т. Шевченка, де їх очікуватимуть живі економічно-правові ситуації, які розігруватимуться акторами-волонтерами соціальних експериментів з технічного університету. Журі ж оцінюватиме їх дії, переглядаючи трансляцію в кінцевому пункті подорожі ‒ нововідкритому правовому ліцеї на базі школи № 2. Які тільки ситуації не пропонувалися в ході попереднього обговорення ‒ обважування, продаж несвіжих продуктів, виривання сумки, злий пес, непритомний у тіні паркових дерев… Що вибрано, хай поки що залишиться сюрпризом.

У ТНВК №2 «Проект моєї мрії» кожного із 3-х суперфіналістів члени журі ‒ а це очільники юридичної фірми «Гловак і партнери» та підприємства «Технотернбуд» ‒ будуть оцінювати не балами, а грошовими інвестиціями.

ОЛІМПІАДА ВІДБУДЕТЬСЯ 24 ВЕРЕСНЯ.
ПОЧАТОК О 11.00 ГОД. У ПРИМІЩЕННІ НАЦІОНАЛЬНОГО ЕКОНОМІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ - ЛЬВІВСЬКА, 11 - ВЕСТИБУЛЬ.

Контактні телефони: (0352)52-19-58, 0936977635 (Микола), 0935412000 (Володимир).

 

Міська рада передала у зону АТО автозапчастини та обладнання

Середа, 23 вересня 2015, 06:10

Бійці 6-ого батальйону «Збруч» отримали від Тернопільської міської ради автозапчастини, а також необхідну кількість шин для автобусів для перевезення особового складу у зоні АТО. Усі речі будуть доставлені у сектор А уже цього тижня.

Старшина батальйону «Збруч» Олександр Кіняк розповідає, що батальйон звернувся до міського голови Тернополя із проханням допомогти з придбанням автозапчастин для ремонту автобусів «Богдан», які стоять на озброєнні у батальйону, проте не призначені для бойових дій.

«Оскільки на місці ми не маємо змоги придбати запчастини, тому ми звернулися до міської влади Тернополя. На наше звернення, отримали автозапчастини, серед яких шини, ремені, фари, скло для автобусів і т.д., - каже Олександ Кіняк. - Ми дякуємо міському голові, адже неодноразово зверталися із проханнями й раніше, і завжди нам допомагають у повному обсязі».

Вантаж доставлять у батальйон, а разом із ним продукти та інші необхідні для батальйону речі.

Зазначимо, що міська рада й раніше активно допомагала бійцям АТО: відправила п’ять автомобілів, автозапчастини, військову амуніцію та продукти. Також у місті бійці АТО можуть отримати земельну ділянку, а їх діти харчуються у дошкільних та шкільних навчальних закладах безкоштовно.

Про суми виплачених доходів та утриманих податків розкаже сервіс

Середа, 23 вересня 2015, 06:04

Державною фіскальною службою України (далі – ДФС) запроваджено новий електронний сервіс «Отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків у електронному вигляді з використанням електронного цифрового підпису».

Фізична особа – платник податків може сформувати Запит щодо отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків у електронному вигляді (далі – Запит) виключно для отримання інформації про себе.

Формування Запиту здійснюється за допомогою «Спеціалізованого клієнтського програмного забезпечення для формування та подання звітності/запитів до «Єдиного вікна подання електронної звітності», яке розміщене на офіційному веб-порталі ДФС та є загальнодоступним для використання.

Запит має підписуватися електронним цифровим підписом з одночасним застосовуванням посиленого сертифікату, після чого надсилатися до ДФС на єдину електронну адресу подання звітності ( Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду ).

Після обробки запиту на електронну адресу фізичної особи – платника податків направляється файл-відповідь, який містить відомості з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків.

Слід звернути увагу, що відомості про суми отриманих доходів та суми сплачених податків в електронному вигляді надаються за останні три роки (по квартально), відомості за останній звітний період (квартал) надаються через 60 днів після його закінчення.

Детальніше з інформацією щодо роботи сервісу та Порядком формування запиту щодо отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків у електронному вигляді з використанням електронного цифрового підпису та отримання відповіді на запит з ДФС можна ознайомитися за посиланням: http://sfs.gov.ua/fizichnim-osobam/vidomosti-doxid (Головна>Фізичним особам>Отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків у електронному вигляді).

 

Відділ комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області

 

Сторінка 1279 з 1427

«ПочатокПопередня1271127212731274127512761277127812791280НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер