images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Тернополяни можуть відчути дію потрійного лібідо

Вівторок, 22 вересня 2015, 11:55

24 вересня о 19:00 у тернопільській галереї «Бункермуз» розпочнеться вечір не ін-ти-мної лірики «Потрійне Libido». У ньому братимуть участь найеротичніші поети сучасності — Леся Мудрак із Києва та Василь Кузан із Ужгорода, пише сайт Культурно.

Модеруватиме захід та гратиме на гітарі тернопільський бард Сергій Лазо. Під час вечора представлять збірки поезій Сергія Лазо «Іnший простір», «ТекС-ТИ-ЛЬ & Libido» Лесі Мудрак та поезії із майбутньої книжки Василя Кузана «Сингулярність».

— Кохання — найактуальніша тема всіх часів та поколінь. Це завжди вперше. Зараз інтимна та еротична лірика досить популярна, але часто вона реалізовується на самодіяльному рівні. Для того, щоби передати це почуття, треба пережити його у повні, у всіх відтінках, а не просто перейти через підліткове захоплення. Крім того, для цього потрібне неабияка авторська майстерність. Цього вечора про кохання будуть мовити три різні поети, трьома різними голосами. У кожного це почуття своє — його сприйняття, переживання, манера його передачі. Як розповідає Сергій Лазо, зазнайомилися вони між собою під час недавнього в часі фестивалю, склалася компанія, а відтак вирішили організувати спільний вечір. — Інтимна лірика — поезія від серця. Необхідність мовити про кохання ніхто не відміняв, — каже Сергій Лазо.

Вхід на захід вільний.

12025294_1267595286599859_673285564_n


 

У Палаці кіно розпочинається тиждень вітчизняного сучасного кіно

Вівторок, 22 вересня 2015, 08:06

ТИЖДЕНЬ ВІТЧИЗНЯНОГО СУЧАСНОГО ФІЛЬМУ:

23.09. - історична мелодрама Сергія Параджанова «ТІНІ ЗАБУТИХ ПРЕДКІВ»

24.09. – мюзикл «ТРУБАЧ»

25.09. – історично драма «ТойЩоПройшовКрізьВогонь»»

26.09. – історичний фільм «ІВАН СИЛА»

27.09. – драма «ІСТАЛЬГІЯ»

28.09. – спільне виробництво Україна-Франція «F 63 ІСТОРІЯ КОХАННЯ»

20.09. – спільне виробництво Україна – Туреччина «ЛЮБИ МЕНЕ»

30.09. – драма «ПЛЕМ’Я»

Початок сеансів о 16:00

По бажанню глядачів початок фільму може бути змінений.

Діти - це найдорожче, що є у нашому житті

Вівторок, 22 вересня 2015, 07:44

На нашому шляху зустрічається безліч людей. І всі вони такі різні… Ось, наприклад, нещодавно мала можливість спостерігати за ситуацією, коли дитина влаштувала мамі «скандал» у магазині. «Мам купи мені щось, ну мам, купи», - хлопчик плакав, кричав і тупав ногами. Коли хтось з присутніх запропонував йому цукерку, він не заспокоївся, а навпаки, ще дужче почав кричати. Мама пояснила, що їх сім’я живе в достатку і солодощів дитина має вдосталь, а в даній ситуації просто капризує, пише Моя газета.

З волонтерського досвіду, пригадуються й інші ситуації. Відвідуючи одну з неблагополучних сімей, за дверима було чути плач дитини. Увійшовши до квартири, побачили заплаканого хлопчика та батька на підпитку. Спробували заспокоїти дитину, попросили розповісти віршика. Він ще не зовсім вмів говорити, проте, так щиро щось розказував на своїй не зовсім відомій нам, дитячій мові… Вручивши дитині подарунки, волонтери попрощались і попрямували до виходу, та не встигли вийти, як підійшов батько, взяв в хлопчини пакет, й витяг з нього усе, що йому сподобалось. Тоді він забрав найцінніше, в ту мить - нову іграшку сина. З під’їзду знову було чути плач маленького Вадима, що сидів під дверима…

Що краще: коли дитина плаче від надлишку чи не достатку уваги…?

 

У нашому місті є чимало дітей, які є сиротами, напівсиротами, дітей з особливими потребами, тих, котрі потребують нашої уваги і підтримки. І кожен з нас може зробити для них свято: покатати на каруселях, пригостити солодощами, просто побути поруч. Так, будучи волонтером, мала можливість зустрічатися довший час з дітьми одного з сиротинців. Це незабутні спогади, якими хочеться поділитись. Отож, за бажанням дітей першою зупинкою були каруселі. Дехто був там вперше, дехто вже колись катався, проте усмішка на обличчі була у кожного. Втомившись, ми з дітьми знайшли галявину у затінку, де їх чекав сюрприз - усіх пригостили піцою, соком, солодощами та фруктами. Благодійника, який організував для них свято, діти називали св. Миколаєм. А чи потрібно було все це?...

Мабуть, хтось вважає, що це всього лиш мить, яка нічого не змінить у житті цих дітлахів. Адже попереду на них чекає складний життєвий шлях. То чи варто витрачати на це час? Повірте – варто! Дивлячись в ці маленькі, повні болю оченята, в цей благальний погляд, який згодом перетворився в яскравий вогник - ти з впевненістю кажеш ТАК, адже це варте твого потраченого часу. А хіба можна інакше, хіба можна стояти осторонь дитини і не обняти її, коли вона так потребує тебе, коли йде з тобою за руку, коли ти бачиш її сумні очі, а з грудей просто виривається серце…? Ну як можна було її залишити, коли вона така гарна, усміхнена, життєрадісна, коли вона немов янголятко, яке може приносити тільки радість?... Як….

Ця зустріч назавжди залишиться в пам’яті дітей, які нарешті змогли побувати на власному cвяті. Запам’ятається вона й тим, хто приділив свій час, віддав частинку себе. Нажаль, на кожному святі є початок і кінець. Тож, по закінченню прогулянки, дітям потрібно було повертатись в притулок. Щиро подякувавши усім за гарно проведений день, вони сіли у автобус і поїхали... Для цих дітей свято було справжнім, адже хтось цікавився їхніми справами і, повірте, цього більш ніж достатньо для щастя позбавлених материнської опіки та любові дітей.

Наступним, хто принесе їм радість можеш бути Ти! Достатньо лише захотіти.

Підготувала Вікторія Сас

 

На “Новому світі” будуть нові тренажери

Вівторок, 22 вересня 2015, 07:16

trenazher (3)Ще один сучасний антивандальний спортивний майданчик з’явиться в Тернополі. Облаштують його поблизу будинку на вулиці Новий Світ, 95. Майданчик для спорту, який знаходиться за цією адресою, зараз перебуває у занедбаному стані.  Відтак тут запланували встановити  нові тренажери – такі, як на острівку “Чайка”.

Наразі планується, що на майданчику буде розміщено вісім вуличних тренажерів. У наступні роки там облаштують волейбольну та футбольну зону та завершать реконструкцію спортивного майданчика.

komun.te.ua

Відбулося засідання членів оргкомітету щодо організації «Днів сталої енергії» у Тернополі

Вівторок, 22 вересня 2015, 07:13

orgkomitet (1)Вісімнадцятого вересня у приміщенні управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР відбулося засідання членів оргкомітету щодо організації «Днів сталої енергії». Нагадаємо, що захід відбудеться впродовж 16 та 17 жовтня в рамках співпраці Тернопільської міської ради та Асоціації «Енергоефективні міста України».

Під час засідання, участь у якому взяли представники управління освіти, управління сім’ї, молоді та спорту, управління  транспорту та інших структурних підрозділів,  було обговорено ймовірні заходи, які можна провести у Тернополі в рамках «Днів сталої енергії». Координатором заходу Павлом Савечком було озвучено перелік заходів, які вже були проведені у інших містах України, що є членами Асоціації.  Також фахівець повідомив, що Асоціація «Енергоефективні міста України» підготувала подарунки для активних учасників «Днів сталої енергії»: електронні накопичувачі, чашки із логотипами, еко-сумки та парасольки.

До роботи організаційного комітету та проведення заходів можуть долучатись всі охочі: волонтери, приватні суб’єкти господарювання, представники громадських та релігійних організацій, навчальних закладів тощо.

Для цього їм варто звертатися в сектор з питань енергозабезпечення управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології (вул. Коперника, 1 каб. 209, тел. 52 58 33) або адресувати свої пропозиції на електронну скриньку Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду або сторінку управління в соцмережі.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР

komun.te.ua

 

Сторінка 1280 з 1427

«ПочатокПопередня1271127212731274127512761277127812791280НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер