images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Росія завдала авіаційно-ракетного удару по Сумах

Четвер, 07 березня 2024, 13:32

Російські військові вдень завдали авіаційно-ракетного удару по місту Суми – пошкоджена цивільна інфраструктура.

Джерело: Сумська ОВА

Дослівно: "7 березня ворог наніс авіаційно-ракетний удар по місту Суми. Пошкоджено об'єкти цивільної інфраструктури. На місці працюють всі необхідні служби. Наслідки атаки росіян уточнюються".

Деталі: Близько 14:43 ЗМІ повідомляли про вибух у місті.

 

Телефонний шахрай, представившись працівником банку, видурив у жительки Збаразької громади майже 57 тисяч гривень

Четвер, 07 березня 2024, 13:31

Поліцейські вкотре застерігають жителів області від шахраїв, які представляються працівниками банку. У жодному разі не довіряйте таким співрозмовникам та не виконуйте їхні рекомендації, щоб не втратити кошти.

У шахрайську пастку таких аферистів потрапила жителька Збаразької громади. Зі слів потерпілої, їй зателефонували начебто із банку. Телефонний незнайомець повідомив, що хтось намагається зняти гроші з її картки. Порадив їй переказати свої заощадження на резервний рахунок. Жінка повірила та виконала усі вказівки невідомого: перерахувала майже 57 тисяч гривень зі своєї картки на вказаний ним рахунок. Після цього співрозмовник поклав слухавку і більше на зв’язок з жінкою не виходив.

Правоохоронці розпочали досудове розслідування за фактом шахрайства.

Поліція наголошує:

-не довіряйте невідомим додзвонювачам;

- у жодному разі не перераховуйте кошти зі своєї картки на невідомі вам рахунки;

-якщо вам телефонують «працівники фінансових установ» та пропонують змінити пароль, розблокувати картку, збільшити терміни її дії тощо і при цьому вимагають повідомити конфіденційну інформацію, у жодному разі не надавайте її;

-будь-які банківські операції краще здійснювати особисто у відділенні банку, а не в телефонному режимі за вказівками невідомих.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

У Тернополі в тролейбусі травмувалася жінка

Четвер, 07 березня 2024, 13:30


До лікарні з тілесними ушкодженнями середнього ступеня тяжкості госпіталізували 69-річну жительку обласного центру. Травми вона отримала в результаті падіння в тролейбусі.

На місці події працювали слідчі. За попередньою інформацією, потерпіла - кондуктор в громадському транспорті. Шостого березня водій електротранспорту марки Škoda 15Tr, виїжджаючи з зупинки на вулиці Київська в напрямку Тарнавського, застосував екстрене гальмування. Кермувальник каже, що зробив так, аби уникнути удару з автівкою, яка проїжджала повз.

У результаті різкої зупинки кондуктор тролейбуса не втрималася та впала. Інші пасажири травм не отримали. У водія взяли кров для перевірки на вміст алкоголю. Даний факт слідчі внесли в ЄРДР відповідно до статті 286 ККУ. Триває слідство.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Друг просить гроші у борг: правоохоронці застерігають від шахрайської пастки

Четвер, 07 березня 2024, 13:28


Поліцейські нагадують, якщо знайомий просить позичити гроші у месенджері – не поспішайте перераховувати кошти. За такою схемою аферисти зламують облікові сторінки користувачів соціальних мереж і виманюють гроші. Потерпіли від рук шахраїв житель Білецької громади та тернополянка.

25-річний мешканець Тернопільського району побачив у соціальній мережі оголошення знайомої, яка, начебто, потребувала матеріальної допомоги. Чоловік хотів допомогти їй та на вказаний банківський рахунок здійснив транзакцію у розмірі 2000 гривень. Згодом стало відомо, що насправді акаунтом жінки скористалися шахраї.

Майже 10 000 гривень втратила 26-річна місцева жителька. Вона отримала повідомлення від подруги, яка просила позичити кошти. Без жодних вагань заявниця перерахувала гроші на банківську картку, згадану в меседжі. Лише за деякий час потерпіла зрозуміла, що поповнила гаманець аферистів.

За фактом шахрайства працівники поліції розпочали кримінальні провадження відповідно до статті 190 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці вкотре застерігають: якщо ви отримали подібне повідомлення, зв’яжіться з людиною особисто і запитайте чи дійсно вона потребує допомоги. Щоб захистити свій обліковий запис у соціальні мережі - встановіть двофакторну аутентифікацію.

Якщо ви все ж таки стали жертвою шахрайства, телефонуйте на лінію «102» або самостійно зверніться у відділення поліції.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Тернопіль передав для захисників на фронт ще п’ять одиниць розвідувальної техніки

Четвер, 07 березня 2024, 13:27

Цього тижня Тернопільська міська рада для захисників військової частини, що  створена на базі Тернополя, вчергове передала додаткове розвідувальне обладнання.

На звернення військових, міська рада закупила і передала в рамках програми громади «Обороноздатність» п’ять квадрокоптерів DJI Mavic 3T загальною вартістю понад 975 002,10 грн.

Нагадаємо, минулого тижня Тернопільська міська рада передала на баланс військових частин та поліції розвідувальної техніки на суму понад 4,6 млн грн (дрони FPV, тепловізори, радіостанції).

Додамо, у Тернополі діє Реєстр переданої допомоги від Тернопільської міської ради Збройним силам України, ознайомитись з яким можна у розділі «Е-сервіси».

 

Сторінка 33 з 1429

«ПочатокПопередня31323334353637383940НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер