images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Тернопіль передав 50 FPV дронів для спецпідрозділу управління Національної поліції

Четвер, 07 березня 2024, 13:26

6 березня Тернопільська міська рада передала партію обладнання для бійців одного зі спеціальних підрозділів управління Національної поліції Тернопільської області.

Так, на запит командира підрозділу Тернопільська міська рада безоплатно передала на баланс квадрокоптери FPV SAG 7/IX в кількості 50 шт на загальну вартість 667 500 грн.

Обладнання придбали в рамках програми обороноздатності з метою підтримання військових формувань на належному рівні, необхідному для виконання бойових завдань.

Нагадаємо, переглянути усю допомогу, яку Тернопільська міська рада надає Збройним силам України, можна у Реєстрі переданої допомоги у розділі «Е-сервіси».

 

У Чорткові гість обікрав господиню помешкання

Середа, 06 березня 2024, 13:21


Про крадіжку мобільного телефона слідчим Чортківського районного відділу поліції повідомила місцева мешканка. Жінка розповіла, що засіб зв'язку, ймовірно, зник після того, як у неї побували двоє чоловіків.

За словами потерпілої, до неї на початку лютого зайшли в гості знайомі. Проте після того, як вони залишили помешкання, щез і телефон вартістю в чотири тисячі гривень.

Проведеними оперативно-розшуковими заходами працівники поліції встановили особу крадія і його місцеперебування. Підозрюваний - чортківчанин 1998 року народження. Він у скоєному зізнався. Каже, що взяв телефон для власного користування. Проте не зміг його розблокувати й здав знайомому, аби той допоміг. Як тільки товариш увімкнув мобільний та повернув його, до підозрюваного прийшли працівники поліції.

Даний факт слідчі внесли в ЄРДР відповідно до частини 4 статті 185 ККУ. Триває слідство.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Аферист видурив у жительки Тернопільського району понад 120 тисяч гривень

Середа, 06 березня 2024, 13:16


До співробітників Тернопільського районного управління поліції звернулася жителька одного з сіл району і повідомила про шахрайські дії, вчинені щодо неї невідомою особою, з якою вона познайомилася в соціальних мережах. Невідомий видурив у потерпілої 122 тисячі гривень.

Зі слів заявниці, чоловік запевняв, що є громадянином США, обіцяв їй заміжжя, але в якийсь момент став скаржитися, що у нього важкохвора матір на лікування якої потрібні гроші. Жінка вирішила допомогти майбутньому чоловікові й на його прохання перерахувала на банківські картки гроші. Щойно «іноземець» отримав переказ, враз перестав виходити на зв'язок.

Поліцейські вживають заходів задля встановлення особи, причетної до шахрайських дій. За даним фактом розпочато кримінальне провадження – стаття 190 ККУ.

Поліцейські застерігають краян не вестися на обіцянки невідомих осіб, не довіряти їм, і, тим більше, за жодних обставин не перераховувати їм кошти.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Очікуючи на допомогу, тернополянин втратив гроші

Середа, 06 березня 2024, 13:14


51-річний житель Тернополя звернувся за допомогою до працівників поліції. Він повідомив, що потрапив у пастку шахраїв.

За словами потерпілого, 5 березня йому у месенджер "Viber" надійшло повідомлення про надання допомоги від ООН. У тексті було посилання, перейшовши за яким його перекинуло у застосунок однієї із фінансових установ. Чоловік одразу заповнив форму у застосунку - зазначив усі особисті дані та вказав номер картки, дату та код, вказані на ній. За деякий час отримав сповіщення, але не про надходження, а про списання коштів.

З його електронного гаманця невідомі зняли всі гроші - це майже 19 тисяч гривень. Вирішується питання про внесення даного факту в ЄРДР відповідно до статті 190 ККУ.

Працівники поліції щодня нагадують, як розпізнати шахраїв на те потрапити в їхні пастки. На жаль, люди продовжують вірити аферистам та втрачати все.

Запам'ятайте, ніколи не вводьте особисті дані, такі як номери соціального страхування, банківські реквізити або паролі, використовуючи ненадійні джерела. Державні органи не запитують конфіденційну інформацію. Перевіряйте вірогідність посилань, адже навіть одна зайва буква в електронній адресі свідчить про фейковий сайт. Інформацію про будь-яку допомогу потрібно шукати лише на офіційних вебресурсах!

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Поліцейські застерігають від продавців-шахраїв: житель Тернополя перерахував за неіснуючий товар понад 26 тисяч гривень

Середа, 06 березня 2024, 13:13


Перерахував усю суму наперед за замовлений планшет та мобільний телефон житель Тернополя. Проте товар не отримав. За фактом шахрайства дізнавачі Тернопільського райуправління поліції розпочали кримінальне провадження.

Як встановили поліцейські, потерпілий знайшов в Інтернеті оголошення про продаж планшета та телефона. Зв’язався з продавцем, який повідомив, що відправить товар після оплати. Тернополянин перерахував гроші, але товар так і не отримав. Продавець видалив усю переписку з покупцем та більше на зв’язок не виходив.

Поліцейські проводять оперативно-розшукові заходи для встановлення особи шахрая.

Правоохоронці вкотре закликають жителів області бути обережними при купівлі товарів в Інтернеті. Перед тим, як перераховувати гроші, необхідно пошукати відгуки про продавця, інтернет-магазин. Краще здійснювати замовлення з послугою післяплати, щоб у разі шахрайства мати можливість повернути гроші.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Сторінка 34 з 1429

«ПочатокПопередня31323334353637383940НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер