images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Йде весна: в Україні зацвіли перші квіти (фото)

Понеділок, 12 лютого 2024, 12:51

Йде весна: в Україні зацвіли перші квіти (фото)
Перші квіти починають цвісти в Україні.

Днями на схилах Дністровського лиману зацвів пізньоцвіт Бібірштейна – рідкісна рослина з Червоної книги України.

Про це повідомили у Нижньодністровському національному природному парку.

Крім того, вже з'явились перші підсніжники.

Читайте також: Сьогодні на Тернопільщині передають до 14° тепла

У нацпарку на Тернопільщині зафіксували рідкісного зеленого дятла

7.02.2024, Черкащина

421977985_3682377465351297_3342014087471891924_n.jpg

Пізньоцвіт Бібірштейна, фото О. Петренка

в_Україні_зацвіли_перші_квіти.JPG

 

У Кременці вимагають повернути у власність громади приміщення ліцею, яке виставили на продаж

Понеділок, 12 лютого 2024, 12:51

У Кременці вимагають повернути у власність громади приміщення ліцею, яке виставили на продаж
Активісти виступили проти продажу приміщення Кременецького ліцею, що знаходиться на вулиці Харчука.

Крім того, будівлю вимагають повернути у власність громади. Про це йдеться в заяві голови громадської організації "Форматор" Вячеслава Онишкевича.

За його словами, у 2002 році приміщення передали на баланс Кременецького гуманітарно-педагогічного інституту ім. Т.Г.Шевченка. З того часу будівля жодного разу не ремонтувалась та лише занепадала.

Оскільки споруда не була забезпечена відповідною охороною, туди безперешкодно міг проникати будь-хто. У приміщенні навіть був зафіксований нещасний випадок із летальним наслідком, коли хлопець впав із висоти третього поверху.

"Станом на сьогодні приміщення й надалі перебуває в занедбаному стані, не використовується за цільовим призначенням, руйнується, що завдає шкоди інтересам Кременецької громади, більше того Тернопільська обласна рада внесла вказане приміщення в перелік нерухомого майна на продаж.

Беручи до уваги зазначене вище, наголошуємо на неприпустимості продажу вказаних приміщень та підтримуємо негайне повернення у власність Кременецької громади приміщення розташованого по вулиці Бориса Харчука у місті Кременець. Відповідне звернення надсилаємо до Тернопільської обласної ради", – зазначив Вячеслав Онишкевич.

На Тернопільщині онук зник по дорозі до магазину: бабуся звернулася у поліцію (фото)

Понеділок, 12 лютого 2024, 12:50

На Тернопільщині онук зник по дорозі до магазину: бабуся звернулася у поліцію (фото)
Вчора, 11 лютого, у місті Почаїв бабуся з онуком пішли до магазину.

По дорозі онук зник, а бабуся терміново звернулася у поліцію.

За словами пенсіонерки, її онук хворіє, уже неодноразово тікав з дому.

Поліцейські відреагували миттєво та пошуки у Почаєві не дали жодних результатів.

Тільки через декілька годин правоохоронець виявив зниклого онука на дорозі "Шумськ-Кременець".

Молодий чоловік не зміг пояснити, як він туди потрапив, поліцейські відвезли його додому та передали родичам.

У поліції вкотре наголошують пильнувати за дітьми та в разі зникнення неповнолітніх одразу телефонувати "102".

 

 

 

 

Хоче повернути зарплату та поновитися на посаді: суд розгляне позов колишнього голови Тернопільської облради

Понеділок, 12 лютого 2024, 12:49

Хоче повернути зарплату та поновитися на посаді: суд розгляне позов колишнього голови Тернопільської облради
Сьогодні, 12 лютого, Тернопільський окружний адміністративний суд продовжиться слухання за позовом колишнього голови Тернопільської бласної ради Михайла Головка, який хоче поновитись на посаді та повернути втрачену зарплату.

Про це на власній сторінці у Фейсбук повідомив місцевий журналіст Сергій Сінкевич.

"Дно не має дна. У понеділок, 12-го лютого у тернопільському окружному адміністративному суді продовжиться слухання за позовом Головка, який хоче поновитись на посаді голови обласної ради. Та ще й "втрачену" зарплату повернути. Вчора розмовляв з головківського приводу з поважним тернополянином, який свого часу обіймав найвищі керівні посади. Його слова: "це ж яким треба бути ідіотом, щоб вранці у шортах їхати за хабарними грошима, а ще більшим ідіотизмом виглядає судитись зараз з обласною радою", - відзначив Сергій Сінкевич.

12-го лютого окружний адміністративний суд має заслухати п'ятьох свідків, від п'ятьох фракцій обласної ради. Це мають бути Ірина Шумада (Європейська солідарність), Денис Милий (Слуга народу), Ярослав Дрюченко (За майбутнє), Віталій Шафранський (Довіра) і Роман Мороз (Батьківщина).

"Свідків буде лише п'ять, бо шоста фракція - партії Свобода - наскільки мені відомо, нікого не делегувала свідчити з приводу звільнення Головка. Таким свободівці, очевидно, бачать поняття "етичні міркування". Ну, то їхня справа. До слова,  Спеціалізована антикорупційна прокуратура вже оголосила про завершення досудового розслідування у хабарницькій справі Головка. Значить - тепер у Вищому антикорупційному суді розпочнеться слухання справи по суті. Не виключаю, що тепер НАБУ і САП суттєво доповнять і розширять доказову базу", - наголосив Сергій Сінкевич.

Нагадаємо, у понеділок 26 червня 2023 року детективи НАБУ затримала на отриманні хабаря у місцевого підприємця Олександра Ярмоленка тоді ще голову Тернопільської обласної ради "свободівця" Михайла Головка.

Станом на початок лютого, Михайлу Головку продовжили запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, також САП оголосила про завершення досудового розслідування у даній справі.

На зображенні може бути: 3 людини

Українську ППО посилили новим ефективним обладнанням, яке закупили в рамках збору “Запакуй небо - прокачай ППО”.

Понеділок, 12 лютого 2024, 12:49

Українську ППО посилили новим ефективним обладнанням, яке закупили в рамках збору “Запакуй небо - прокачай ППО”.
Фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим» спільно з Новою поштою передали Повітряному командуванню «Центр» усі із запланованих носимі комплекти зв’язку та управління (НКЗУ).

НКЗУ мають усе необхідне для швидкого розгортання резервного командного пункту в разі влучення ракети або дрона у стаціонарний. Це надзвичайно важливо, адже пункти управління — мозок протиповітряної оборони.

У фонді «Повернись живим» зазначають, що проблема стаціонарних командних пунктів полягає у тому, що ворог може дізнатися про їхнє розташування і завдати удар.

– Мобільні рухомі пункти більш захищені, але через їх невеликий розмір існують певні обмеження у кількості робочих місць. НКЗУ забезпечують мобільність, а отже безпеку для підрозділів протиповітряної оборони. При цьому обмежень щодо місць для бійців чи обладнання не існує. Їх швидше розгортати, ніж стаціонарні — потрібні хвилини, а не дні, — зазначив консультант «Повернись живим» Олексій Дубинка.

Підрозділи протиповітряної оборони отримали перший з десятків таких НКЗУ ще у жовтні 2023. Вартість одного комплекту — понад 1 мільйон гривень.

Носимі комплекти зв’язку та управління — це валізи вагою до 60 кг, які легко розкладаються у мобільний командний пункт із необхідним для військових обладнанням.

– Їх спроєктували спеціалісти Фонду, враховуючи виклики російсько-української війни. Раніше подібного готового рішення підрозділи протиповітряної оборони не мали. Усередині цього кейсу знаходиться комплект меблів, великі телевізори для відображення повітряної обстановки, ноутбуки, багатоканальний захищений зв’язок, мережеве обладнання, ір-телефони та інше. Це все допомагає організувати бойове чергування та ефективно збивати повітряні цілі, — підкреслила директорка з управління репутацією Нової пошти Олена Плахова.

Фонд і Нова пошта передали підрозділам протиповітряної оборони уже три партії обладнання у рамках проєкту «Запакуй небо — прокачай ППО».

Окрім цього, повітряне командування «Центр» вже отримало комплексні апаратні зв’язку (КАЗ) і телекомунікаційні комплекти.  

КАЗи — це енергонезалежні прохідні вантажівки, забезпечені всім необхідним обладнанням, технікою, захищеними видами зв’язку, аби ефективно виконувати бойові завдання, супроводжуючи протиповітряні ракетні комплекси.
Телекомунікаційні комплекти — рюкзаки, які містять усі необхідні види зв’язку для мобільних вогневих груп. Фактично — автономні хаби із захищеним звʼязком, які дозволяють екіпажам вчасно отримати накази, інформацію про рух цілей, інші дані для їх знищення.  

Також Фонд і Нова пошта планують забезпечити підрозділи протиповітряної оборони рухомими командними пунктами на базі прохідних вантажівок. Вони дадуть можливість командувати військами під час руху і матимуть універсальні місця роботи й відпочинку для захисників.

 

Сторінка 60 з 1432

«ПочатокПопередня51525354555657585960НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер