images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Тернополі червоно-чорний прапор підніматимуть разом з Державним прапором України

Понеділок, 05 лютого 2018, 07:40

Відтепер у Тернополі під час усіх урочистих та святкових заходів на державних будівлях та комунальних установах одночасно із синьо-жовтим прапором обов’язково підніматимуть прапор національної революції - червоно-чорний.

Таке рішення було прийняте з ініціативи міського голови Сергія Надала на сесії Тернопільської міської ради 2 лютого 2018 року як відповідь на  ухвалений польським Сеймом закон про заборону пропаганди «бандерівської ідеології».

Очільник Тернополя зазначає, що попри ухвалення зазначеного закону, Польща, як і раніше, залишиться партнером Тернополя. Адже сім польських міст є нашими офіційними містами-побратимами, з якими місто  розвиває дружні взаємини.

«Тернопіль завжди мав прекрасні партнерські відносини з польськими містами. Тісно співпрацюють між собою освітні, лікувальні, спортивні та культурні заклади наших міст. І саме завдяки спільним проектами ми показуємо дружбу між нашими країнами та містами, - зазначив Сергій Надал. - Переконаний, що жодне політичне рішення не може переписати героїчні сторінки нашої історії. Цим рішенням ми демонструємо, що не дозволимо іншим країнам переписувати сторінки нашої історії. І ще раз офіційно затверджуємо на міському рівні пошану до наших Героїв і їх вклад у боротьбу за Незалежність України».

 

У Тернополі стартує новий сезон спортивного фестивалю «Ігри патріотів»

Понеділок, 05 лютого 2018, 07:39

У Тернополі стартує новий сезон спортивно-патріотичного фестивалю «Ігри патріотів» серед тернопільських школярів 3-х класів. В програмі фестивалю включені спортивні естафети та вікторина на історичну тематику.

Змагання відбудуться у 4 мікрорайонах міста:

6 лютого - «СОНЯЧНИЙ» - у спортивній залі ТЗОШ №28.

Приймають участь команди ТЗОШ №11, 19, 20, 21, 26, 27, 28, ТСШ № 29, ТНВК №7, ТНВК № 28.

8 лютого«СХІДНИЙ»у спортивній залі ТЗОШ №10.

Приймають участь команди ТЗОШ № 10, 14, 15, 23, ТСШ №17, класичної гімназії, спеціалізованої початкової школи з іноземних мов, спеціалізованої початкової школи з основ економіки.

12 лютого – «ЦЕНТР» - у спортивній залі ТСШ №3.

Приймають участь команди-переможці ТЗОШ № 4, 5, 8, 13, 18, ТНВК ШПЛ№2, ТСШ №3, ТНВК «Школа-ліцей №6.ім. Н. Яремчука».

14 лютого - «ДРУЖБА» - у спортивній залі ТСШ №7.

Приймають участь команди ЗОШ № 16, 24, 25, 30, ТСШ № 7, школи-економічного ліцею №9 ім. І. Блажкевич, ТНВК «Школа-колегіум ім. Патріарха Й. Сліпого, ТНВК №32, ТНВК №35.

ФІНАЛЬНІ ЗМАГАННЯ відбудуться 16 лютого 2018 року в спортивній залі ТЗОШ №24.

Тернопіль розпочинає процедуру закупівлі 40-ка міських автобусів

Неділя, 04 лютого 2018, 08:18

На черговій сесії міської ради депутати дозволили укласти договір лізингу КП «Тернопільелектротранс». Такий крок, фактично, є першим на шляху до створення єдиної муніципальної транспортної компанії Тернополя та придбання нових автобусів.

«Ми плануємо придбати 40 низькополих або напівнизькополих автобусів, які розраховані на 80-100 місць у Європі, - розповідає міський голова Сергій Надал. - Певну кількість автобусів плануємо закупити у першому півріччі. Якщо нам вдасться знайти усю кількість необхідного транспорту, то закупимо весь необхідний транспорт ще до кінця року».

 

У Тернополі буде оголошено «жовтий» рівень системи оповіщення

Неділя, 04 лютого 2018, 08:16

У зв’язку з несприятливими погодними умовами та сильним снігопадом у суботу, 3 лютого, у Тернополі оголошено «зелений рівень» системи оповіщення. З 19.00 год. у місті буде оголошено «жовтий рівень». Прохання до пішоходів та водїів бути уважними у цей час, адже світлофори з 19.00 год. і до ночі працюватимуть у миготливому режимі.

Комунальники вже розпочали проведення превентивних заходів, зокрема здійснюють попереднє посипання доріг та пішохідних ділянок, а також готуються до ліквідації снігу.

Одночасно нагадуємо підприємствам, які обслуговують житловий фонд, та представникам ОСББ про необхідність забезпечити розчищання та посипання протиожеледною сумішшю прибудинкові території, аби у разі необхідності забезпечити проїзд машин швидкої допомоги тощо.

Прохання до тернополян утриматися від поїздок власним авто, не заважати роботі снігоприбиральної техніки та нагадуємо про заборону залишати свій автотранспорт обабіч проїзних ділянок.

У Тернополі завершили будівництво тролейбусної лінії

Субота, 03 лютого 2018, 09:05

У Тернополі завершили будівництво нової тролейбусної лінії, яка сполучатиме вул. Бродівську з існуючою тролейбусною мережею та проходитиме від 6-го магазину до перехрестя вул. Лук’яновича і далі на вул. Промислова.

При сприятливих погодних умовах на вказаній ділянці будуть облаштовані зупинки громадського транспорту та проведено ремонт дорожнього полотна. Після цього лінією розпочнуть курсувати тролейбуси. На цій лінії планується, за згодою мешканців, відкрити двосторонній рух тролейбусів, які з’єднуватимуть масив Східний, центральний ринок та вул. Бродівську.

Окрім цього, нова тролейбусна лінія забезпечить можливість зберегти рух тролейбусів у випадку виникнення будь-яких аварій на вул. Збаразькій.

Нагадаємо, за останні роки у Тернополі збудовано вже шість нових тролейбусних ліній.

 

Сторінка 946 з 1430

«ПочатокПопередня941942943944945946947948949950НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер