images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Підприємців без доходів, що із сплатою єдиного внеску

Понеділок, 29 січня 2018, 09:07

У Тернопільській ОДПІ доводить до відома фізичних осіб – підприємців, які перебувають на загальній системі оподаткування. Єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування нараховується на суму доходу (прибутку), отриманого від їх діяльності, що підлягає оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб.

У зв’язку із змінами, які відбулися у нарахуванні єдиного внеску у 2017 році, платники, незалежно, чи здійснювали діяльність повинні не пізніше 9 лютого поточного року подати звіт та сплатити єдиний внесок.

Зауважимо, що в 2017 році місячний мінімальний розмір страхового внеску становив 704 грн, а мінімальний річний розмір страхового внеску - 8448 грн.

Тобто підприємцям-загальносистемникам необхідно сплатити 8448 гривень єдиного внеску за минулий рік. Несплачена сума стане податковим боргом та відбудеться нарахування 20 відсотків штрафної санкції.

Більш детальну консультацію з даного питання можна отримати у Центрах обслуговування платників.


Матеріали Тернопільської ОДПІ


 

Мешканці 13-ти тернопільських будинків отримують гарячу воду цілодобово

Неділя, 28 січня 2018, 08:09

Завдяки співпраці Тернополя та міжнародних організацій мешканці декількох тернопільських будинків мають можливість отримувати гаряче водопостачання цілодобово. Зокрема, з 24 січня таку послугу почали отримувати мешканці першого під’їзду на вул. Купчинського, 9.

Також цілодобовим гарячим водопостачанням користуються мешканці квартир у будинках за адресами: бульвар Симона Петлюри, 4, 6; вул. Корольова, 8 (перший та другий під’їзди); вул. Корольова, 10; вул. Купчинського, 7 та вул. Купчинського, 9; бульвар Петлюри, 1,3, вул. В.Великого, 3 та ін.

Отримувати гарячу воду цілодобово мешканці мають можливість завдяки встановленню ІТП (індивідуально-теплових пунктів) за кошти міжнародних організацій. Наразі у місті вже встановлено 87 таких ІТП, з них на 19-ти - налагоджено подачу гарячої води цілодобово.

Роботи у інших будинках тривають.

Нагадаємо, що в рамках співпраці міської ради та міжнародної екологічної фінансової корпорації NEFCO, у Тернополі продовжується реалізація програми зі встановлення ІТП у багатоповерхівках. Ці пункти забезпечують автоматичне регулювання температури у помешканнях, відповідно до погодних умов та цілодобову подачу гарячої води під час опалювального сезону. Також аналогічні проекти з питань термомодернізації реалізовуються в рамках співпраці з Європейським банком реконструкції та розвитку та Світовим банком.

Тернополянам, які перебувають у складних обставинах, надається понад 30 безкоштовних послуг

Неділя, 28 січня 2018, 08:08

Понад 30 безкоштовних послуг громадянам, які перебувають у складних життєвих обставинах, надає Територіальний центр соціального обслуговування населення, що діє при управлінні соціальної політики Тернопільської міської ради.

Для одиноких тернополян зі зниженою руховою активністю і здатністю до самообслуговування, у центрі функціонує відділення соціальної допомоги . Щоденно соціальні робітники територіального центру відвідують 225 одиноких осіб у їх помешканнях.

Серед основних послуг, що надаються непрацездатним громадянам, відповідно до висновків лікарів про ступінь втрати здатності до самообслуговування, є:

- приготування (допомога в приготуванні) їжі вдома;

- придбання та доставка товарів з магазину або ринку, доставка книг, газет, журналів, медикаментів за кошти громадян, які обслуговуються;

- виклик лікаря, надання допомоги в проведенні періодичних медичних оглядів та госпіталізації, відвідування хворих у закладах охорони здоров'я, організація консультацій лікарів та інших спеціалістів;

- допомога у прибиранні приміщення, пранні, дотриманні особистої гігієни, у дрібному ремонті одягу та взуття;

- оформлення документів на отримання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг та інших видів соціальної допомоги, внесення платежів;

- читання преси;

- оформлення документів на санаторно-курортне лікування, влаштування до будинку-інтернату, геріатричного будинку-інтернату, пансіонату для ветеранів війни і праці, психоневрологічного інтернату, будинку для ветеранів, інших соціальних закладів;

- сприяння у забезпеченні необхідними технічними та іншими засобами реабілітації

та інші.

Ті тернополяни, які мають часткове порушення рухової активності, частково не здатні до самообслуговування та не мають медичних протипоказань для перебування в колективі і потребують соціально-побутової і психологічної адаптації, можуть скористатися послугами відділення денного перебування. У відділенні створені умови для спілкування, перегляду кінофільмів, читання преси, організовано роботу психолога, клубів за інтересами та проведення майстер-класів.

Тернопільський міський територіальний центр соціального обслуговування також видає направлення на забезпечення протезно-ортопедичними виробами та технічними засобами реабілітації (палиці, милиці, інвалідні візки тощо). Для безкоштовного користування на певний період, при територіальному центрі створено прокатний пункт технічних засобів реабілітації.

 

Встановлено новий розмір прожиткового мінімуму

П'ятниця, 26 січня 2018, 08:34

Відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік», розмір мінімальної заробітної плати становить – 3723 грн. на місяць, погодинний – 22,41 грн.

Законом також встановлено новий розмір прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць:

  1. з 1 січня - 1700 грн.;
  2. з 1 липня - 1777 грн.;
  3. з 1 грудня - 1853 грн,

 

а для основних соціальних і демографічних груп населення:

  1. дітей віком до 6 років: з 1 січня - 1492 грн., з 1 липня - 1559 грн, з 1 грудня - 1626 грн.;
  2. дітей віком від 6 до 18 років: з 1 січня - 1860 грн., з 1 липня - 1944 грн., з 1 грудня - 2027 грн.;


працездатних осіб:

  1. з 1 січня - 1762 грн., з 1 липня – 1841 грн., з 1 грудня - 1921 грн.;


осіб, які втратили працездатність:

  1. з 1 січня - 1373 грн., з 1 липня - 1435 грн, з 1 грудня - 1497 грн.

 

Рівень забезпечення прожиткового мінімуму для призначення допомоги у відсотковому співвідношенні до прожиткового мінімуму для основних соціальних і демографічних груп населення становить: для працездатних осіб - 21 відсоток, для дітей - 85 відсотків, для осіб, які втратили працездатність та інвалідів - 100 відсотків відповідного прожиткового мінімуму.

Розмір державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям у 2018 році не може бути більше 75 відсотків рівня забезпечення прожиткового мінімуму для сім’ї.

Усі призначені державні соціальні допомоги будуть перераховані автоматично без звернення громадян.

Зупиненням (припиненням) членства в структурних утвореннях політичної партії

П'ятниця, 26 січня 2018, 00:00

Абзац 5 стаття 6 Закону України «Про політичні партії в Україні» Порядок вступу до політичної партії,  зупинення та припинення членства в ній визначається статутом політичної партії.

Абзац 6 стаття 6 Закону України «Про політичні партії в Україні» Громадянин  України  має  право  в  будь-який час зупинити чи припинити  своє  членство в політичній партії шляхом подання заяви до  відповідних  статутних  органів  політичної партії. Членство в політичній  партії зупиняється чи припиняється з дня подання такої заяви та не потребує додаткових рішень. З цього ж дня припиняється перебування  громадянина  України  на будь-яких виборних посадах в політичній партії.

Що стосується норм чинного законодавства що регулює зупиненням (припиненням) членства в структурних утворень політичних партій то це передбачено, частиною 5 статті 17 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» (далі - Закон)  для державної реєстрації змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі, у зв’язку із зупиненням (припиненням) членства у громадському формуванні члена керівного органу (крім керівника) така особа подає копію заяви про зупинення (припинення) нею членства до відповідних статутних органів громадського формування з відміткою про її прийняття.

Пункт 3) частини 1. статті 1 Закону громадські формування - політичні партії, структурні утворення політичних партій, громадські об’єднання, місцеві осередки громадського об’єднання із статусом юридичної особи, професійні спілки, їх об’єднання, організації профспілки, передбачені статутом профспілки та їх об’єднання, творчі спілки, місцеві осередки творчих спілок, постійно діючі третейські суди, організації роботодавців, їх об’єднання, відокремлені підрозділи іноземних неурядових організацій, представництва, філії іноземних благодійних організацій

Відповідно до частини 5 статті 21 Закону для державної реєстрації змін до відомостей про структурне утворення політичної партії, що не має статусу юридичної особи, що містяться в Єдиному державному реєстрі, у зв’язку із зупиненням (припиненням) членства у структурному утворенні політичної партії, що не має статусу юридичної особи, член керівного органу (крім керівника) подає копію заяви про зупинення (припинення) ним членства до відповідних статутних органів політичної партії з відміткою про її прийняття.



Головне територіальне управління

юстиції у Тернопільській області


 

Сторінка 949 з 1430

«ПочатокПопередня941942943944945946947948949950НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер