images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Засновники та члени громадського об’єднання

Вівторок, 23 січня 2018, 09:59

Відповідно до статті 7 Закону України «Про громадські об’єднання» від 22.03.2012 № 4572-VI (далі – Закон), який введений в дію з 01 січня 2013 року, засновниками громадської організації можуть бути громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які перебувають в Україні на законних підставах, які досягли 18 років, а молодіжної та дитячої громадської організації – 14 років.

Засновниками громадської спілки можуть бути юридичні особи приватного права, у тому числі громадські об’єднання зі статусом юридичної особи. Засновниками громадської спілки не можуть бути політичні партії, а також юридичні особи, щодо яких прийнято рішення щодо їх припинення або які перебувають у процесі припинення.

Кількість засновників громадського об’єднання (громадської організації або громадської спілки) не може бути меншою, ніж дві особи.

Засновниками громадської спілки не можуть бути юридичні особи приватного права, єдиним засновником яких є одна і та сама особа. Засновником громадської спілки не може бути юридична особа приватного права, якщо засновник (власник істотної участі) цієї юридичної особи внесений до переліку осіб, пов’язаних зі здійсненням терористичної діяльності, або щодо яких застосовано міжнародні санкції.

Засновником громадської організації не може бути особа, яку визнано судом недієздатною.

Повноваження засновника громадського об’єднання закінчується після прийняття рішення про реєстрацію або прийняття повідомлення про утворення громадського об’єднання в установленому цим Законом порядку.

Згідно статті 8 Закону, членами (учасниками) громадської організації, крім молодіжної та дитячої, можуть бути громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які перебувають в Україні на законних підставах, які досягли 14 років. Вік членів молодіжної, дитячої організації визначається її статутом у межах, встановлених законом.

Членами (учасниками) громадської спілки можуть бути юридичні особи приватного права, у тому числі громадські об’єднання зі статусом юридичної особи, фізичні особи, які досягли 18 років та не визнані судом недієздатними.

 

 

 

 

Головне територіальне управління

юстиції в Тернопільській області











 

Центр обслуговування на «гарячому» зв’язку

Вівторок, 23 січня 2018, 08:54

«Гаряча» лінія на тему «Принципи роботи Центру обслуговування платників Тернопільської ОДПІ» відбудеться у Тернопільській об’єднаній ДПІ ГУ ДФС у Тернопільській області у вівторок, 30 січня 2018 року, з 15 до 16 год.

На запитання платників податків за номером телефону 43-46-46 відповідатиме начальник управління обслуговування платників Волянюк Ліля Богданівна.


Заснування друкованого ЗМІ

Вівторок, 23 січня 2018, 08:50

В Україні свобода слова і вільне вираження у друкованій формі своїх поглядів і переконань гарантуються Конституцією України і відповідно до Закону України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні» надають право кожному громадянину вільно і незалежно шукати, одержувати, фіксувати, зберігати, використовувати та поширювати будь-яку відкриту за режимом доступу інформацію за допомогою друкованих засобів масової інформації.

Право на заснування друкованого засобу масової інформації (далі – ЗМІ) мають громадяни України, громадяни інших держав та особи без громадянства, не обмежені у цивільній правоздатності та цивільній дієздатності; юридичні особи України та інших держав; трудові колективи підприємств, установ і організацій на підставі відповідного рішення загальних зборів (конференції).

Державній реєстрації підлягають усі друковані ЗМІ, що видаються на території України, незалежно від сфери розповсюдження, тиражу і способу їх виготовлення. Порядок державної реєстрації друкованих засобів масової інформації регулюється: Законом України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 17.11.1997 № 1287 «Про державну реєстрацію друкованих засобів масової інформації, інформаційних агентств та розміри реєстраційних зборів», Положенням про державну реєстрацію друкованих засобів масової інформації та Положенням про державну реєстрацію інформаційних агентств як суб’єктів інформаційної діяльності, затвердженими наказом Міністерства юстиції України від 21.02.2006 №12/5,  зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 21.02.2006 за № 173/12047.

Заява про державну реєстрацію друкованого ЗМІ подається засновником (співзасновниками) до реєструючого органу.

У заяві про державну реєстрацію друкованого ЗМІ повинні бути вказані: засновник (співзасновники) видання; пов’язана особа (особи); вид видання; назва видання; мова видання; сфера розповсюдження (місцева, регіональна, загальнодержавна, зарубіжна) та категорії читачів; програмні цілі (основні принципи) або тематична спрямованість; передбачувані періодичність випуску, обсяг і формат видання; юридична адреса засновника, кожного із засновників та його (їх) банківські реквізити; місцезнаходження редакції.

Заява розглядається реєструючим органом у місячний строк з дня її одержання. У разі прийняття рішення про державну реєстрацію друкованого ЗМІ орган реєстрації письмово повідомляє про це засновника (співзасновників) та про необхідність сплатити реєстраційний збір за видачу свідоцтва про державну реєстрацію друкованого ЗМІ.

Засновник (співзасновники) сплачує реєстраційний збір протягом одного місяця з дня одержання письмового повідомлення органу юстиції про державну реєстрацію друкованого ЗМІ (повідомлення надсилається на юридичну адресу засновника (співзасновників) або адресу, на яку вони безпосередньо вкажуть у заяві). Реєстраційний збір справляється у розмірах, встановлених постановою Кабінету Міністрів України від 17.11.1997 № 1287, а саме: за державну реєстрацію друкованих ЗМІ установлений збір у таких розмірах:

- свідоцтва про державну реєстрацію друкованого ЗМІ із загальнодержавною, регіональною та/або зарубіжною сферою розповсюдження – 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;

- свідоцтва про державну реєстрацію друкованого ЗМІ з місцевою сферою розповсюдження в межах Автономної Республіки Крим, однієї області, обласного центру або двох і більше сільських районів – 24 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;

- свідоцтва про державну реєстрацію друкованого ЗМІ з місцевою сферою розповсюдження в межах одного міста, району, окремих населених пунктів, а також підприємств, установ, організацій – 14 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;

- свідоцтва про державну реєстрацію друкованого ЗМІ, що спеціалізується на матеріалах еротичного характеру, – 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;

- свідоцтва про державну реєстрацію дайджесту – 60 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;

- свідоцтва про державну реєстрацію друкованого ЗМІ, заснованого за участю громадян та/або юридичних осіб інших держав, а також юридичних осіб України, у статутному фонді яких іноземний капітал – 120 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

При цьому:

розмір реєстраційного збору за видачу свідоцтва про державну реєстрацію друкованого ЗМІ для дітей та інвалідів зменшується на 50 відсотків;

звільняються від сплати реєстраційного збору друковані ЗМІ, засновані з благодійною метою і призначені для безкоштовного розповсюдження.

Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого ЗМІ видається засновнику (співзасновникам) після сплати реєстраційного збору та надання відповідного платіжного документа, який залишається реєструючому органу. Друкований ЗМІ вважається зареєстрованим з дня видачі свідоцтва про реєстрацію.




Головне територіальне управління юстиції

у Тернопільській області

































 

До уваги водіїв та пішоходів! У Тернополі очікується снігопад

Понеділок, 22 січня 2018, 10:01

Відповідно до даних Гідрометцентру, у понеділок, 22 січня, з 02.00 год. очікується ускладнення погодних умов, зокрема прогнозують снігопад, який триватиме майже увесь день. На цей час у Тернополі оголошено «зелений рівень» системи оповіщення.

Прохання до тернополян утриматися від поїздок власним авто, не заважати роботі снігоприбиральної техніки та нагадуємо про заборону залишати свій автотранспорт обабіч проїзних ділянок на головних дорогах міста.

Комунальники вже розпочали проведення превентивних заходів, зокрема здійснюють попереднє посипання доріг та пішохідних ділянок, а також готуються до ліквідації снігу.

У Тернополі для учасників АТО організували святковий концерт

Понеділок, 22 січня 2018, 10:00

21 січня в приміщенні актової зали Тернопільського професійно-технічного училища №2 відбулася благодійна акція та святковий концерт для учасників АТО та їх сімей.

Організували свято тернопільські волонтери з ГО «Схід і Захід єдині назавжди», ГО «Тернопільська міська організація ветеранів АТО» та ГО «Повернення полонених». До акції долучився міський голова Тернополя Сергій Надал, який подякував бійцям за їхню мужність та незламну віру у перемогу.

«Дуже символічно, що такий благодійний захід відбувається напередодні Дня Соборності України, адже Соборність та Гідність - це те, що найбільше потрібно Україні в даний час, - зазначив очільник Тернополя. – З нагоди свята ще раз дякую усім меценатам та волонтерам, які організували акцію. Тернопільська міська рада завжди активно долучається до подібних ініціатив та в подальшому підтримуватиме благодійні акції, які будуть спрямовані на підтримку учасників АТО».

 

Сторінка 951 з 1430

«ПочатокПопередня951952953954955956957958959960НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер