images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Відтепер призовники з Тернопільщини проходитимуть додаткові ВЛК у місцевих лікарнях

П'ятниця, 08 грудня 2023, 10:15

Відтепер призовники з Тернопільщини проходитимуть додаткові ВЛК у місцевих лікарнях
На Тернопільщині запровадили зміни у проходженні військово-лікарських комісій.

Як повідомили в обласній державній адміністрації, задля економії часу та більш прозорої роботи, відтепер додаткові ВЛК призовники проходитимуть у місцевих лікарнях.

В обласні заклади охорони здоров’я їх направлятимуть лише у випадку гострої необхідності.

На Тернопільщині 17 медзакладів комунальної форми власності подали пропозиції для укладення угоди з Національною службою здоров’я України по пакету медичних послуг "Медичний огляд осіб, який організовується територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки".

Проте, у зв’язку з тимчасовою неможливістю виконати усі вимоги умов закупівлі медичних послуг, було відхилено заявку Гусятинської районної лікарні.

 

Зеленський звільнив свого представника у парламенті

Четвер, 07 грудня 2023, 12:04

Зеленський звільнив свого представника у парламенті
ФЕДІР ВЕНІСЛАВСЬКИЙ, ФОТО - МЕДІАЦЕНТР УКРАЇНА

Президент Володимир Зеленський звільнив нардепа Федора Веніславського з посади свого представника у Верховній Раді.

Джерело: указ президента №812/2023

Деталі: 7 грудня Зеленський підписав указ про увільнення Веніславського від виконання обов’язків представника президента у Верховній Раді України.

Причини цього рішення голова держави не роз'яснив.

До цього Веніславський говорив, що у парламенті обговорюють можливість вручення повісток військовозобов’язаним через електронну пошту і рекомендованим листом.

Такж він розповідав, що члени комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки обговорюють питання запровадження механізмів демобілізації з військової служби.

Крім того, Веніславський висловлював думку, що перебування депутатки від "Слуги народу" Мар’яни Безуглої в комітеті з питань нацбезпеки, оборони та розвідки є загрозою національній безпеці.

Безугла не раз виступала з критикою головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного і навіть заявила, що Залужний "має піти", бо "не зміг надати план задуму на 2024 рік" щодо ведення війни.

Веніславський також входить у парламентський комітет із питань нацбезпеки.

Пам’ятний знак відкрили поруч з обласною універсальною науковою бібліотекою у Тернополі

Четвер, 07 грудня 2023, 12:04

7 грудня на бульв. Тараса Шевченка, 15 у Тернополі відкрили та освятили пам’ятний знак з нагоди 150-річчя від заснування Наукового товариства імені Шевченка.

«Наукове товариство імені Шевченка завжди об’єднувало кращих науковців української нації, його створили ще в далекому 1873 році і воно стало свого роду першою національною академією наук. Товариство завжди несло українську ідею, підтримувало українську науку, займалося просвітництвом. Ми гордимося тим, що наші земляки також були його учасникам, - відзначає міський голова Сергій Надал. - І сьогодні учасники цього об’єднання є гідними послідовниками своїх попередників. Цей пам’ятний знак - шана і повага від всіх тернополян до науковців і стимул для молодих початківців. Дякую усім, хто долучився до організації та створення цього пам’ятного знаку. Щиро бажаю усім науковцям нехай ваші знання, досвід, практика завжди використовуються у мирній країні».

 

Міський голова Сергій Надал нагородив тернопільських військовослужбовців з нагоди Дня Збройних сил України

Четвер, 07 грудня 2023, 11:58

Щороку 6 грудня в Україні відзначають День Збройних сил України. Міський голова Сергій Надал привітав тернопільських військовослужбовців з нагоди свята та відзначив захисників і захисниць подяками, цінними подарунками та Нагородними знаками міського голови.

«Сьогодні для кожного з нас українська армія є найкращою у світі. Ви стоїте на варті захисту наших земель і наших громадян.  Українські військові знищують окупантів на суші, на морі і в повітрі. Весь світ визнає мужність, героїзм, професійність, самовідданість наших військових.  Український народ завжди підтримував і буде підтримувати своє військових, - відзначив Сергій Надал. - Сьогодні ми згадуємо захисників і захисниць, хто віддав своє життя за нашу державність, низько схиляємо голови перед світлою пам’яттю Героїв сьогодення. Захисникам, хто на полі бою, лікуванні, реабілітації бажаю міцного здоров’я, натхнення, Божого захисту та ласки і якомога швидше повернутися до своїх сімей з перемогою».

 

У бою на Донеччині загинув 33-річний воїн з Тернополя Расим Богданець

Четвер, 07 грудня 2023, 11:53

У бою на Донеччині загинув 33-річний воїн з Тернополя Расим Богданець
Обороняючи Україну на фронті загинув воїн з Тернопільської громади Богданець Расим Олександрович.

«Будучи вірним присязі, мужньо виконуючи військові обовʼязки за Україну та її свободу, загинув Герой Богданець Расим Олександрович (27.11.1990 р.н.)», - повідомив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Життя 33-річного Героя обірвалося 5 грудня під час ведення бойових дій у Донецькій області.

Щирі співчуття родині та близьким захисника…

Вічна пам’ять Герою!

 

Сторінка 102 з 1429

«ПочатокПопередня101102103104105106107108109110НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер