images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


«Кіт у мішку»: мешканку району на онлайн-платформі обдурили шахраї

Вівторок, 05 грудня 2023, 10:33

Замість отримати пухнастого друга - втратила кошти. Така прикра історія трапилася з жителькою Тернопільського району. Вона вирішила в мережі Інтернет придбати кошеня в подарунок дітям на свята.

Потерпіла знайшла оголошення і зателефонувала продавцю, однак, натрапила на шахрая. Той уміло розповів, чому варто придати кошеня породи шотландська висловуха саме в нього, мовляв тварина має гарний родовід і відповідає всім стандартам породи. Цінив недешево, але запевнив, що надішле відповідну документацію та ветпаспорт. Чоловік хотів передоплату і пообіцяв вже наступного дня відправити кота новій господарці. Проте, його номер вранці наступного дня перестав відповідати. Жінка втратила 3 тисячі гривень.

Поліцейські вкотре застерігають торгувати в мережі розсудливо! Не здійснюйте передоплату дороговартісного товару! У випадку придбання тварин, ретельно перевіряйте продавця. Пересвідчіться, чи фото реальні, вимагайте показати тварин через відеозв'язок, шукайте відгуки про нього. Перевірте чи часом фотографії товару не взяті з Інтернету.

Вибирати оголошення з найнижчою ціною також не варто – саме так найчастіше аферисти приваблюють своїх жертв, ще й запевняють, що торгують не для заробітку. Проявіть обачність!

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

«кіт у мішку»: мешканку району на онлайн-платформі обдурили шахраї

 

Жителька Золотниківської громади повірила «працівнику» банку і переказала 12 тисяч гривень шахраю

Вівторок, 05 грудня 2023, 10:33

Жінка думала, що вбереже свої кошти. Проте виявилося, що її ошукав телефонний шахрай.

Зі слів потерпілої, до неї зателефонував невідомий чоловік, який представився працівником банку. Співрозмовник повідомив, що картку жінки заблокують через технічні проблеми і, щоб гроші не зникли, їх потрібно перекинути на інший рахунок. Жінка за вказівкою незнайомця зайшла у банківський додаток і переказала 12 тисяч гривень на номер картки, яку їй продиктував зловмисник. Після транзакції шахрай поклав слухавку і більше на зв'язок не виходив. Потерпіла звернулася за допомогою до співробітників відділення поліції №3 м. Теребовля.

Поліцейські вживають заходів для встановлення особи шахрая та притягнення його до відповідальності.

Правоохоронці вкотре застерігають краян: не варто робити будь-які операції з карткою в телефонному режимі, краще особисто піти у банк. У жодному разі не перераховуйте кошти з вашої картки на невідомі вам рахунки Якщо у вашій слухавці пролунало: «Я – співробітник банку, вашу картку буде заблоковано, надайте мені персональні дані вашої картки» – відразу припиняйте розмову та звертайтесь у найближчий відділ поліції.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

жителька золотниківської громади повірила «працівнику» банку і переказала 12 тисяч гривень шахраю

У Тернополі триває сесія стратегічного планування для Ради підтримки внутрішньо переміщених осіб

Вівторок, 05 грудня 2023, 10:30

Сьогодні у Тернополі стартувала сесія стратегічного планування для Ради підтримки внутрішньо переміщених осіб, метою якої є визначення функцій Ради з підтримки ВПО, відповідно до її адміністративно-територіального рівня, та розроблення стратегічного та операційного плану на 2024-2025 рік.

Серед основних завдань щодо стратегічного планування Ради передбачено:

• сформувати загальне бачення щодо діяльності ради з підтримки ВПО;

• визначити головні проблеми, з якими стикаються ВПО на регіональному рівні та в громадах, як основу для розробки стратегічного плану;

• визначити основні цільові групи з числа ВПО та сформувати мету щодо роботи з кожною з них;

• розробити індикатори досягнення цілей з підтримки ВПО: за допомогою державних, регіональних, місцевих програм, зі створення умов для самореалізації, з надання всебічної інформації та активізації внутрішньо переміщених осіб у вирішенні питань, які стосуються їх життя та інтеграції у громаду та інше.

Захід проводиться в рамках програми «Єднання заради дій», що впроваджується IREX разом з Благодійним Фондом «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» та за підтримки Державного департаменту США.

 

Кременецькі комунальники віддали свою техніку на фронт для будівництва оборонних укріплень

Вівторок, 05 грудня 2023, 10:27

Кременецькі комунальники віддали свою техніку на фронт для будівництва оборонних укріплень
Кременецька громада передала на фронт дороговартісну техніку.

Як повідомила місцева журналістка та громадська активістка Зоя Карпюк, навантажувач JSB 3CX SITEMASTER придбали за бюджетні кошти на початку року.

Екскаватор коштував 3,5 мільйона гривень. 4 грудня його передали на Запорізький напрямок для будівництва фортифікаційних споруд.

"Громада довго очікувала на придбання цієї необхідної техніки, що давало змогу значно покращити стан комунального підприємства з ліквідації проривів води та каналізації, для виконання різноманітної господарської роботи. Сподіваюся, що дана техніка стане надійним помічником для наших захисників", – розповіла кременчанка.

Масово розмножуються та завдають шкоди: гризуни заполоняють посіви озимих культур на Тернопільщині

Вівторок, 05 грудня 2023, 10:27

Масово розмножуються та завдають шкоди: гризуни заполоняють посіви озимих культур на Тернопільщині
На території Тернопільської області посіви озимих культур заселяють мишоподібні гризуни.

Як повідомили у Бережанському ресурсному центрі громади та підтримки підприємництва, вони є найнебезпечнішими шкідниками в сільськогосподарських угіддях, адже масово розмножуються та поїдають молоді рослини.

"Мишоподібні гризуни мають надзвичайно високий потенціал розмноження – протягом 6 місяців за присутності на одному гектарі до 3 жилих колоній з 1 батьківською парою полівки сірої, в кожній можна отримати орієнтовно 600 особин потомства, здатних знизити врожайність озимих зернових та ріпаку на 30-70%", – наголосили у центрі.

На посівах озимих зернових, врожаю 2024 року, заселення гризунами почалося у фазу сходів. Сприяли розмноженню шкідників погодні умови.

Фахівці рекомендують проводити постійний моніторинг за станом популяції гризунів в посівах озимих культур і при перевищенні економічного порогу шкодочинності, який становить 3,0-5,0 жилих колоній на гектар, негайно застосувати родентицидні препарати.

Читайте також: У наступному році на полях Тернопільщини очікують збільшення чисельності небезпечного шкідника

407733013_763282435835683_5256273268433507053_n.jpg

408064459_763282455835681_1177686668301301349_n.jpg

 

Сторінка 106 з 1429

«ПочатокПопередня101102103104105106107108109110НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер