images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Шахрай видурив у жительки Тернопільського району 79 тисяч гривень, представившись її племінником

Четвер, 23 листопада 2023, 13:07


Жінка думала, що допомагає родичу, який служить в Збройних силах України. Проте виявилося, що її ошукав шахрай.

Як встановили поліцейські, до жительки Тернопільського району зателефонував чоловік, який представився її племінником. Голос був схожим і жінка була переконана, що розмовляє зі своїм родичем, який проходить службу в лавах ЗСУ. Чоловік сказав, що йому терміново потрібні гроші і попросив позичити йому в борг.

Після телефонного спілкування вони почали переписуватися у месенджері. Шахрай весь час тримав свою жертву на зв'язку і говорив, що і як потрібно робити. Як наслідок, потерпіла перерахувала декількома транзакціями на вказаний ним рахунок 79 тисяч гривень.

Лише після того, як зв’язалася з справжнім племінником, жінка зрозуміла, що її ошукали та звернулася за допомогою до правоохоронців. Поліцейські вживають заходів для встановлення особи шахрая та притягнення його до відповідальності.

Правоохоронці вкотре наголошують жителям області проявляти пильність при спілкуванні з телефонними незнайомцями. Ретельно перевіряйте усю інформацію. Обов’язково попередьте своїх батьків, рідних, сусідів, особливо літнього віку, про такі види шахрайства та застережіть не перераховувати гроші на невідомі рахунки. Про випадки та спроби шахрайства слід відразу повідомляти на лінію 102.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Поліцейські встановили причетність жителя Озернянської громади до крадіжки грошей з банківської картки

Четвер, 23 листопада 2023, 13:05


До співробітників відділення поліції №2 м. Зборів надійшло повідомлення від місцевої жительки про те, що невідома особа викрала з її банківської картки майже 3 тисячі гривень.

Потерпіла пояснила, що не помітила, коли у неї зникла картка. Дізналась, коли почали надходити повідомлення про зняття коштів з рахунку.

У ході розшукових заходів поліцейські встановили, що банківською карткою потерпілої скористався раніше судимий 32-річний житель Озернянської громади. Чоловік заходив гості до потерпілої та викрав картку. Гроші, які зняв з чужого рахунку, витратив на власні потреби.

Триває досудове розслідування за ч. 4 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Поліцейські перевіряють фігуранта на причетність до інших правопорушень на території обслуговування.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Обдуривши тернополянку, шахраї оформили на її ім‘я кредит

Четвер, 23 листопада 2023, 13:04


Отримати гроші в кредит без перевірок – послуга, яку пропонують сервіси фінансової допомоги. На жаль, користаються ними й шахраї, обдурюючи простих людей.

До співробітників Тернопільського районного управління поліції звернула мешканка обласного центру і повідомила про те, що на її ім’я невідомий зловмисник оформив 8 000 гривень кредиту. Зі слів заявниці, їй зателефонував чоловік, назвався співробітником служби безпеки мобільного оператора і запропонував безкоштовну послугу – подання заявки на захист її номера. Тернополянка погодилася, не відаючи, що потрапила на гачок пройдисвіта.

Далі жінка робила все, як консультував дозвонювач,- повідомляла йому паролі, що приходили на її телефон, будучи переконаною, що це потрібно для подання заявки. Насправді це були коди з допомогою яких невідомий оформлював на тернополянку кредит і перекидав ці кошти на свій рахунок.

Поліцейські вживають заходів з метою встановити особу зловмисника, якого підозрюють у вчиненні шахрайських дій, а жителів Тернопільщини просять не вестися на «послуги», особливо безкоштовні, які вам пропонують невідомі особи в телефонному режимі. Пам’ятайте, за спокусу отримати щось «на халяву» доведеться дуже дорого заплатити.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

За незаконну порубку лісу відповідальність нестиме житель Чортківського району

Четвер, 23 листопада 2023, 13:02

Факт злочину проти довкілля виявив дільничний офіцер відділення поліції №2 міста Бучача. На місце події виїхала слідчо-оперативна група.

Як з’ясувалося, лісові насадження вирішив «прорідити» житель села Млинки Золотопотіцької громади. Чоловік з допомогою бензопили взявся різати деревину у лісі поблизу села. На час прибуття поліцейських встиг розділити зрізане дерево сосни на колоди для транспортування.

Поліцейські вилучили лісопродукцію а також знаряддя злочину - бензопилу. Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 246 Кримінального кодексу – незаконна порубка лісу. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

У Тернополі на вул. Руській демонтували об’ємну світлову вивіску

Четвер, 23 листопада 2023, 12:59

23 листопада постійно діючою робочою групою з організації проведення демонтажів спільно з управлінням муніципальної інспекції міської ради демонтовано об’ємну світлову вивіску на вул. Руській, 40 в м. Тернополі.

Демонтаж проведено на виконання рішення виконавчого комітету Тернопільської міської ради від 04.10.2023 року № 1188 «Про демонтаж вивісок».

Демонтована вивіска знаходиться на території, що охороняється за адресою вул. Лесі Українки, 5-А.

Для повернення вивіски власникам необхідно звернутися в ПП «Східний Масив» за адресою просп. Степана Бандери, 94.

 

Сторінка 116 з 1430

«ПочатокПопередня111112113114115116117118119120НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер