images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Тернополі на вул. Руській демонтували об’ємну світлову вивіску

Четвер, 23 листопада 2023, 12:58

23 листопада постійно діючою робочою групою з організації проведення демонтажів спільно з управлінням муніципальної інспекції міської ради демонтовано об’ємну світлову вивіску на вул. Руській, 40 в м. Тернополі.

Демонтаж проведено на виконання рішення виконавчого комітету Тернопільської міської ради від 04.10.2023 року № 1188 «Про демонтаж вивісок».

Демонтована вивіска знаходиться на території, що охороняється за адресою вул. Лесі Українки, 5-А.

Для повернення вивіски власникам необхідно звернутися в ПП «Східний Масив» за адресою просп. Степана Бандери, 94.

 

Помер директор Театру на Печерську

Середа, 22 листопада 2023, 14:16

21 жовтня помер від інфаркту директор та художній керівник Театру на Печерську Олександр Крижанівський. 66-річний режисер і актор був також відомий ролями у серіалах "Нюхач", "Повернення Мухтара" та багатьох інших. В його доробку понад 60 ролей у фільмах та створення 25-ти вистав.

"Сьогодні ми осиротіли… Наш Олександр Володимирович помер. Висловлюємо найглибші співчуття дружині, Тамарі Олександрівні та сину Володимиру", – йдеться у повідомленні Київського академічного театру на Печерську.

Крижанівський керував театром від початку його створення – з 2000 року. Під час повномасштабного вторгнення Росії Крижанівський разом з акторами театру приєднався до роботи гуманітарного штабу Печерського району.

Олександр Крижанівський у серіалі "Нюхач-2"

Водночас він надавав постійну допомогу військовій частині 3066 Нацгвардії України, яка у березні 2022 року охороняла Печерськ.

"Олександр Крижанівський за власні кошти забезпечував їх харчами, кариматами та іншими нагальними речами. Актори театру під керівництвом Крижанівського у час воєнного стану вели активну діяльність для підняття бойового духу військових та населення", – зазначили в Печерській райадміністрації.

Олександр Крижанівський у ролі Маркіза Форліпополі, вистава "Трактирниця".

Тетяна Пушнова

Уважність – ключ до безпеки в онлайні

Середа, 22 листопада 2023, 14:14


Шахраї обіцяють легкі гроші в інтернеті й в результаті цього люди втрачають все. Пам'ятайте: реальний заробіток вимагає праці та обачності, а тому будьте обережні з неперевіреними пропозиціями.

Три жертви шахраїв, які сумарно втратили понад 110 тисяч гривень, написали заяви до поліції. Усі потерпілі повірили у легкий та швидкий заробіток в інтернеті.

Кожна із жінок отримала повідомлення в якому йшлося про додаткову можливість заробити. Потрібно було лише ставити вподобайки та виконувати у соцмережах завдання роботодавців.

Усі троє погодилися на пропозицію. Потерпілих не збентежило й те, що менеджер за деякий час сказав внести гроші на вказані рахунки, які згодом повернуться з відсотками.

Як наслідок кожна втратила - 53 тисячі, 21500 та 36 280 гривень. Працівники поліції внесли даний факт в ЄРДР відповідно до статті 190 ККУ. Триває досудове розслідування.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Автошахраї в дії: двоє мешканців області потрапили в афери, намагаючись придбати транспорт

Середа, 22 листопада 2023, 14:11


За минулу добу до поліції Тернопільщини надійшли одразу дві заяви про шахрайство від краян, які намагалися в інтернеті придбати транспортні засоби.

Мешканець обласного центру вирішив купити автівку. Він знайшов вигідну пропозицію в мережі Інтернет та зв'язався з продавцем. Той запевнив, що вже декілька років працює з іноземними фірмами та привозить транспорт з Європи.

Псевдопродавець обіцяв за декілька днів пригнати авто з-за кордону, тож попросив передоплату – дві тисячі євро. Коли ж тернополянин заплатив, зв’язок із “продавцем” зник.

Не пощастило придбати сільськогосподарську техніку мешканцю Тернопільського району. Чоловік шукав трактор, натомість знайшов шахрайське оголошення. Переказав завдаток у розмірі 37 тисяч гривень і ситуація повторилась — шахрай припинив виходити на зв'язок.

Поліцейські вкотре закликають громадян бути пильними і ретельно перевіряти інформацію перед тим, як перераховувати кошти чи надавати незнайомцям персональну інформацію:

  • не довіряти випадковим людям, сумнівним оголошенням у соціальних мережах;
  • завжди перевіряти інформацію, цікавитися відгуками інших покупців;
  • не переказуйте кошти наперед за товари та послуги;
  • для певності розраховуватися із продавцем під час передачі транспорту.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Тернополянка втратила понад 35 тисяч гривень, купуючи товари онлайн

Середа, 22 листопада 2023, 14:08

До співробітників Тернопільського районного управління поліції із заявою звернулася жителька обласного центру і повідомила про заволодіння її коштами. Гроші зникли з банківської картки.

Як з’ясувалося, жінка купувала товар через відомий інтернет-магазин роздрібної торгівлі. Оформляючи замовлення, надала дані банківської картки для розрахунку. Каже, ніби нічого зайвого не вводила, проте згодом прийшло повідомлення про стягнення великої суми грошей. Загалом збитки склала понад 35 тисяч гривень.

Поліцейські внесли дані до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею шахрайство. Краянам нагадують бути уважними й обережними, коли здійснюєте покупки онлайн. Адже шахраї дуже винахідливі і ви навіть на збагнете, коли і як надасьте їм доступ до власних рахунків. Не переходіть за посиланнями, які, здебільшого надсилають пройдисвіти, аби оформити доставку товару, не розголошуйте паролів, які приходять вам на телефон для підтвердження здійснення оплати, не вказуйте CVC код банківської карти.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Сторінка 117 з 1430

«ПочатокПопередня111112113114115116117118119120НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер