images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


За порушення правил дорожнього руху штрафуватимуть тепер і пішоходів

П'ятниця, 01 квітня 2016, 04:40

Нещодавна поява поліцейський викликала чималий резонанс у місті. За правопорушеннями працівники правоохоронних органів спостерігають з особливою увагою, оскільки часто виникають проблеми, які порушують спокій мешканців Тернополя.

Командир другої роти Управління патрульної поліції у місті Тернополі Богдан Джула розповів про найпоширеніші порушення, які полісмени зафіксували протягом останніх 20-ти днів. На сьогодні найпоширенішими правопорушеннями у місті є неправильне паркування, яке створює численні затори на дорогах. Інциденти відбуваються частіше за все на бульварі Шевченка, вулицях Грушевського, Клінічній тощо. Щодо останньої, то машини невідповідним паркуванням перешкоджають медичним працівникам та каретам швидкої допомоги вчасно надати хворим якісну та миттєву допомогу.

Патрульні звертаються до тернополян з проханням виконувати ті правила, які зазначені в законі. Водія, який здійснив правопорушення вперше, полісмени лише попереджають про майбутній штраф та адміністративну відповідальність. Ті, хто ці правила ігнорують і неодноразово порушують, будуть сплачувати штраф або ж понесуть покарання у іншому вигляді. Також працівники поліції звертають увагу на те, що часто їхні дії намагаються спровокувати незаконні дії. Однак правила дорожнього руху для всіх одинакові і виконувати їх потрібно беззаперечно.

Звертати увагу тепер будуть і на пішоходів. Порушення правила переходу дороги в недозволеному місці або на червоний колір світлофору будуть супроводжуватися штрафами. Тому патрульні наполегливо рекомендують виконувати правила дорожнього руху та не створювати конфліктних ситуацій.

  

Олена Сабатюк

 

Найактивніші сім’ї змагатимуться за титул «Найспортивніша сім’я Тернополя»

Четвер, 31 березня 2016, 14:01

1 квітня о 16.00 год. у спортивній залі ТСШ№ 3 з поглибленим вивченням іноземних мов відбудуться фінальні змагання «Мамо, тато, я – спортивна сім’я».

Сім’ї змагатимуться за титул найспортивнішої сім’ї нашого міста та за головний приз змагань - сертифікат на подорож у розмірі 10 000 гривень!

Пожежна безпека Вашого майна

Четвер, 31 березня 2016, 08:49

Міцно закріпивши свої позиції на ринку забезпечення охорони і безпеки Поліція охорони пропонує комплексні рішення в області найбільш ефективного захисту життя наших клієнтів, а також приватної власності від крадіжок та посягань зловмисників, пожежі та інших неприємностей.

Цього разу працівники Управління поліції охорони в Тернопільській області вирішили розповісти про професійні системи пожежної сигналізації.

Як працює охоронно-пожежна сигналізація?

Призначення такої системи безпеки, як пожежна сигналізація (для дому, магазину, офісу чи іншого приміщення), полягає в виявленні пожежі на його початковій стадії – за ознаками задимлення, підвищення температури в приміщенні, появі відкритого полум'я. Як це працює?

Як тільки спеціальне обладнання зафіксує ознаки задимлення, загоряння в будь-якому приміщенні будівлі, сигналізація:

* автоматично включить систему оповіщення, сигнал про можливе загоряння надійде на пульт централізованого спостереження Управління поліції охорони в Тернопільській області;

* відключить систему доступу, припливної вентиляції та кондиціонування;

* запустить установку димовидалення та гасіння вогню.

Управління поліції охорони в Тернопільській області пропонує ефективне технічне оснащення для захисту приватних будинків, дач, офісних та складських приміщень, адміністративних будівель, шкіл, дитячих садків, торгових та розважальних центрів від пожежі. Зокрема: * Індивідуальні професійні консультації з пожежної безпеки та протипожежної охорони об'єктів, перевірка системи пожежної безпеки на об'єкті клієнта, допомогу в усуненні недоліків та порушень.

* Розробка пректно-кошторисної документації, встановлення автоматичних систем пожежної сигналізації на території Тернопільської області.

* Технічне планове (та позапланове) обслуговування пожежної сигналізації.

* Передача сигналів в Управління Держслужби України з надзвичайних ситуацій в Тернопільській області.

* Інформування клієнта у випадку спрацювання пожежної сигналізації та негайний виїзд групи реагування поліції охорони на місце спрацювання, а також надання допомоги в разі непередбачених ситуацій до приїзду наряду Управління ДСНС.

 

Тернополян чекає завершення опалювального сезону

Четвер, 31 березня 2016, 04:04

Місцева влада планує вже найближчим часом відключити у місті теплопостачання. Пояснюють це тим, що температура повітря підвищується і завершити опалювальний сезон вже доречно.

Міський голова Сергій Надал повідомив, що мешканці міста самі пропонують вимкнути теплопостачання і тим самим зекономити кошти в бюджеті та власних гаманцях, оскільки нагальної потреби опалювати немає.

Тернополян чекає завершення опалювального сезону

Також чиновник додав, що у звʼязку з потеплінням у приміщеннях на сьогодні достатня температура. Тому, зараз будуть спостерігати за змінами погоди. Якщо протягом 3 днів середньодобова температура буде не менше +8˚С то продовжувати постачати тепло немає сенсу. Відключення розпочнуть з житлових будинків та інших установ.

Для кінцевого вирішення цієї проблеми місцева влада чекає відповіді з дитячих садків, шкіл та інших навчальних закладів. У випадку згоди завершення постачання тепла у цих приміщеннях місцева влада готова припинити теплопостачання найближчим часом. Тому, тернополяни можуть готуватися до теплої весни та чудової погоди вже зараз.

Олена Сабатюк

Корівка Муня завітала у тернопільські садочки

Середа, 30 березня 2016, 10:41

28 та 29 березня у Тернопільському дошкільному навчальному закладі №10 і Тернопільському навчально-виховному комплексі №35 відбулась незвичайна подорож до казкової корівки Муні. Малеча сіла в імпровізований потяг та вирушила у мандрівку до села, де наші герої зустрілися із господинею Тетяною та її корівкою.

Вихованці дізнались як доглядати за корівкою, щоб молочко було поживне та смачне. Вони активно допомагали господині пасти, годувати та доїти Муню.

На згадку про цю пізнавальну подорож кожному вихованцю вручили магнітики із зображенням корівки Муні від партнера ТМ «Молокія».

Щоб допомогти батькам та вихователям привчити дітей вживати, такі необхідні для здоров’я, молочні продукти Тернопільський міський центр фізичного здоров’я населення і надалі планує проводити розважально-пізнавальний захід «Молочне здоров’я» у садочках.

+SAM_7361 +SAM_7373 +SAM_7399 +SAM_7416

 

Сторінка 1170 з 1430

«ПочатокПопередня1161116211631164116511661167116811691170НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер