images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


На Чортківщині мешканці села власним коштом відремонтували місцевий храм

Вівторок, 21 листопада 2023, 11:44

На Чортківщині мешканці села власним коштом відремонтували місцевий храм
19 листопада у селі Шершенівка Більче-Золотецької громади освятили оновлений храм.

За кошти місцевих жителів, підприємців та вихідців з села, там перекрили дах та ряд провели ряд інших відновлювальних робіт.

"Дякуємо Богу за його благословення, дякуємо ЗСУ за можливість працювати, дякуємо всім, хто долучився до цієї благородної справи", – повідомили в Більче-Золотецькій сільській раді.

Читайте також: Встановили пам'ятний знак: на Тернопільщині завершили облаштування місця для перепоховання римо-католиків

404416244_382291240794738_4115042587796158684_n.jpg

404468685_382291220794740_1417157402827527159_n.jpg

 

Військовий з Коропецької ОТГ, який днями загинув, лише нещодавно освідчився коханій

Вівторок, 21 листопада 2023, 11:44

Військовий з Коропецької ОТГ, який днями загинув, лише нещодавно освідчився коханій 
Тернопільщина втратила на війні ще двох захисників.

19 листопада поблизу населеного пункту Работине, на Запоріжжі, загинули двоє побратимів з Коропецької ОТГ – Вадим Медведєв та Коропецький Ігор.

Вадиму було всього 22 роки. Лише у жовтні хлопець освідчився коханій.

Воїн народився та виріс на Тернопільщині, а дівчина у Вільнянську Запорізької області. Познайомились у рідному селі захисника, куди майбутня наречена приїхала, як переселенка. Згодом вона повернулась у Запоріжжя і там Вадим публічно зробив їй пропозицію руки та серця.

"У цьому відео 2 жовтня 2023 року, якихось 48 днів тому ці діти щасливі, емоційні, спішать жити, любити, Вадим Медвєдєв тут невимовно хвилюється, бо так є в будь-якому фільмі про любов, бо так завжди є в кожній реальній історії про юність, кохання, запальність і романтику...

І такі історії, реальні і кінематографічні, обов'язково мали б закінчуватися щасливо! Але ні, 19 листопада Вадим загинув...", – написала у Facebook землячка захисника Світлана Дрозд.

Американка після своєї смерті зібрала понад 440 тис. доларів для покриття медичних боргів інших

Понеділок, 20 листопада 2023, 13:54

Американка після свої смерті започаткувала кампанію, спрямовану на допомогу людям погасити свої медичні борги.

За тиждень вдалося зібрати понад 200 тисяч доларів, повідомляє The New York Times.

Станом на 20 листопада суму пожертвувань вдалося збільшити вдвічі – понад 440 тисяч доларів.

38-річна Кейсі Макінтайр померла від раку яєчників 12 листопада. За два дні після цього на її сторінці в соцмережі X (Twitter) з’явився допис, в якому жінка закликала робити пожертвування на кампанію з оплати медичних боргів інших людей.

На прохання Кейсі відгукнулося дуже багато користувачів.


"Я і вся сім'я Кейсі приголомшені. Було дуже приємно бачити реакцію людей, які хочуть сплатити медичні борги незнайомих людей", – прокоментував ситуацію чоловік Кейсі Ендрю Грегорі.

Кампанія Макінтайр проводиться на вебсайті RIP Medical Debt. Він використовує аналітику даних для пошуку домогосподарств із медичними боргами. Допомогу можуть отримати ті, хто має дохід, нижчий за чотирикратний федеральний рівень бідності, або чиї борги становлять понад 5% від річного доходу.

Організація купує борги пакетами "зі значною знижкою". Кожна пожертва зменшує вартість боргу "приблизно в 100 разів".

"Загалом, пожертвуваний 1 долар перекриває 100 доларів медичного боргу. У нинішньому вигляді (станом на 18 листопада, коли було зібрано 200 тисяч доларів – ред.) це, ймовірно, дозволить списати близько 19 мільйонів доларів", – розповів віце-президент з комунікацій RIP Medical Debt Деніел Лемперт.

Як зазначає NYT, близько 16 мільйонів американців заборгували щонайменше 1000 доларів за медичні послуги, а близько трьох мільйонів – понад 10 тисяч доларів.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у США за 20 років знизилася смертність дітей і підлітків від раку на 24%.

Альона Павлюк

 

Дрова від інтернет-аферистів: жителька району потрапила в аферу

Понеділок, 20 листопада 2023, 13:37

До  відділення поліції №4 міста Збараж звернулася місцева мешканка. Вона повідомила, що її ошукали під час інтернет-покупки.

Жінка хотіла придбати родичам дрова на зиму, знайшла відповідне оголошення в мережі Фейсбук. Однак, після переказу грошових коштів, зв'язок із продавцем зник. Потерпіла втратив 11 тисяч гривень, натрапивши на афериста в мережі.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за фактом шахрайства та встановлюють осіб, причетних до вчинення даного злочину.

У поліції наголошують: працівники лісогосподарства ніколи не викладають приватні оголошення у соціальних мережах. Телефонні номери як і ціни на деревину вказані на офіційних сайтах лісогосподарських підприємств.

Не здійснюйте платіжні операції за вказівками невідомих, не переходьте на сумнівні посилання від продавців.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

«Допомога» від міжнародної організації обійшлася жительці Кременецького району у майже 16 000 гривень

Понеділок, 20 листопада 2023, 13:36


До співробітників Кременецького районного відділу поліції звернулася жителька одного з сіл району із заявою про шахрайство. Жінка повідомила, що з її банківської картки викрадено понад 16 тисяч гривень.

Зі слів жінки, вона знайшла в соціальній мережі повідомлення про виплату допомоги від міжнародних організацій. Далі перейшла за посиланням і ввела дані банківської карти, куди начебто мали проступити гроші. Як виявилося, посилання було фішингове. Незнайомець, який консультував жінку, переконав, що допомога вже надійшла, от тільки треба відкрити кредитну картку і перечислити з неї кошти на резервний рахунок і тоді автоматично з цього рахунку повернуться і кредитні гривні, і допомога від міжнародних партнерів.

Потерпіла робила все через мобільний додаток банку, чітко керуючись інструкціями незнайомця. У результаті їй вдалося відкрити кредитну лінію із лімітом понад 16 тисяч гривень. Усі ці кошти вона перекинула на резервний рахунок, який, як виявилося згодом, був рахунком шахрая.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 4 статті 190 Кримінального кодексу. Поліцейські вкотре застерігають краян не довіряти незнайомцям, які називають себе представниками банку, чи служби безпеки фінустанов. Пам’ятайте, будь-які питання, пов‘язані з банківськими питаннями, варто вирішувати у відділеннях фінансових установ, а не в телефонному режимі невідомо з ким.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

«допомога» від міжнародної організації обійшлася жительці кременецького району у майже 16 000 гривень
 

Сторінка 119 з 1430

«ПочатокПопередня111112113114115116117118119120НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер