images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


На Теребовлянщині поліцейські затримали чоловіка, який під час суперечки поранив ножем свого гостя

Понеділок, 20 листопада 2023, 13:33


У важкому стані з проникаючим ножовим пораненням до реанімаційного відділення бригада екстреної медичної допомоги госпіталізувала 44-річного жителя Теребовлянської територіальної громади. Травми чоловік отримав під час розпивання спиртних напоїв із сусідами.

На місці події працювала слідчо-оперативна група. За попередньою інформацією, 19 листопада потерпілий разом із двома односельцями розпивав спиртні напої. Між господарем приміщення та одним із гостей виникла суперечка, яка переросла у "криваві" розбірки.

Власник житла схопив кухонний ніж та завдав ним один удар співрозмовнику в область грудей. Другий гість розборонив чоловіків, відібрав холодну зброю та викликав швидку.

Потерпілого у важкому стані доправили до лікарні.

Підозрюваний у скоєному зізнався. Його затримали згідно зі статтею 208 КПК. Вирішується питання про оголошення чоловікові підозри відповідно до статті 121 ККУ та обрання запобіжного заходу. Процесуальне керівництво здійснює Теребовлянська окружна прокуратура. Триває слідство.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

За пропозицію неправомірної вигоди поліцейським жителю Борщівської громади загрожує кримінальна відповідальність

Понеділок, 20 листопада 2023, 13:29


Чоловік пропонував поліцейським 200 євро за непритягнення його до адміністративної відповідальності за керування автомобілем у стані сп’яніння.

Під час несення служби співробітники групи реагування патрульної поліції відділення поліції №1 м.Борщів зупинили за порушення правил дорожнього руху водія автомобіля «Volkswagen Golf». За кермом перебував 40-річний житель громади. Під час спілкування правоохоронці помітили у нього ознаки алкогольного сп’яніння. Інспектори запропонували чоловіку пройти огляд на стан сп’яніння на місці події або проїхати у медзаклад. Проте він відмовився.

Водій запропонував поліцейським 200 євро неправомірної вигоди, аби вони його відпустили і не складали на нього адмінпротокол. Факт корупційного діяння задокументувала слідчо-оперативна група, яку на місце події викликали інспектори.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу – пропозиція надання неправомірної вигоди службовій особі. Санкція статті передбачає покарання від штрафу до 4 років позбавлення волі.

Також чоловіку доведеться сплатити штраф за їзду напідпитку. Поліцейські склали на нього протокол за ст. 130 КУпАП.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Порушення ПДР - причина аварій та травмування людей

Понеділок, 20 листопада 2023, 13:28

Сім дорожньо-транспортних пригод трапилося на дорогах області 17 -19 листопада. У результаті - десятеро людей з тілесними ушкодженнями різного ступеня тяжкості потрапили до лікарні.

На автодорозі Тернопіль-Ланівці близько 8:00 не розминулися вантажівка та легковий автомобіль. При виїзді слідчо-оперативної групи стало відомо, що водій автомобіля "МАЗ 6501" з причепом не врахував дорожньої ситуації та на перехресті допустив зіткнення із "Audi 80". У результаті удару - водія та двох пасажирів з легкового авто госпіталізували до лікарні. Даний факт слідчі внесли в ЄРДР відповідно статті 415 ККУ.

Ще одна автопригода з потерпілими трапилася о 17:30 при в'їзді в село Сидорів Чортківського району. Тринадцятирічний юнак керував мотоциклом "Viper" та допустив зіткнення із зустрічним автомобілем "Mercedes-Benz Citan". Неповнолітнього з тілесними ушкодженнями доправили в хірургічне відділення.

Зареєстрували слідчі і дорожньо-транспортну пригоду в селі Колодне Збаразької громади. О 18:20 водій "Citroen C3" на нерегульованому пішохідному переході збив місцевого жителя 1985 року народження. Чоловіка доправили в травматологічне відділення.

У Кременці близько 19:00 після висадки пасажирів водій автобуса "Паз-32053" здійснив наїзд на одного з них. Під колеса пасажирського транспорту потрапила 46-річна жінка. Її з переломами та іншими ушкодженнями госпіталізували.

Вісімнадцятого листопада близько 9:10 між селом Котівка і Копичинцями водій автомобіля "FORD ESСАРЕ" не впоралася із керуванням, виїхала на смугу зустрічного руху та допустила зіткнення з автомобілем марки "ВАЗ 2109". До лікарні потрапило двоє пасажирів "ВАЗу".

О 17:00 на автодорозі зі сполученням Ікава-Кременець в селі В. Млинівці невідомий автомобіль збив велосипедиста 1957 року народження. Чоловік отримав тілесні ушкодження, але його не госпіталізовували. Встановлюють слідчі особу водія-втікача та звертаються до очевидців даної автопригоди допомогти розшукати порушника.

19 листопада близько 13:50 до лікарні з тілесними ушкодженнями потрапила жителька Шумської громади. Травми вона отримала на власному подвір'ї. Жінка розповіла, що припаркувала автомобіль Citroen Nemo під нахилом. У якийсь момент транспорт почав котитися, а вона спробувала його спинити, впершись руками у капот. Як наслідок - автівка притиснула її ногу до стовпця воріт.

У всіх водіїв взяли зразки крові для перевірки на вміст алкоголю. Тривають перевірки.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

700 тисяч гривень втратили загалом троє жителів області, спокусившись на онлайн-заробітки.

Понеділок, 20 листопада 2023, 13:24

І це лише за минулі вихідні.

У соціальних мережах та телефонних месенджерах поширюється повідомлення про онлайн-заробіток. Мешканцям обіцяють великий дохід за примітивну роботу в мережі. Поліцейські нагадують, це - шахраї.

Невідомі обіцяють чималий дохід за написання коментарів в соціальних мережах, поширення повідомлень, перегляди відео. Також жертвам пропонують викуповувати товар, вкладати гроші до фондових бірж, клеїти конверти, скручувати ручки.., словом, чого тільки не придумують лиш би залізти в чужу кишеню. А люди, як не дивно, ведуться на пропозиції, бо тверезо оцінити ризики ніколи, адже перед очима захмарні прибутки, обіцяні шахраями. Жадібність затьмарює розум.

До співробітників відділення поліції №3 міста Теребовлі надійшло повідомлення від місцевого жителя про те, що невідома особа під приводом надання заробітку заволоділа його грошима в сумі 450 тисяч гривень. Як з’ясувалося, чоловік в телеграм-каналі знайшов оголошення про роботу онлайн. Зв’язався з «роботодавцем». Йому запропонували зареєструватися на сайті і викупляти товар, за який обіцяли повертати непогані відсотки. Відсотки були, от тільки від першої покупки: чоловік вклав 17 тисяч гривень, а на карту йому повернули 22 тисячі. А далі гонитва за заробітком призвела до втрати 450 тисяч гривень.

Інший потерпілий – житель обласного центру на онлайн-заробітках втратив понад 250 тисяч гривень. Чоловікові мали платити за перегляд відео і коментарі, так само, як і тернополянці, котра втратила майже 60 тисяч гривень.

За усіма фактами поліцейські розпочали кримінальні провадження за статтею 190 Кримінального кодексу.

Пропозиція онлайн-заробітку від невідомих – це найпоширеніша схема шахрайства, - вкотре нагадують поліцейські і застерігають громадян не довіряти таким оголошенням та не вестися на сумнівні пропозиції. Якщо вам надійшли подібного змісту повідомлення– не відкривайте їх, видаляйте. У жодному разі не перераховуйте гроші на невідомі рахунки. Обов’язково розкажіть про такий вид афер своїм рідним та знайомим. Подбайте про свою фінансову безпеку та бережіть свої заощадження!

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Поліцейські застерігають: не довіяйте телефонним незнайомцям, які представляються працівниками банків, кіберполіції

Понеділок, 20 листопада 2023, 13:23

Повірила телефонним незнайомцям і втратила понад 13 тисяч гривень жителька Зборівської громади. Із заявою про вчинення щодо неї шахрайських дій жінка звернулася до співробітників відділення поліції №2м.Зборова.

Зі слів потерпілої, спершу до неї зателефонував нібито працівник банку. Співрозмовник повідомив про те, що з її картки намагаються зняти кошти і порадив зателефонувати за номером 3700 і заблокувати картку. Жінка так і зробила. Через деякий час їй знову зателефонували, але вже з іншого номера. На цей раз незнайомець представився працівником кіберполіції та почав розповідати, що з картки жінки хочуть викрасти гроші і їх необхідно перекинути на інший рахунок. За вказівкою співрозмовника, потерпіла зайшла в банківський додаток і перерахувала кошти зі своєї картки на рахунок, який їй продиктували. Після такої трансакції більше ніхто на зв’язок з жінкою не виходив.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Поліцейські вживають оперативно-розшукові заходи для розкриття злочину.

Співробітники поліції вкотре радять жителям краю не довіряти телефонним незнайомцям, які розповідають про проблеми з банківськими картками та лякають втратою коштів. Будь-які операції з платіжною карткою краще проводити особисто у відділенні банку. За жодних обставин не переказуйте ваші кошти на будь-які інші рахунки та рахунки третіх осіб. Не розголошуйте нікому: тризначний номер на звороті картки, пін-код до картки, логін та пароль до інтернет-банкінгу та коди, які надходять вам на телефон.

У випадку підозри шахрайських дій, блокуйте картку та телефонуйте на лінію 102.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Сторінка 120 з 1430

«ПочатокПопередня111112113114115116117118119120НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер