images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Поліцейські розшукують злодіїв, які викрали в Тернополі з автомобіля понад 42 тисячі гривень

Понеділок, 23 січня 2023, 11:44

На автомобілі власниця не виявила жодних ознак злому чи пошкоджень, тому не одразу зрозуміла, що гроші зникли.

Повідомлення про крадіжку з автомобіля надійшло до співробітників Тернопільського райуправління поліції від жительки Чортківського району. Зі слів жінки, вона у справах приїхала до обласного центру. Автомобіль припаркувала поблизу супермаркету на вулиці Романа Купчинського. Заявниця мала необережність залишити гаманець на передньому сидінні автівки. Коли ж повернулася, виявила, що гроші, а це понад 42 тисячі гривень, викрали.

За попередніми даними, зловмисники проникли до автівки шляхом сканування сигналізації.

Слідчі Тернопільського райуправління поліції за даним фактом розпочали кримінальне провадження за ч. 4 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Співробітники кримінальної поліції проводять оперативно-розшукові заходи для розшуку зловмисників, опрацьовують відео з камер спостереження.

Щоб не стати жертвою крадіїв, поліцейські радять подбати про безпеку свого майна. Зловмисники через вікна оглядають салони транспортних засобів щодо наявності цінних речей. Ніколи не залишайте на видних місцях барсетки, гаманці, сумки, телефони. Забирайте їх завжди з собою, навіть, коли виходите на декілька хвилин.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Двоє тернополян втратили великі суми грошей, скориставшись сайтом оголошень

Понеділок, 23 січня 2023, 11:41

Неуважність користувачів сайту оголошень - причина того, що вони втратили усі кошти, які були на банківських картках.

Жертвами шахраїв стали тернополяни. Обоє скористалися сайтом OLX - жінка продавала свій товар, а чоловік планував придбати трактор. І як результат - обоє потрапили на гачок аферистів.

Потерпілі почали переписуватися з потенційними покупцями-продавцями. Жінка у ході розмови отримала посилання на OLX, яке згодом виявилося фейковим. Вона заповнила дані, які вимагалися у посиланні, а також вказала реквізити банківських карток з таємними кодами. Як тільки відправили форму - з її рахунків щезли гроші. У жінки невідомі з двох карток зняли майже 51 тисячу гривень.

Втратив 30 тисяч гривень і покупець трактора. Він здійснив передоплату, а товару так і не отримав. За обома фактами відкриті кримінальні провадження згідно зі статтею 190 ККУ.

Правоохоронці щодня застерігають та наголошують про те, що переходити за сумнівними посиланнями, а тим паче вносити будь-яку особисту інформацію, заборонено. Про це наголошують і адміністратори сайту OLX. Правила покупки-продажу прописані на даній платформі у розділі: Центр підтримки клієнтів: Безпека: Остерігайтеся цих схем шахрайства!

Переписуйтеся з невідомими лише в чаті на офіційному сайті. Не переходьте на сторонні месенджери. Якщо співрозмовник для оплати товару відправляє своє посилання, ігноруйте його, бо воно перекине вас на фальшиву сторінку. Різницю помітити одразу складно: це може бути навіть одна зайва літера в адресі сайту, яка і допоможе шахраям отримати доступ до ваших коштів та особистих даних.

Пам’ятайте, OLX не надсилає SMS або повідомлення у месенджерах – тільки на пошту та в застосунок OLX.

Забудьте про передоплату. Розраховуйтеся лише після того, як оглянули товар! Безпека, уважність та розсудливість допоможуть врятувати ваші гроші або товар.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

У Тернополі з нагоди Дня Соборності України поклали квіти до меморіального комплексу Українських Січових Стрільців

Понеділок, 23 січня 2023, 11:30

22 січня відзначають День Соборності України та річницю проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки.

Цього дня у Тернополі з метою вшанування полеглих Героїв України на Микулинецькому кладовищі біля могили Січових Стрільців відбулися поминальні заходи, а священнослужителі відправили пам’ятний молебень.

Міський голова Тернополя Сергій Надал разом із військовослужбовцями та мешканцями громади поклали квіти до меморіального комплексу Січових Стрільців, які віддали своє життя за збереження незалежної української держави.

«22 січня цього року усі ми визначаємо віхову дату в історії української нації та української державності. У далекому 1919 році у Києві було укладено Акт Злуки. Уперше за багато століть Україна об’єдналася у межах більшості етнічних земель нашого народу. Вперше постала Соборна Україна, якої споконвічно прагнули українці, – зазначає Сергій Надал. – Ідея соборності була й залишається базовою національною цінністю українців. Головне завдання нашого покоління – це відновити соборність України! Звільнити всі українські території від ворожої окупації, вигнати московську нечисть зі святої української землі. Тому маємо всі працювати для потреб фронту. Допомагати синам та дочкам України, які, як і сотню років тому, захищають Соборність та Незалежність України зі зброєю в руках. Маємо бути єдиними. Об’єднаними навколо української армії, навколо наших захисників».

 

Обережно, шахраї: за неіснуюче житло в Буковелі тернополянка сплатила 22 500 гривень

П'ятниця, 20 січня 2023, 12:20


Жінка спочатку перекинула завдаток, а через декілька днів оплатила всю суму за житло. Проте, коли приїхала в Буковель, то будинку за вказаною адресою не виявилося. Потерпіла про факт шахрайства повідомила співробітників поліції.

Як з’ясувалося, тернополянка в одній із соцмереж знайшла оголошення про оренду житла в Букровелі. Зв’язалася з орендодавцем, обговоривши умови перерахувала йому спочатку 9 000 гривень завдатку за бронювання, а потім ще - 13 500 гривень. Коли ж приїхала у Буковель, зрозуміла, що потрапила у шахрайську пастку.

За даним фактом дізнавачі Тернопільського райуправління поліції розпочали кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-розшукові заходи для розкриття злочину.

Поліцейські радять мешканцям області бути обережними та ніколи до перегляду житла не перераховувати жодні кошти. Уважно вивчайте оголошення, шукайте відгуки інших клієнтів в інтернеті. Дізнавайтесь якомога більше деталей про об'єкт: точну адресу, вулицю та номер будинка; поцікавтесь інфраструктурою, що там поблизу є, які магазини, кафе та інше (шахраї зазвичай вагаються з відповіддю, коли запитуєте подробиці); перевірте отриману інформацію на Google карті, чи дійсно там є цей будинок та об'єкти поблизу, подивіться вигляд місцевості на панорамі. Для додаткової безпеки, особливо при бронюванні квартири подобово, попросіть надіслати документи на житло.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Наркопритон виявили правоохоронці у квартирі тернополянина

П'ятниця, 20 січня 2023, 12:18


Впродовж кількох місяців житель Тернополя використовував власне помешкання, як наркопритон. До нього щодня приходили "в гості" невідомі й вживали там наркотики та інші заборонені речовини.

Квартира знаходилася в багатоповерхівці на вулиці Захисників України. Про підозрілих гостей та неприємний запах в під'їзді сусіди повідомили на лінію "102".

У ході санкціонованого обшуку у квартирі оперативники виявили наркотичні речовини та прилади для їх вживання.

Господар каже, що за оренду квартири грошей не брав, а приймав невідомих "за дякую".

У скоєному він зізнався. Вирішується питання про оголошення 33-річному тернополянину підозри відповідно до частини 2 статті 317 ККУ (Організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Зловмисникові загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна. Триває слідство.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Сторінка 413 з 1432

«ПочатокПопередня411412413414415416417418419420НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер