images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Кількість шахрайств та їх жертв зростає шаленими темпами

П'ятниця, 20 січня 2023, 12:15

Величезні суми грошей втрачають мешканці Тернополя та області через власну безпечність та довірливість. Щодня у пастку шахраїв потрапляють як молоді люди, так і пенсіонери.

Шахраї вигадують нові види заробітку і це їм вдається, оскільки більшість людей не перевіряють інформацію, а ведуться на переконання невідомих.

За добу 19 січня в пастку зловмисників потрапили троє власників банківських карток. Загальна сума збитків потерпілих - майже 43 тисячі гривень. Метод шахрайств у всіх випадках ідентичний: зателефонували невідомі, представилися працівниками служби безпеки банку та розповіли "історію" про незаконні операції з їхніми електронними гаманцями.

Жертви додзвонювачів не перевірили інформацію у банку, а вирішили убезпечити кошти телефоном. Як результат - втратили усе, що мали, а це - 18126, 1123 та 23513 гривень.

І лише після того, як власноруч передали кошти зловмисникам, потерпілі звернулися за допомогою до поліції.

Усі факти правоохоронці внесли у ЄРДР згідно зі статтею 190 ККУ - шахрайство. Триває слідство.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Тернопільські спецпризначенці вдосконалювали навики психологічної готовності для виконання службових завдань

П'ятниця, 20 січня 2023, 12:04

Спеціально підготовлений психологами поліції вузькопрофільний тренінг з психологічної підготовки і тактики дій пройшли поліцейські роти поліції особливого призначення Тернопільщини. Цей захід – можливість для вдосконалення професійної майстерності правоохоронців, які неодноразово брали участь у заходах із забезпечення територіальної оборони та правого режиму в умовах воєнного стану, залучалися для оборони і захисту територіальної цілісності держави.

В сучасних умовах проходження служби психологічна готовність є серед ключових у виконанні різного роду бойових завдань, особливо коли потрібно застосовувати чи використовувати силу, зброю або спеціальні засоби - стверджує поліцейська психологиня Алла Круть. Під час занаття поліцейські опрацювали різні ситуативні завдання, що можуть виникати у їх роботі, тренують різні психологічні техніки, які дозволяють сформувати спеціальні навики поведінки, мислення та комунікації. Особливу увагу психологи приділили розвитку згуртованості, взаємної комунікації, дотриманні особистої безпеки та іншим психологічним аспектам тактики дій в екстремальних умовах, які передбачають миттєвих рішень.

З метою визначення певних психологічних якостей поліцейських, курсант 4-го курсу психологічного факультету Харківського Національного університету внутрішніх справ Влада Кунченко, провела психологічні вивчення з використанням сучасної методології. Такі навчання є запорукою якісного, законного і в цілому успішного виконання бойових завдань поліцейськими підрозділів спеціального призначення.

Нагадаємо, що заходи психологічного супроводження особового складу поліції здійснюються в рамках Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, яка має на меті допомогти людям подолати стрес, пов'язаний із війною. Ініціатива реалізується за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

На війні загинув воїн зі Зборівщини Володимир Кімпінський – у громаді Дні жалоби

П'ятниця, 20 січня 2023, 11:50

На війні загинув воїн зі Зборівщини Володимир Кімпінський – у громаді Дні жалоби
У боротьбі за Україну на фронті загинув воїн з села Жабиня Зборівської громади на Тернопільщині Володимир Кімпінський.

Життя Героя обірвалося під час виконання бойового завдання з відбиття агресії рф, повідомили у громаді.

Щоб вшанувати пам’ять загиблого військовослужбовця Кімпінського Володимира Петровича, 20 та 21 січня на території Зборівської міської територіальної громади оголосили Днями жалоби.

На знак скорботи за загиблим забезпечать приспущення прапора України з чорною стрічкою на адміністративних приміщеннях комунальних та державних установ, підприємств.

Читайте також: У Підволочиську зустрінуть тіло полеглого Героя Романа Шептицького

e88b2f495882da7fe8ef8a76153b5d1a.jpg

4e584bd1a2a0ee188ee0a712ebf7f943.jpg

 

У Підволочиську зустрінуть тіло полеглого Героя Романа Шептицького

П'ятниця, 20 січня 2023, 11:49

У Підволочиську зустрінуть тіло полеглого Героя Романа Шептицького
Тіло полеглого на війні воїна  Романа Шептицького сьогодні, 20 січня, зустрінуть у Підволочиську.

П'ятдесятидворічний житель селища Підволочиськ, воїн ЗСУ, стрілець-снайпер 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила Роман Шептицький загинув від отриманих поранень через осколки гранат і мін 14 січня 2023 року під населеним пунктом Опитне поблизу Бахмута.

Зустріч тіла відбудеться о 15:00 годині, повідомили у селищній раді.

Заупокійний парастас розпочнеться сьогодні о 18:00 годині в будинку, де мешкав Роман за адресою: провулок Соломії Крушельницької, 2.

Завтра, 21 січня, об 11:00 год відбудеться похорон.

Жителів громади просять гідно вшанувати своєю присутністю та спільною молитвою добру пам'ять про воїна Романа.

Щирі співчуття рідним і близьким.

Вічна пам’ять Герою!

Нагадаємо, на фронті також обірвалося життя 45-річного військового з Підволочиської громади Андрія Слободяна

 

b15bd0d610d143384f8232b715116c1e_M.jpg

У Бережанах реорганізували два ліцеї: місцеві обурені

П'ятниця, 20 січня 2023, 11:49

У Бережанах реорганізували два ліцеї: місцеві обурені
У Бережанах реорганізували ліцей №3 та ліцей ім. Б. Лепкого.

З двох навчальних закладів утворять один.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні міської ради.

Місцеві мешканці відреагували на це дуже бурхливо та з обуренням. Один з ліцеїв – це колишня гімназія з кількасот літньою історією. У мерії ж запевняють: перейменування закладів освіти відбулося відповідно до чинного законодавства.

"Щоб зберегти автентичність гімназії з понад 200-літньою історією, можливо, доцільно було її перейменувати у Бережанський ліцей "Бережанська гімназія імені Богдана Лепкого". Саме з такою назвою цей заклад вищої освіти був заснований ще у 1898 році, щоправда тоді він був імені імператора Олександра ІІ. І твердо стояти на збереженні гімназії в Бережанах. То й справді наша візитівка", – прокоментувала Світлана Пилипишин.

авп.jpg

 

Сторінка 414 з 1432

«ПочатокПопередня411412413414415416417418419420НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер