images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Тернополянин хотів допомогти подрузі, а як наслідок став жертвою афери

П'ятниця, 20 січня 2023, 11:42

Все більше працівники поліції документують нові факти шахрайств вчиненні щодо мешканців області. Потерпілі повідомляють, що невідомі під різними приводами привласнюють їх готівку, при цьому діють від імені приятелів.

Від такого роду злочину потерпів 49-річний мешканець області. Він розповів, що в одній із соціальних мереж йому надійшло повідомлення від його знайомої. Вона просила позичити 10000 гривень, які вона пообіцяла повернути. Заявник за лічені хвилини перевів кошти й тоді зателефонував до дівчини, однак остання розповіла, що вперше про таке чує. Потерпілий зрозумів, що його ошукали та звернувся за допомогою до правоохоронців.

Відомості про подію працівники поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до статті 190 Кримінального кодексу України.

Поліцейські радять у разі отримання такого повідомлення зателефонувати цій людині і запитати про надсилання подібного прохання. Водночас для уникнення проблем із шахраями необхідно :

  • не надавати особистої інформації на незнайомих сайтах, що стосується паспортних і платіжних даних, номеру телефона, логінів тощо;
  • не робити великих передоплат при покупці в інтернет-магазинах та використовувати післяплату;
  • не користуватися підозрілими сервісами або пропозиціями інших людей, зокрема, щодо швидкого заробітку або кредитів;
  • перевіряти прохання про матеріальну допомогу, навіть якщо вони надходять з акаунтів знайомих людей.
  • встановлювати подвійну аутентифікацію на месенджерах;
  • в разі підозри щодо зламу сторінки – припиняти всі сесії месенджера на всіх пристроях через налаштування.

Якщо ви все-таки потерпіли від рук аферистів, не зволікайте, телефонуйте в поліцію.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Бронзову медаль принесли у скарбничку студентської збірної України на Всесвітній зимовій Універсіаді в Лейк-Плесіді спортсмени з Тернопілля Дмитро Мазурчук та Віталій Гребенюк!

Четвер, 19 січня 2023, 11:14

Бронзову медаль принесли у скарбничку студентської збірної України на Всесвітній зимовій Універсіаді в Лейк-Плесіді спортсмени з Тернопілля Дмитро Мазурчук та Віталій Гребенюк!

Представники лижного двоборства, кременчани Дмитро Мазурчук і Віталій Гребенюк принесли Україні другу медаль на Всесвітній зимовій Універсіаді, що триває цими днями в американському в Лейк-Плесіді! Спортсмени з Тернопілля, які виступають у складі національної студентської збірної, стали бронзовими призерами у командних змаганнях. Зайнявши проміжну третю позицію після стрибків з трампліна (HS 100), завдяки результатам 86,5 і 86 м відповідно, Мазурчук і Гребенюк зуміли зберегти цей здобуток й після лижних перегонів 2x4x1,5 км, поступившись у підсумку на фініші 42,1 секундами суперникам зі США і 34,7 – команді Японії, вибороли «бронзу», - повідомляє НОК України.

 

Дмитро представляє Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського, Віталій - Кременецьку обласну гуманітарно-педагогічну академію імені Тараса Шевченка.

Додамо, що Дмитро Мазурчук та Віталій Гребенюк є випускниками Тернопільської обласної ДЮСШ із зимових видів спорту. На даний час Дмитро є учнем Тернопільської обласної ШВСМ, а Віталій представляє ДЦОП із зимових видів спорту (перший тренер спортсменів, тренер-викладач школи Василь Стрільчук).

У навчальні заклади Чортківщини придбали генератори (ФОТО)

Четвер, 19 січня 2023, 11:12

У навчальні заклади Чортківщини придбали генератори (ФОТО)
У Чортківській громаді придбали генератори для закладів освіти.

Установи забезпечені генераторами на 70%, повідомили у міськраді Чорткова.

«Тепло та світло у навчальних закладах Чортківської громади буде навіть при тривалому відключенні електроенергії. В дитячих садочках, школах та закладах позашкілля вже встановили генератори, котрі забезпечать роботу котельні, де це необхідно, чи комфортне перебування дітей в укриттях», - розповіли у міськраді.

За кошти бюджету громади закупили шість генераторів різної потужності загальною вартістю 317 тисяч гривень, ще вісім Чортківській громаді передали партнери та благодійники.

«Деякі із закладів освіти мають котельні, що можуть працювати без електроенергії, тому там встановили менш потужні генератори, в інших закладах – такі, щоб забезпечити безперебійну роботу котелень та наявність електроенергії. Є декілька навчальних закладів, котрі розташовані близько до об’єктів критичної інфраструктури, там світло не виключають, тому поки генератори там не встановлювали. Також в тих закладах освіти, в котрих опалення залежить від центральної тепломережі, ми ставили генератори меншою потужністю, щоб забезпечити заклад електроенергією», - розповіла начальниця управління освіти, молоді та спорту Людмила Поліщук.

Зокрема генератори встановили у закладах освіти: Чортківська гімназія імені М. Шашкевича – потужність 3,4 Квт (для забезпечення наявності електроенергії в укритті); Чортківська ЗОШ І-ІІІ ступенів №5 – потужність 6,5 Квт (для забезпечення наявності електроенергії в укритті); Чортківська ЗОШ І-ІІІ ступенів №6 – потужність 3 Квт (для забезпечення наявності електроенергії в укритті); Чортківська ЗОШ І-ІІІ ступенів №7 – потужність 3 Квт (для забезпечення наявності електроенергії в укритті); Білівський опорний заклад загальної середньої освіти – потужність 6,8 Квт (для безперебійної роботи котельні та забезпечення електроенергії в укритті); Горішньовигнанський НВК І-ІІІ ступенів – потужність 6,5 Квт (для безперебійної роботи котельні та забезпечення електроенергії в укритті); Чортківська гімназія І-ІІІ ступенів №3 імені Романа Ільяшенка – потужність 6,5 Квт (для безперебійної роботи котельні); Дошкільний навчальний заклад №1 – потужність 6,5 Квт (для безперебійної роботи котельні та забезпечення електроенергії в укритті); ДНЗ №6 – потужність 3 Квт (для безперебійної роботи котельні та забезпечення електроенергії в укритті); ДНЗ №7 – потужність 3 Квт (для забезпечення електроенергії в укритті); ДНЗ №8 – потужність 3,2 Квт (для забезпечення електроенергії в укритті); ДНЗ №9 – потужність 3 Квт (для забезпечення електроенергії в укритті); Палац дітей та юнацтва, на базі котрого діє Пункт Незламності – потужність 6,5 Квт; Дитячо-юнацька спортивна школа – потужність 3 Квт (для забезпечення електроенергії в укритті).

 

Пожежа через вибух у Хоросткові – постраждала жінка

Четвер, 19 січня 2023, 11:11

Пожежа через вибух у Хоросткові – постраждала жінка
У Хоросткові на Чортківщині трапилась пожежа.

Причиною став вибух газоповітряної суміші ввечері, 18 січня. Вогонь охопив приватну господарську будівлю на вулиці Шевченка.

Внаслідок вибуху термічні травми отримала 83-річна власниця будівлі. Потерпілу жінку госпіталізували до Копичинецької лікарні.

«Вибухом зруйновано 10 м.кв зовнішньої стіни будівлі, пошкоджено елементи облицювання внутрішніх стін та перекриття на площі 15 м.кв, покриття на площі 5 м.кв. Полум’ям пошкоджено меблі та речі домашнього вжитку на площі 2 м.кв», - повідомили у ГУ ДСНС України у Тернопільській області.

Відбулися зміни у порядку нарахування компенсації витрат за розміщення внутрішньо переміщених осіб

Середа, 18 січня 2023, 10:27

18 січня на черговому засіданні виконавчого комітету міської ради внесено зміни в рішення виконавчого комітету міської ради від 24.03.2022 №294 «Про затвердження Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану на територію Тернопільської міської територіальної громади».

Нарахування компенсації витрат власникам житла за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб (ВПО) будуть здійснюватися за розміщення ВПО, які перемістились із територій, що є складовою частиною переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією. Зокрема, відтепер буде нараховуватися компенсація витрат за тимчасове розміщення (перебування) ВПО, які перемістилися на територію Тернопільської міської територіальної громади з початку тимчасової окупації території України, що розпочалась ще у 2014 році.

Нагадаємо, З 1 по 5 число місяця у тернопільському Центрі надання адміністративних послуг проводиться прийом документів для компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб у попередньому місяці.

До слова, у Тернополі з березня по грудень компенсацію за тимчасове розміщення ВПО загалом нарахували 5537 власникам житла на загальну суму понад 7,8 млн грн.

Детальніше ознайомитися з порядком подання документів для отримання компенсації можна за посиланням.

 

Сторінка 415 з 1431

«ПочатокПопередня411412413414415416417418419420НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер