images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Броварах розбився гвинтокрил ДСНС: загинули 16 людей, серед них керівництво МВС та двоє дітей (фото 18+)

Середа, 18 січня 2023, 10:23

У Броварах розбився гвинтокрил ДСНС: загинули 16 людей, серед них керівництво МВС та двоє дітей (фото 18+)
Через падіння гвинтокрила поблизу дитячого садка у Броварах попередньо загинули 16 людей.

Про це повідомив голова Національної поліції України Ігор Клименко.

За його словами, в авіакатастрофі загинув міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, державний секретар міністерства Юрій Лубкович та перший заступник міністра Євгеній Єнін.

"У Броварах розбився гвинтокрил ДСНС. Внаслідок авіакатастрофи загинуло керівництво МВС: міністр, перший заступник міністра та державний секретар.
Всього наразі відомо про 16 загиблих, з них 2 дітей. З них 9 перебували на борту гвинтокрила.

22 потерпілих перебувають в лікарні, з яких 10 дітей. На місці працюють всі профільні та спеціалізовані служби. Триває огляд місця події", – йдеться у його дописі у Facebook.

Як розповів у Telegram український журналіст та військовий кореспондент Андрій Цаплієнко, за попередньою версією, причиною катастрофи міг стати туман.

"Гвинтокрил не побачив висотної будівлі і спробував різко набрати висоту, через що, швидше за все, втратив керування. В режимі відключення світла літаковий маячок на даху будинку, ймовірно, не працює", – написав він.

На місці падіння гелікоптера триває рятувальна операція.

Нагадаємо, вранці 18 січня поруч із дитячим садком та житловим будинком у Броварах впав гвинтокрил. Під час трагедії у садку перебували діти та співробітники закладу. На цей момент всіх евакуювали.

пча.jpg

photo_2023-01-18_09-17-00.jpg

photo_2023-01-18_09-31-01.jpg

photo_2023-01-18_09-31-00.jpg

 

В енергосистемі дефіцит потужності – українців просять економити

Вівторок, 17 січня 2023, 12:31

В енергосистемі дефіцит потужності – українців просять економити
В енергосистемі, особливо у ранковий і вечірній піки споживання, зберігається значний дефіцит потужності.

За інформацією НЕК «Укренерго», станом на ранок 17 січня зберігався значний дефіцит потужності в енергосистемі. Це наслідки масованих ракетних та дронових атак по енергетичній інфраструктурі.

До всіх операторів систем розподілу доведені ліміти споживання на всю добу.

«Кожний оператор системи розподілу у своєму регіоні складає графіки планових погодинних відключень, які мають забезпечувати споживання області на рівні доведеного ліміту. Наразі через їх перевищення вже застосовані аварійні відключення у Харківській, Донецькій, Дніпропетровській, Київській, Запорізькій, Кіровоградській областях України», - розповіли в "Укренерго".

Також через несприятливі погодні умови (рвучкий вітер, обледеніння проводів) у центральних регіонах є локальні відключення у мережах операторів систем розподілу, живлення відновлюється.

Споживачів просять розумно використовувати електроенергію, користуватися енергоємними приладами почергово.

 

326090610_708386383974271_2354950222418175636_n.jpg

Загарбники вже наштампували медалей "за взяття Соледара"

Понеділок, 16 січня 2023, 12:50

ФОТО З РОСІЙСЬКИХ ПАБЛІКІВ

Російські загарбники вже наштампували і почали роздавати своїм військовим медалі "за взяття Соледара", попри те, що за українське місто все ще тривають бої.

Джерело: російські пабліки у Telegram, пресслужба власника ПКВ "Вагнер" Євгена Пригожина у Telegram

Дослівно пресслужба Пригожина: "Під час вручення медалей "За взяття Соледара" також був нагороджений і коматурмової групи Айк Гаспарян на псевдо Абрек".

Деталі: Водночас російські пабліки опублікували фото медалі.

Попри те, що росіяни у всіх своїх звітах пишуть про нібито "асвабаждєніє" українських міст, на медалі вказано "за взяття Соледара".

Українська влада наголошує, що за місто Соледар Донецької області тривають бої, незважаючи на заяву Міноборони Росії про нібито захоплення міста.

ІРИНА БАЛАЧУК

 

Українські військові прибули в США навчатися на Patriot - ЗМІ

Понеділок, 16 січня 2023, 12:45

ІЛЮСТРАТИВНЕ ФОТО, GETTY IMAGES

Близько сотні українських військових, які навчатимуться на операторів та обслугу систем протиповітряної оборони Patriot, вже прибули на базу в Оклахомі.

Як пише "Європейська правда", про це заявила спецкореспондентка американського Fox News.

Ліз Фріден опублікувала відео літака, який, за її словами - борт з українськими військовими, що приземляється в аеропорту Форт Сілл.


Нагадаємо, у Пентагоні офіційно підтверджували, що навчання українських операторів ЗРК Patriot мають початися цього тижня. На цьому етапі навчання пройдуть від 90 до 100 українських військових, які будуть операторами або будуть займатися обслуговуванням систем. Підготовка триватиме кілька місяців.

Передачу Україні першої системи Patriot Вашингтон анонсував 21 грудня у рамках чергового пакету військової допомоги. Після того Німеччина також пообіцяла надати Україні Patriot.

Поліцейські радять: здійснюючи покупки через інтернет, оплачуйте товар лише після отримання

Понеділок, 16 січня 2023, 12:43

Черговий факт шахрайства, пов'язаний з купівлею товару через мережу, задокументували співробітники Теребовлянського відділення поліції.

Як встановили правоохоронці, потерпілий, 37-річний житель Теребовлянської громади, хотів придбати шини до автомобіля. Оголошення з товаром знайшов на одному із сайтів. Зв’язався з продавцем, який одразу висунув умову – відправить шини лише після повної оплати. Потерпілий повірив і перерахував на картку незнайомця 5 000 гривень.

Псевдопродавець навіть скинув експрес-накладну нібито з відправленим товаром. Проте, коли заявник прийшов на пошту, виявилося, що ніякої посилки на його ім’я не надходило. Покупець знову намагався зв’язатися з продавцем, однак той вимкнув свій телефон.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Тривають заходи для розкриття злочину.

Поліцейські радять жителям області проявляти пильність при купівлі товарів через мережу. Головне правило покупок в інтернеті – передоплату вносьте тільки перевірним продавцям, з іншими оплачуйте товар після отримання.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

поліцейські радять: здійснюючи покупки через інтернет, оплачуйте товар лише після отримання
 

Сторінка 416 з 1431

«ПочатокПопередня411412413414415416417418419420НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер