images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Тернополі мобільні спеціалізовані укриття – у належному санітарному стані та регулярно прибираються

Середа, 11 січня 2023, 11:10

Десять мобільних спеціалізованих укриттів встановлено у Тернополі поблизу зупинок громадського транспорту, де спостерігається велика кількість людей та поряд немає захисних споруд. Тут громадяни можуть перебувати під час повітряної небезпеки.

Як повідомляють в управлінні житлово-комунального господарства, усі укриття у належному санітарному стані та регулярно прибираються. Прибирання цих об’єктів здійснюють працівники ТОВ «Техно-Буд-Центр» та комунальне підприємство «Міськшляхрембуд» відповідно до закріплених територій та мікрорайонів. Мобільні укриття беруть живлення від зовнішнього освітлення, відтак подача електроенергії відбувається відповідно до графіка на тиждень, який складають фахівці ВАТ «Тернопільобленерго».

Відповідальні працівники щоденно прибирають укриття, однак несвідомі громадяни засмічують місця мобільних сховищ, розпиваючи там спиртні напої та залишаючи безлад. Так, на жаль, невідомі також пошкодили електропроводи та викрали елементи електрообладнання з мобільного укриття, що на вул. Романа Купчинського.

Звертаємось із проханням до мешканців, дбайливо ставитися до майна міста та громади, а у випадку виявлення порушників – повідомляти правоохоронні органи.

Переглянути місця розташування захисних споруд, що розміщені найближче до вашого місця перебування чи проживання, можна на інтерактивній карті захисних споруд(у розділі Е-сервіси).

Також інформація є у мобільному додатку «е-Тернопіль», який доступний для завантаження користувачам Android та iOS.

 

У Німеччині знайшли дерев’яну "криницю бажань" віком 3000 років

Вівторок, 10 січня 2023, 14:11

У Баварії археологи знайшли дерев’яну криницю з прикрасами всередині. Колись вона мала ритуальне значення і була своєрідною "криницею бажань".

Про це пише Archaeologie Online.

Знахідку виявили в місті Гермерінг у Баварії під час будівельних робіт. Її вік оцінюють приблизно у 3000 років, тобто вона була закладена під час бронзової доби в III - I тисячоліття до нашої ери.

Глибина криниці сягає близько 5 м. Всередині неї виявили прикраси та посуд: 26 бронзових шпильок для одягу, браслет, дві металеві спіралі, зуб тварини, бурштинове намисто і понад 70 керамічних посудин.

Фото: Marcus Guckenbiehl

За словами археологів, ці коштовні предмети не були предметами повсякденного життя. Стан, коли їх виявили на дні колодязя, свідчить про те, що їх обережно опускали у воду, а не кидали.

Фото: Marcus Guckenbiehl
Фото: Marcus Guckenbiehl

Вчені припускають, що люди вірили в "колодязь бажань" заради гарного врожаю. Свою гіпотезу вони пояснюють тим, що в той час, коли колодязь використовувався, рівень ґрунтових вод значно впав, що призвело до тривалої посухи та низького врожаю для сусідніх громад.

Раніше на Львівщині археологи знайшли житло слов’ян XI сторіччя.

Анастасія Поя

"Нова пошта" відкрила у Варшаві перше вантажне відділення

Вівторок, 10 січня 2023, 13:58

Логістична компанія "Нова пошта" відкрила у Варшаві перше вантажне відділення Nova Post, яке приймає відправлення до 1000 кг.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

"З вантажного відділення можна відправити як великі валізи із особистими речами, так і великогабаритну техніку у фабричному пакуванні, як-от нові генератори, акумулятори, зарядні станції без мита та податку на розмитнення, а доставку замовити до будь-якого вантажного відділення "Нової пошти" в Україні або ж на адресу отримувача", - йдеться у повідомленні.

Вантажне відділення Nova Post 01/1 у Варшаві працює щодня за адресою: Jana Olbrachta, 94, 01-102, Warszawa.

При цьому строк доставки вантажів такий, як і для посилок - від 5 днів.

Загалом у 2022 році "Нова пошта" за 3 місяці відкрила у Польщі 18 власних відділень у найбільших польських містах: 6 відділень Nova Post у Варшаві, по  2 відділення у Кракові, Любліні, Гданську, Вроцлаві, Познані та по одному - у Жешуві та Лодзі.

Адреси та графік роботи відділень Nova Post в Польщі - за посиланням.

ОЛЕКСІЙ ПАВЛИШ

 

Митрополит УПЦ МП постане перед судом: загрожує до 8 років – СБУ

Вівторок, 10 січня 2023, 13:53

ІОНАФАН. ФОТО З САЙТУ ЄПАРХІЇ УПЦ МП

Служба безпеки України заявляє, що зібрала беззаперечні докази вини очільника єпархії УПЦ МП у Вінницькій області Іонафана у публічному виправданні російської збройної агресії проти України.

Джерело: пресслужба СБУ

Деталі: Повідомляється, що обвинувальний акт направлено до суду (Тульчинський районний суд Вінницької області -ред.).

За матеріалами СБУ митрополиту загрожує реальний термін покарання – до 8 років позбавлення волі.

За даними слідства, митрополит УПЦ МП Тульчинський і Брацлавський Іонафан – в миру Анатолій Єлецьких - поширював серед вірян пропагандистські листівки, де закликав до захоплення влади та зміни меж державного кордону України.

Також на одному із сайтів РПЦ він розміщував публікації на підтримку російських окупантів та їхніх воєнних злочинів.

Під час обшуків за місцем його проживання та у релігійних спорудах правоохоронці виявили: комп’ютерну техніку та мобільні телефони із доказами злочинних дій, прокремлівські агітки та літературу.

 

Ініційована СБУ експертиза вилучених матеріалів підтвердила факти незаконної діяльності єпископа.

Дії фігуранта кваліфіковано за чотирма статтями Кримінального кодексу України.

Передісторія:

На Тернопільщині пішоходи ігнорують правила дорожнього руху і стають жертвами автопригод

Вівторок, 10 січня 2023, 13:09

Три автопригоди за один день зареєстрували поліцейські 9 січня. У всіх жертвами стали пішоходи-порушники.

У селі Криве Скалатської територіальної громади під колеса автомобіля Volkswagen Touran потрапив житель Скалата, 1945 року народження. Чоловік близько 6:55 переходив дорогу за межами пішохідного переходу. Неосвітлена дорога, темний одяг та порушення правил дорожнього руху завершилися  летально для пенсіонера. Від отриманих травм він загинув на місці ДТП.

Ще одну аварію з пішоходом зареєстрували працівники поліції у Кременці. 86-річний чоловік потрапив під колеса Volkswagen Passat, коли намагався перейти дорогу у забороненому місці. Потерпілого з переломами та іншими тілесними ушкодженнями госпіталізували у травматологічне відділення.

О 17:30 у Тернополі водій Hyundai Sonat на вулиці Микулинецькій збив перехожого. Черговою жертвою аварії знову став пенсіонер - тернополянин, 1953 року народження.

Чоловік вирішив перейти дорогу за межами пішохідного переходу. Порушення правил дорожнього руху стали причиною переломів та тілесних ушкоджень.

У всіх учасників автопригод взяли зразки крові для перевірки на вміст алкоголю. Дані факти внесені в ЄРДР згідно з частиною 1 та 2 статті 286 ККУ. Триває слідство.

Поліцейські нагадують, що учасниками дорожнього руху є не лише водії, а й пасажири, пішоходи, велосипедисти. Проте часто пішоходи забувають про це і ставляться до питання безпеки дорожнього руху несерйозно. Наслідки такого відношення до правил дорожнього руху бувають незворотними та трагічними.

Пам'ятайте, що пішоходам заборонено виходити на проїзну частину, не переконавшись, що для нього і для інших учасників руху немає небезпеки. Крім цього, пішоходам заборонено зненацька вибігати на дорогу. Переходити проїжджу частину у недозволеному місці чи йти нею пішоходи також не можуть. Це може спровокувати дорожньо-транспортні пригоди.

Найчастіше причиною дорожньо-транспортних пригод стають необачність або поспіх учасників дорожнього руху. Тому і водіям, і пішоходам потрібно бути уважними та не ризикувати своїм життям та життям інших людей.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

 

на тернопільщині пішоходи ігнорують правила дорожнього руху і стають жертвами автопригод
 

Сторінка 417 з 1427

«ПочатокПопередня411412413414415416417418419420НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер