images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


На Збаражчині водій намагався дати патрульним 500 доларів хабаря

Четвер, 12 січня 2023, 13:01

Фото ілюстративнеФото ілюстративне
Житель Збаразької громади хотів уникнути відповідальності за нетверезу їзду.

23-річного водія автомобіля "Ланос" зупинили за порушення правил дорожнього руху. Спілкуючись з кермувальником, патрульні помітили у нього ознаки сп'яніння.

Молодик, аби залагодити питання, запропонував їм 500 доларів, повідомляють в ГУ НП.

На порушника склали адмінпротокол за керування транспортом у стані алкогольного сп’яніння. Автомобіль забрали на арештмайданчик.

Факт пропозиції неправомірної вигоди задокументувала слідчо-оперативна група. Чоловіку загрожує штраф, або обмеження чи позбавлення волі на строк від 2 до 4 років.

 

В окупованому Маріуполі росіяни знесли історичний будинок з годинником

Четвер, 12 січня 2023, 12:17

В окупованому й поруйнованому Маріуполі Донецької області окупанти знищили історичну пам’ятку відому як "Будинок з годинником".

Джерело: радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram

Пряма мова: "Будинок з годинником", який є історичною пам’яткою, де знаходилась майстерня світового генія монументального мистецтва Арнаутова - знесено.

З початку демонтажу окупанти волали, що це не знесення, а реконструкція. Ось вона - реконструкція від окупантів. В нуль. В труху. Так екскаваторами після бобм нищать всю справжню історію Маріуполя.

Деталі: Андрющенко також поділився знімком зруйнованої будівлі.

Будинок з годинником - історична будівля, де працював відомий художник-монументаліст Віктор Арнаутов.

Мозаїки Арнаутова у США визнано історико-культурною спадщиною США, але у Маріуполі окупанти знесли будівлю з унікальною мозаїкою архітектора.

             Дім до вторгнення

ФОТО: МАРІУПОЛЬСЬКА МІСЬКРАДА

АЛЬОНА МАЗУРЕНКО 


Поліцейські застерігають: шахраї виманюють гроші під приводом здачі квартир в оренду

Четвер, 12 січня 2023, 12:06

У шахрайську пастку потрапила 50-річна мешканка Херсонської області. Жінка хотіла винайняти квартиру в Тернополі і перерахувала незнайомцеві 6 000 гривень.

Як встановили правоохоронці, потерпіла, перебуваючи за кордоном, на одному із сайтів знайшла оголошення про здачу квартири центрі Тернополя. Зв’язалась з орендодавцем. Він почав розповідати їй, що працює в правоохоронних органах і вона може не хвилюватися та перекинути йому завдаток за житло. Для переконливості скинув жінці сфотографовану копію нібито свого паспорта. Потерпіла повірила і перерахувала на банківську картку афеста 6 000 гривень. Після цього зловмисник вимкнув свій телефон і більше на зв’язок не виходив.

За даним фактом поліцейські розпочали кримінальне провадження за статтею 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-розшукові заходи для розкриття злочину.

Поліцеські з'ясували, що шахрай використав чужі документи, які вважалися втраченими.

Правоохоронці радять: не переказуйте гроші за житло наперед. Розраховуйтесь за квартиру лише після того, як прибудете на місце і переконаєтесь, що вона наявна і готова до заселення.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

поліцейські застерігають: шахраї виманюють гроші під приводом здачі квартир в оренду
 

За незаконне зберігання зброї жителю Чортківського району загрожує до 7 років позбавлення волі

Четвер, 12 січня 2023, 11:59

Кілька одиниць вогнепальної зброї та боєприпаси виявили працівники карного розшуку Чортківського райвідділу поліції у будинку 52-річного жителя Копичинецької громади. Правоохоронці встановлюють звідки чоловік взяв заборонені предмети та з якою метою зберігав.

До співробітників карного розшуку надійшла інформація про можливе зберігання жителем Копичинецької громади зброї без відповідних дозвільних документів.

У ході санкціонованого обшуку за місцем проживання фігуранта правоохоронці виявили бойовий револьвер системи «Наган», карабін, дві мисливські рушниці, предмет ззовні схожий на бойову гранату Ф-1 та майже 80 предметів ззовні схожих на боєприпаси до вогнепальної зброї та гладкоствольної зброї.

Речові докази вилучили та направили на експертизу до Тернопільського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

за незаконне зберігання зброї жителю чортківського району загрожує до 7 років позбавлення волі

Аферист обшахраював тернополянина на чималу суму

Четвер, 12 січня 2023, 11:58

Черговий факт шахрайства задокументували працівники Тернопільського районного управління поліції. Чоловік повірив додзвонювачу та перерахував майже 20 000 гривень.

Як розповів потерпілий, на мобільний зателефонував шахрай в голосі якого він впізнав свого приятеля. Шахрай розповів, що йому терміново необхідна готівка, адже він потрапив в ДТП. Потерпілий одразу погодився на за лічені хвилини здійснив дві транзакції на загальну суму 19700 гривень. Вже згодом він збагнув, що його ошукали. Тернополянин телефонував до друга уточнити чи все добре, однак почув, що приятель ні в яку автопригоду не потравляв. Тож звернувся за допомогою до правоохоронців.

Відомості про подію внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Поліцейські звертаються до мешканців Тернопільщини з проханням не довіряти невідомим. Незважаючи на те яку вам повідомляють інформацію, необхідно переконатися в її достовірності. Адже завдяки поспішним рішенням, ви можете втратити гроші.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Сторінка 418 з 1431

«ПочатокПопередня411412413414415416417418419420НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер