images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Аферист обшахраював тернополянина на чималу суму

Четвер, 12 січня 2023, 11:58

Черговий факт шахрайства задокументували працівники Тернопільського районного управління поліції. Чоловік повірив додзвонювачу та перерахував майже 20 000 гривень.

Як розповів потерпілий, на мобільний зателефонував шахрай в голосі якого він впізнав свого приятеля. Шахрай розповів, що йому терміново необхідна готівка, адже він потрапив в ДТП. Потерпілий одразу погодився на за лічені хвилини здійснив дві транзакції на загальну суму 19700 гривень. Вже згодом він збагнув, що його ошукали. Тернополянин телефонував до друга уточнити чи все добре, однак почув, що приятель ні в яку автопригоду не потравляв. Тож звернувся за допомогою до правоохоронців.

Відомості про подію внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Поліцейські звертаються до мешканців Тернопільщини з проханням не довіряти невідомим. Незважаючи на те яку вам повідомляють інформацію, необхідно переконатися в її достовірності. Адже завдяки поспішним рішенням, ви можете втратити гроші.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

У Тернополі в ДТП один водій загинув, а інший отримав травми

Четвер, 12 січня 2023, 11:51


Дорожньо-транспортна пригода з потерпілими трапилася 11 січня близько 19:00. У Тернополі на вулиці Степана Будного зіткнулися три автомобілі.

На місце пригоди виїжджала слідчо-оперативна група та лікарі екстреної швидкої допомоги.

За попередньою інформацією, водій автомобіля BMW виїхав на смугу зустрічного руху та врізався в ВАЗ-21099 та Mercedes-Benz Atego. В результаті удару, 31-річний кермувальник BMW загинув на місці аварії. Кермувальника ВАЗу з переломами та травмами госпіталізували в реанімаційне відділення. Третій водій за меддопомогою не звертався.

В учасників автопригодивідібрали зразки крові для перевірки на вміст алкоголю. Триває розслідування згідно із частиною 2 статті 286 ККУ.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

у тернополі в дтп один водій загинув, а інший отримав травми

Польща передасть Україні роту танків Leopard 2

Середа, 11 січня 2023, 14:21

Президент Польщі Анджей Дуда під час візиту до Львова заявив, що Київ отримає від Варшави "роту танків" Leopard 2 в межах міжнародної коаліції.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на PAP.

За словами Дуди, Польща ухвалила рішення про передачу Україні роти танків Leopard (вочевидь, ідеться про десять танків), але "в межах міжнародної коаліції".

Наразі не зрозуміло, яку саме міжнародну коаліцію мав на увазі польський президент. Раніше у вівторок у Німеччині (дозвіл якої потрібен для реекспорту Leopard 2) заявляли, що не отримували відповідних запитів від союзників.

Довідково: До складу танкової роти входять 10 танків: управління (1 танк) і 3 взводи (по 3 танки в кожному).

Доповнюється...

 

Тисячі рейсів у США затримані чи скасовані через збій у ключовій системі Notam

Середа, 11 січня 2023, 12:34

У середу американський авіарегулятор зупинив польоти по всій країні після збою у роботі ключової системи оповіщення пілотів Notam.

Про це повідомляє Bloomberg.

Регулятор наказав всім авіакомпаніям затримати вильоти на кілька годин, "щоб дозволити агентству перевірити цілісність інформації про польоти і безпеку". Збій стався через проблеми з системою оповіщення повітряних місій, або Notam, яка передає термінову інформацію, необхідну для виконання польотів.

Система Notam надає авіакомпаніям безпекову інформацію в режимі реального часу для планування польотів. Інформація, що передається в Notam, може бути як базовою, наприклад, про погоду в аеропорту та активні руліжні доріжки, так і більш складною, наприклад, про тимчасове закриття повітряного простору у зв'язку з космічним запуском.

Федеральне агентство цивільної авіації заявило, що вильоти відновлюються в аеропортах Атланти і Ньюарка, штат Нью-Джерсі, через перевантаженість повітряного руху в цих районах, а рейси в інших аеропортах відновляться близько 16 години за Києвом. Не було жодних ознак того, що комп'ютерний збій вплинув на здатність Федеральним агентством цивільної авіації (FAA) відстежувати і направляти літаки.

Збій в роботі системи є одним з найбільш значних за останні десятиліття для FAA. Президент США Джо Байден був проінформований про ситуацію. Він розпорядився провести повне розслідування, але наразі "немає жодних доказів кібератаки", а причина збою невідома.

Проблеми в роботі комп'ютерної системи сповіщень для пілотів та авіакомпаній з’явилися пізно ввечері у вівторок, а вранці у середу вона була повністю виведена з ладу. З вівторка пасажири, які мали летіти внутрішніми рейсами, почали повідомляти про затримки в соціальних мережах, а United Airlines заявила, що тимчасово призупинить польоти в усі пункти призначення.

Український актор Дмитро Лінартович отримав важке поранення у Соледарі

Середа, 11 січня 2023, 11:54

Актор кіно, театру та дубляжу Дмитро Лінартович, який наразі є військовослужбовцем Збройних сил України, отримав поранення у боях за Соледар.

Про це повідомили на сторінці фільму "Обмін" у Facebook, у якому Лінартович зіграв одну з головних ролей.

"Дмитро Лінартович-виконавець ролі "Моцарта". Друзі! Наш Дмитро отримав важке поранення у боях за Соледар. Розвідник 46 ОДШБ. Потрібна допомога", – йдеться у повідомленні.

За інформацією його батька, актора та режисера Костянтина Лінартовича, Дмитро отримав важку контузію та осколкове поранення. Наразі він перебуває на лікуванні.

Дмитро Лінартович-виконавець ролі «Моцарт». Друзі! Наш Дмитро отримав важке поранення у боях за Соледар.
Розвідник 46 ОДШБ. Потрібна допомога.

Номер картки Діми

Ещё

Пізніше на сторінці Лінартовича з'явилося відео з його евакуації під час поранення. "Вітаю, друзі. Я український актор Дмитро Лінартович. В Соледарі. 300-й. Пам'ятайте, що ми на богом даній землі, нас ніколи не зламати. Ми перемагаємо. Слава Україні!" – каже важкопоранений актор на камеру.

Марія Кабацій

 

Сторінка 419 з 1432

«ПочатокПопередня411412413414415416417418419420НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер