images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


До Києва прибули мери чотирьох європейських столиць

Середа, 11 січня 2023, 11:42

СКРИНШОТ

У Києві з візитом перебувають мери чотирьох європейських столиць – Варшави, Праги, Братислави і Будапешта.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє польський телеканал Polsat News.

Деталі візиту мерів до української столиці поки що не відомі.

Як зазначає телеканал, це перший візит варшавського мера Рафала Тшасковського до Києва після початку війни.

Мер Варшави відвідав українську столицю за кілька днів до початку війни. 15 лютого 2022 року Тшасковський у супроводі мера Праги Зденека Гржиба від імені Пакту вільних міст вирушив на зустріч з мером Києва Віталієм Кличком.

"Ми також тут, щоб показати, що ми готові допомогти. Якщо щось трапиться, ми координуємо свої дії з іншими органами місцевого самоврядування, тому зможемо допомогти органам місцевого самоврядування на сході Польщі (у разі необхідності)", - заявив тоді мер Варшави.

Під час цього візиту Київ отримав офіційне запрошення приєднатися до Пакту вільних міст.

 

Зеленський приїхав до Львова

Середа, 11 січня 2023, 11:26

ВОЛОДИМИР ЗЕЛЕНСЬКИЙ, СКРИНШОТ

Президент Володимир Зеленський розпочав візит до Львова.

Джерело: Зеленський у Telegram

Пряма мова Зеленського: "Розпочав свій візит до Львова з найважливішого – вшанування пам'яті українських воїнів. Слава всім, хто віддав життя за нашу свободу і незалежність нашої держави! Слава Україні!"

Деталі: Під час робочої поїздки на Львівщину Зеленський провів координаційну нараду щодо стану забезпечення охорони державного кордону та актуальної безпекової ситуації у північно-західних областях України.

Зокрема, йшлося про оперативну обстановку на кордоні з Республікою Білорусь. Крім того, було заслухано інформацію про контрдиверсійні заходи на відповідних територіях.


Оперативники Тернополя розшукали викрадачів гуманітарки

Середа, 11 січня 2023, 11:17

Впродовж кількох днів працівники Тернопільського районного управління поліції встановлювали місцеперебування двох чоловіків, причетних до крадіжки.

Про злочин на лінію "102" ще 31 грудня повідомили працівники Благодійного фонду "Карітас". За словами керівника, на територію фонду близько опівдня зайшло двоє невідомих. Чоловіки переконалися, що їх ніхто не бачить, й проникли до одного із наметів, в якому зберігалася гуманітарна допомога.

Зловмисники взяли звідти три коробки і почали тікати. Саме в цей час їх помітив працівник фонду та викликав поліцію. За словами потерпілих, злодії взяли 8 упаковок з памперсами та засоби гігієни для людей з обмеженими можливостями.

Проведеними оперативно-розшуковими заходами працівники поліції встановили особи підозрюваних - це тернополяни, 1989 та 1991 років народження. Жоден з них раніше в поле зору поліції не потрапляв. Чоловіки у скоєному зізналися, а чуже повернули.

За скоєне обидвоє відповідатимуть у суді згідно із частною 4 статті 185 ККУ - крадіжка, вчинена в умовах воєнного. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

500 американських доларів пропонував поліцейським житель Збаразької громади за вирішення проблем через нетверезу їзду

Середа, 11 січня 2023, 11:16

Після того, як на молодика було складено адмінпротокол за керування транспортом у стані алкогольного сп’яніння – стаття 130 КУпАП і машину доправлено на арешт майданчик,- водій не полишав спроб вирішити питання хабарем.

23-річного водія автомобіля Ланос – жителя одного з сіл Збаразької громади співробітники сектору реагування патрульної поліції зупинили за порушення правил дорожнього руху. Спілкуючись, поліцейські помітили, що водій нетверезий. Молодик, аби залагодити питання, запропонував патрульним 500 американських доларів. Слідчо-оперативна група задокументувала факт пропозиції неправомірної вигоди.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу - пропозиція неправомірної вигоди службовій особі. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Поліцейські встановили зловмисника, котрий розмальовував фасади будівель посиланням на телеграм-канал зі збуту наркотичних речовин

Середа, 11 січня 2023, 11:15


До дільничного офіцера поліції Тернопільського райуправління Михайла Філюка надійшло звернення від приватного підприємця про те, що невідома особа розмалювала фасад будівлі. Поліцейський, обстеживши територію, побачив, що ідентичні написи нанесені на стіни інших будинків, паркани, під’їзди. З’ясувалося, «творчість» незнайомця – це адреса телеграм- каналу, який займається збутом наркотичних речовин.

Зловмисника встановили. Ним виявився житель обласного центру, 1984 року народження. Дільничні склали на чоловіка адміністративний протокол за статтею 152 КУпАП - порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів.

Також зловмисником зацікавилися оперативники підрозділу поліції з протидії наркозлочинності, адже чоловік може бути причетний до реалізації наркотичних речовин.

Правоохоронці звертаються до жителів області повідомляти на лінію 102, якщо на фасадах будинків, гаражних приміщень, огорожах ви помітили якісь написи чи малюнки. Таким чином «рекламують» свій товар торговці наркотиками.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

 

поліцейські встановили зловмисника, котрий розмальовував фасади будівель посиланням на  телеграм-канал зі збуту наркотичних речовин
поліцейські встановили зловмисника, котрий розмальовував фасади будівель посиланням на  телеграм-канал зі збуту наркотичних речовин
поліцейські встановили зловмисника, котрий розмальовував фасади будівель посиланням на  телеграм-канал зі збуту наркотичних речовин
 

Сторінка 420 з 1432

«ПочатокПопередня411412413414415416417418419420НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер