images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


"Укренерго" через ракетні обстріли оголосило про надзвичайну ситуацію

П'ятниця, 16 грудня 2022, 11:27

У п’ятницю внаслідок масованих ракетних обстрілів з боку РФ по електроенергетичній інфраструктурі України відбулася втрата понад 50% споживання об’єднаної енергосистеми країни.

Про це заявили в "Укренерго".

Це визначає настання режиму системної аварії, пояснили в компанії.

"При цьому, відповідно до Правил ринку (Розділ 9 пп. 9.1.2), повідомляємо про настання надзвичайної ситуації, починаючи з розрахункового періоду з 09:00 16.12.2022 року", - йдеться у заяві.

Нагадаємо:

У зв’язку з пошкодженнями російськими ракетами енергетичних об’єктів в декількох областях України по всій країні вводяться аварійні відключення світла.

ОЛЕКСІЙ ПАВЛИШ

Економічна правда

 

Дешевий товар онлайн найчастіше пропонують аферисти: поліцейські застерігають від подібних злочинів

П'ятниця, 16 грудня 2022, 11:18


«Техніка по ціні конфіскату» – саме таке оголошення зацікавило мешканця міста Монастириська, бо саме шукав в мережі дешевий ноутбук. Однак заробив лише аферист, який розмістив пост у соцмережі.

Чоловік вибрав модель та зателефонував за вказаним в оголошені номером. Продавець захотів передоплату, ще й сам зазначив, що зараз в Інтернеті багато афер, тому він має перестрахуватися. Покупець погодилася оплатити товар і перевів на невідомий рахунок 8 тисяч гривень.

На цьому торги скінчилися. Хитрий шахрай навіть вислав номер накладної, яка виявилася недійсною. Номер його перестав відповідати й зник з мережі, як і оголошення. Бажаний товар потерпілий так і не отримав.

За фактом шахрайства поліцейські розпочали кримінальне провадження, особу зловмисника встановлюють.

Працівники поліції вкотре нагадують: торгуючи чи купуючи у мережі, будьте особливо пильними! Не поспішайте оплачувати товар, сподіваючись на чесність продавця. Читайте відгуки інших клієнтів про нього, просіть вислати детальні фото і відео на телефон. Шахраї створюють оголошення з неіснуючим товаром, тому підтвердити його наявність не мають можливості.

Перевіряйте номер телефону на сайті Кіберполіції у розділі https://cyberpolice.gov.ua/stopfraud/

І найголовніше – оплачуйте товар після його отримання, або ж відправляйте невелику суму завдатку.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Двох злодіїв-гастролерів затримали поліціянти Тернопільщини

П'ятниця, 16 грудня 2022, 11:17


Позбавлення волі на строк від семи до десяти років загрожує двом переселенцям. Чоловіків на гарячому затримали працівники поліції №5 Підволочиська.

15 грудня двох невідомих у багатоквартирному будинку Підволочиська з сумками побачили місцеві мешканці. Чоловіки втекли, а потерпілі викликали поліцію. Злодії з підвального приміщення забрали інструменти та одяг.

Проведеними оперативно-розшуковими заходами слідчі встановили місцеперебування злодіїв. Останні саме сідали у потяг, який прямував у напрямку Львова. Їх затримали відповідно до статті 208 КПК.

Підозрювані - жителі Харківської та Луганської областей. Чоловіки уже неодноразово притягувалися до відповідальності за майнові злочини. Під час війни вони, як переселенці, "гастролювали" Київською та Вінницькою областями. Після грабунку у Тернополі планували їхати до Львова.

Дуету злодіїв уже оголосили підозру згідно із частиною 4 статті 186 ККУ. Їх перевіряють на причетність до інших злочинів, оскільки при обшуку у чоловіків вилучили чужі речі. Триває слідство.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

двох злодіїв-гастролерів затримали поліціянти тернопільщини
 

19-річного тернополянина поліцейські підозрюють у скоєнні крадіжки двох велосипедів

П'ятниця, 16 грудня 2022, 11:15


Зловмисник поцупив з під’їзду будинку чужі двоколісники.

До співробітників Тернопільського райуправління поліції із заявою звернулася жителька обласного центру. Жінка повідомила, що хтось викрав два її велосипеди, які були прив’язані тросом до перил сходів у під’їзді.

Виїхавши на місце події поліцейські встановили, що зловмисник перерізав кріплення і таким чином заволодів майном потерпілої. Вартість краденого встановлюється.

У ході оперативних заходів співробітники карного розшуку встановили особу крадія. Ним виявися тернополянин, 2003 року народження. Зловмисник у скоєному зізнався. Вирішується питання про оголошення йому підозри за частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

19-річного тернополянина поліцейські підозрюють у скоєнні крадіжки двох велосипедів

У Тернополі без світла працюють 225 закладів торгівлі та сфери послуг

П'ятниця, 16 грудня 2022, 11:14

У Тернополі 225 закладів торгівлі та сфери послуг працюють без світла. Усіх їх можна переглянути у розділі «Мапа закладів, що працює без світла» у додатку «е-Тернопіль» або на інтерактивній мапі.

Враховуючи ракетні атаки та екстрені аварійні вимкнення електроенергії радимо мешканцям переглянути карту та отримати інформацію про найближчі магазини, аптеки, ветклініки тощо, щоб у разі потреби мати усю необхідну інформацію.

Зокрема, на карту нанесено дані про:

  • Магазинів – 113
  • Супермаркетів – 5
  • Аптек – 12
  • Стоматологій – 6
  • Зоомагазинів – 11
  • Закладів харчування- 51
  • Салони краси/барбершопи – 15
  • Ветклініки  - 2
  • СТО -2
  • АЗС – 7

Увага! Щоб мати актуальні дані на "Мапі закладів", необхідно оновити додаток «е-Тернопіль». Завантаження та/або оновлення доступне за посиланнями на Android та на iOS.

Звертаємось до тернополян, якщо ви маєте  інформацію про заклади, які працюють у Тернополі на генераторах в умовах відсутності електропостачання, а їх немає на карті, заповніть цю форму (необхідно вказати назву, адресу, графік роботи та контактний номер телефону)

 

Сторінка 436 з 1430

«ПочатокПопередня431432433434435436437438439440НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер